Ahojte, zistila som ze som tehotna v stredu som bola u doktora.. povedal ze predpoklada ze som tehotna ale je to prilis male na to aby to urcil z istotou. 15.5. o dva tyzdne ma objednal na ultrazvuk. krv mi nebral a povedal ze sa nemusim bat ze ani nabuduce mi brat nebude.. pritom mi to problem nerobi.. je to spravne?
ja som bola u gynekológa až v 7tt a to už sono pekne ukázalo aj bijúce srdiečko. Krv mi brali až neskôr 🙂 Treba vydržať🙂 Držím palce !
Ani mne nebrali hned krv az v 15tt, ked robili tie triple testy...a to som mala rizikove tehu, takze je to v pohode, bud kludna...😉
Diky baby... viete mam otca ktory " vie pokzit aj najkrajsiu chvilku a zneistiti tak ze je to neskutocne aj ked ironiou je ze to mysli dobre" takze rozmyslam nad kravinami :D
@majka1c presne tak, mne urobil prvý ultrazvuk v 5tt a vtedy este povedal, ze to svedci pre tehotenstvo (este nebolo vidno babo, len gestacny vacok), o dva tyzdne v 7tt bolo babo pekne vidiet. Krv mi brali az potom neskor tie odbery co sa robia vsetkym (krvny obraz, krvna skupina, protilatky proti niektorym chorobam a pod., mozno aj hladina hCG v tom je ale to teraz neviem). Nema zmysel brat krv hlavne ak si mala pozitivny domaci test a ak na ultrazvuku vidi ten vacok. To vsetko potvrdzuje tehotenstvo, problem je iba v tom, ze mnoho tehotenstiev sa v skorom stadiu skonci. Mne povedal ze az 50 percent a preto dava tehotensku knizku az cca. v 12tt (inak to ma riadne vydesilo ked mi to doslo, co vlastne povedal, ale tym si netreba zbytocne zatazovat hlavu). Drzim palce vam obom, tebe aj babu, dotiahnite to do uspesneho konca tak ako my 🙂
Inak hCG z krvi robia myslim este vtedy, ked je nejaky problem a hrozi potrat, sleduju tym ci sa babu dari alebo sa mu prestava darit - to uz podla tych hladin vidia. Aspon kamaratka vravela ze jej to tak sledovali.
@majka1c Tiež sa mi to nezdá nenormálne. Ja som volala gyn v cca 6 tt, že som asi tehotná a ona ma objednala až na 10 tt, že skôr ma ani nepotrebuje vidieť, že je skoro. A až vtedy mi brala krv aj robila sono.
no idem tam 15teho takze uvidime ci uz bude nas plodik vidiet.. uz som trochu kludnejsia takze budeme cakat
pred 20 rokmi pri mojom prvom teh. som šla /a bežne sa chodilo/ prvýkrát k lekárovi na konci 3mes. alebo na zač. 4tého mes.a nič sa nepremeškalo 😉 dajte drobčekovi čas,nech sa uchytí,uloží....pohoda,klídek...samozrejme pri probléme sa ide hneď,to platilo aj predtým
Ozaj zeny a co kava? mozem pit kavu?? a co z potravin nemozem jest? pocula som ze plesnivy syr...
@janinah no ja mam 21 a 18 rocnych synov a ani vtedy som nebola u lekara na konci tretieho mesiaca s obidvomi mi zistili tehu v nejakom 7-8 tt a teraz mam 6 mesacnu a zistila mi v 5tt
@sabina1975 celé moje okolie takto chodilo a to sme zdravotníčky 😉 možno preto,lebo som nepotrebovala zisťovať teh.,len potom sledovať plod
...ahoj vôbec sa netráp. Ja mám 11 ročnú a 9mesačnú dcérku. Tiež to prebiehalo zhruba tak ako píšu iné maminy. ja som bola teraz pri druhej až v 10 tt mala som sono a neskôr odbery...sono , kontroly odbery....neboj ešte sa nabeháš.
Ale na konci cesty ťa čaká krásna odmena....bábätko. 🙂
Ja som kávu nepila lebo tlak. Ale viem že baby pijú kávu. Jedla som všetko na čo som mala chuť ale boli to veľmi malé dávky a aj po 6 hodinových intervaloch - nevedela som dostať do seba viac ako naraz pol rohlíka , alebo presnidávku, alebo malinký obedík. /pri prvej skoro nič-všetko išlo von/
Nikdy som nebrala tehu vitamíny...ja to nemusím Podľa mňa to je iba chémia.
