Ahojte, čo všetko je predmetom prvej kontroly v tehotenstve prosím? Treba prísť na lačno a berie sa aj krv? Zabudla som sa opýtať, keď sa dovolám do ambulancie, tak sa samozrejme spýtam, len nedvíhajú...
na prvej kontrole mi len potvrdila tehotenstvo, vaginálnym vyšetrením. Spísala info o poslednej MS, vypočítala predpokladaný termín pôrodu, prešli sme si anamnézu, moju aj rodinnú..
Sono, krátky pokec a da Ti ďalší termín poradne. Keby aj brak krv na hcg - nemusíš byť nalačno. Môj gyn berie krv na ostatné vyšetrenia až cca v 11tt. Dovtedy iba moč a sono.
Ďakujem pekne
Mne kazala prist sestricka uz na potvrdenie na lacno a aj mi brali krvny obraz. Zistili mi, ze mam nizke zelezo, takze od zaciatku beriem okrem tehotenskych vitaminov aj zelezo. Ale to ti povie sestricka do telefonu, ked sa budes objednavat, zjavne to ma kazdy dr inak.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne na prvej kontrole robili iba sono na potvrdenie tehotenstva nič iné, odbery sa berú až po prvom trimestri