Ahojte.chcem sa opytat na vas nazor kedy prvy krat zajst k doktorovi ked viem uz ze som tehotna.menzes mi meska 6 dni a robila som si dva testy..tie mi obidva potvrdili co som si myslela.len neviem ci to nie je dost skoro vychadza mi ze som v piatom tyzdni.vdaka za odpoved 🙂
skor ako v 8tt to doktori neriešia. Tiez ked som si nasla dve ciarky pri oboch detoch v 5tt tak mi povedala nech nech pridem za tri tyzdne ked budem aspon v 8tt. Tehot. knižku az po 10tt vystavuju
moj doktor objednava az po 6tt, skor aj tak nic nie je poriadne vidiet
určite by som išla neskôr, aj kôli UTZ nie je dobre ked na začiatku tehotenstva sa robia vela je to zbytočne a pre babo nie je dobre. Ja som sa UTZ vyhýbala počas celeho tehu som vela odmietla, aby mi na každej poradni robila, tak to mi prišlo vela.
Moj objednava az ked menzes meska najmenej 10 dni. Ale aj to je tam len *nieco* vidiet. Na tvojom mieste idem az v 7-8tt to uz by malo byt vidiet aj srdiecko
Tak pockam este mne sa to zda tiez skoro v 5tt ved este sa tam dost nachodim 😉
@zuzdom pozri, najlepsie je zavolat dr tvojej a ona ti uz povie. kazdy dr ma svoje ine pravidlá no. V prvom rade je odber krvi vtedy (4 ampulky) ...ako prvotne vysetrenie zakladnych hodnot v krvi (zelezo, krvinky ...testuje sa HIV a toxoplazmoza) . Toto ti ona povie uz teda ako ma zauzivane. Moja dalsia navsteva bola po 10tt kedy dala knizku a prve sono urobila atd
Urcite pockaj do takeho 8 az 10tt, potom je uz aj viac na sone vidiet ak by si mala ale tazkosti chod hned, mba lekar objednal az v 10 tt ale ked somzacala krvacat v 6ttsom tam volala a vzal ma hned
kľudne až v 8 tt. mne sa stalo pri 3 tehu že som prišla a bola som v 15tt. Mala som nejaké problémy, zašla som k lekárke, ale tehu má prekvapilo....Dcéra mala v nedeľu 9 rokov
@zuzdom hned ako.som.si.nasla // tak.som zavolala k.lekarovi. sestricka.sa spytala na datum poslednej MS a.objednala.ma. ako je spomenutr vyssie,kazdy mudr ma svoje postupy. Mimochodom,gratulujem.🤰
To je nahodicka, sme na tom rovnako, tiez dva testy pozitivne a som cca 5-6tt. Ja sa chystam buduci tyzden niekedy, uz je to druhe babo, tak to beriem viac s kludom. 😉 Tak snad sa stretneme vo februarovkach.
@zuzdom ahoj... prave som bola - v 8tt - uplne staci - mne robili teraz akurat krvne testy a utz na potvrdenie akcie srdiecka, ci je vsetko ok - dalsia schodzka za 3 tyzdne kvoli normalnemu utz a knizke... skor ako v tom 6-7 tt by som tam nesla - lekar nic nebude vidiet a ty budes z toho nervozna
pri prvom som bola hneď na začiatku v 5tt a teraz pri druhom až v 13tt. Pokiaľ nie je problém, myslím, že úplne stači ísť najskôr okolo 10tt.
tazko radit, pretoze aj ja som bola mudra, proti tzv.zbytocnym testom a zazila som viac roznych situacii, aj ked som sla skoro a bohuzial aj neskoro.
Po mojich zlych skusenostiach uz nic nepovazujem za zbytocnu a prilis skoru starostlivost, naopak, som rada ze v nasej krajine sa vynikajuco staraju o tehotne, daju liecbu na udrzanie, pripadne zistuju trombofilne mutacie a mamicka ma moznost mat hned od zaciatku liecbu, ktora jej zachrani babatko.
Ale chapem ze ak si o dieta neprisla a nemas viditelne problemy, ze sa ti nechce ponahlat 🙂
Ja uz mam iny nazor ako kedysi...
Gratulujem a prajem zdrave babatko a krasne tehotenstvo.
@kristinenka dakujem pekne😉
@wurka
No super aka nahoda 😊 to ma tesi..drzim palce nak cele tehu prebieha v pohodicke..tak ja pockam a pojdem bud o tyzden alebo dva k dokt. Ak vsetko bude ok..moje prve tehotenstvo bolo skor take ze mi vsetky pachy vadili a to skoro cele tehu..a teraz zatial sem tam len teraz je to skor o motani hlavy nizky tlak a to busenie to ma dost vyvadza z miery 🙄
@kristalova_slza dakujem pekne a je mi luto co sa ti stalo niekedy je to zial tak ze clovek sa aj poponahla a je neskoro ale za to ty nemozes🙂
@zuzdom ja som dva dni po meskani spravila test, bola som 4+2tt a utekala vyvalena k, doktorovi :D sice bol prekvapeny, ale spravil sono, potvrdil ze tehu som, aj je drobcek, kde byt ma.
Prisla som o dva tyzdne, cize 6+2tt a uz nam bilo srdiecko a, dostala som tehu knizku 🙂
Gratulacie 🙂
Ahoj, ja by som mala byt 7+5tt a este som u dr nebola ale uz sa chystam
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, keď som bola tehotná prvý raz, doktor ma objednal na 10ty týždeň. Bol z toho MA. myslela som si, že preto, lebo sa doktor málo staral a zmenila som ho. Teraz som znova v tom - išla som hneď ako test ukázal II a bola to veľká chyba. UTZ mi robia každý týždeň až dva a stále len riešia aké je veľké a aké by malo byť. Keby som bola šla až v 10tt tak mam svätý pokoj a nie toľko stresu...