Hlavne buď KĽUDNÁ spokojná a všetko pôjde ako má. Držím ti palce. A vôbec sa netráp kedy a aké vyšetrenia /na to je doktor/ on spraví alebo ťa pošle - počúvaj svoje pocity riaď sa nimi a bude to oki. 🙂 🙂 🙂
@janinah nepotrebovala som zistovat tehu len jednoducho neprisiel menzes jeden ,druhy krat isla som na gyndu nebolo to posadnutostou bola som mlada a neriesila som ak sa zadarilo tak bolo
@sabina1975 - ale bola uplne ina doba.. dnes ziju zeny v uplne inych podmienkach a strese. kazda sa boji hlavne ked 30 percent tehotensiev konci potratom alebo podobne.. o to viac sa boja ked sa o dieta pokusaju dlho co kedysi bola rarita
@majka1c ano je, neboj sa, zoberie ti cca v 12tom a potom v 16tomna tie tripple testy, zatial to mas dobre...teraz ti vylucil mimomaternicove tehu a o 2tyzdne ides na potvrdenie vitality
na nete najdes dost info kedy sa rbia ktore vysetrenia a na ktore ta posiela vyberovo, podla vysledkov
Majka neboj. Aj keď ťa chápem /podľa mňa sa väčšina nás toho obáva/. Ale pravdu ti poviem že prvý som mala potrat - ale od začiatku som to nejak cítila...jasné že som nevedela nie som veštkyňa ale moje vnútro mi to nejak hovorilo. Keď som potom otehotnela tak neboj stres bol veľký ako bude ale ten pocit ako pri prvom som nemala a z toho je 11 ročná. A teraz som mala pocit že toto bude a bude určite.
V decembri som nevedela že som tehu a bola som u kamošky v obchode a pomáhala som jej nosiť tovar 16 kg balíky aviváží tlačila som vozík naložený cca 50kg..... a keď som koncom decembra zistila že som tak som sa chytala za hlavu čo sa mohlo stať-ale na druhej strane ma to utvrdilo že to bábo nám je súdené a že bude. A aj môj pocit bol rovnaký. Takže ešte stále ti držím palce a neboj výsledok bude naozaj krásny. 🙂
@majka1c Ak ti káva chutí, tak možeš si jednu dve dat v pohode, mne vobec nechutila, ked som bola tehu, bolo mi z nej zle. Plesnivé syry sa neodporúčajú, dokonca ani tie makké typu Karička a pod. Tiež sa neodporúča jest vnútornosti, ale tak každý povie dačo iné, takže už podla seba sa nejak riad, jedz čo ti chutí, najma vela ovocia, zeleniny, chudé maso a tak. Inak ja som bola tehotná v Irsku, tam prvý krát ideš k doktorovi tiež až v 3.mesiaci, mne osobne to vyhovovalo, vraj je to preto, že do 3.mes. vela tehotenstiev končí potratom, takže tam dávajú aj knižku až v 3.mesiaci, vraj je to lepšie, keby náhodou dačo.
@majka1c Ahoj, tiež som dnes bola u svojej gynekologičky a robila mi sono na vyvrátenie mimomaternicového tehu, ale ja som po IVF, tak možno je to iné, podľa dátumu PM som 5tt+4, ani mi nepovedala, čo všetko vidí alebo nevidí, len že je to zatiaľ v poriadku a že predpokladaný termín pôrodu 26.12. A objednala ma až na 19.5., ďalšie Sono, kde už by mala byť aj akcia srdiečka. Pýtala sa či chcem PN a že hlavne mám byť v kľude a nestresovať sa. A ohľadom jedla, jem každé 2 hodiny v malých dávkach, lebo viac nevydržím, stále do seba musím niečo natrepať, akurát si dávam pozor na nepasterizované výrobky, ale inak takmer všetko, veľa ovocia a zeleniny .A kávu pijem ráno, takú slabú rovnú lyžičku do 200ml pohára, pol na pol- pol kava, pol mlieko.
tak si 15teho napiseme ako sme obisli🙂 tesim sa velmi. diky baby
baby a je normalne ze mam stale vytok? priesvitny az biely. a pobolieva ma brucho ako pri menštruacii.
v stredt aj stvrtok som mala aj svrbenie a dnes uz nic.
@majka1c Z otca si nerob ťažkú hlavu, najlepšie urobíš keď ho budeš ignoravať...Mne počas tehotenstiev (najmä na začiatku) nebrali krv aby mi zosťovali HCG. A môj gynekológ dokonca asi do 20 tt ani nepozerá od spodku, bábo kontroluje len pomocov sona....
čo sa týka výtoku, ja som ho mala pri každom tehotenstve a počas celého tehu..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Z osobnej skusenosti, zbytocne by Vam bral krv. O dva tyzdne sa mu na ultrazvuku pekne ukaze gestacny vak a mozno uz aj bijuce srdiecko. Podla mna konal spravne. Treba troska pockat, z krvi zistene tehotenstvo moze byt totiz aj iba tzv. chemicke....najlepsie je ultrazvuk a srdiecko. Drzim palce!