Ahoj mam krvnu skupinu A+ a mam vysoky vyskyt protilatky Anti Lea.Doktor tvrdi ze nic sa nedeje,avsak iny tvrdi ze by som mala ist na odber plodovej
Vody.Mate s tym nejaku skusenost?
Obaja gynekologovia,k hematologovi ma moj doki neposlal.
@smutnuckaaaa tak sa pytaj k hematologovi na konzultaciu. alebo povedz gynekologom, nech poziadaju hematologa o vyjadrenie co tebe alebo babatku horzi, alebo nehrozi
Uz sa stalo poziadala som idem koncom maja,to cakanie je strasne...Aky by mal byt porod? Vraj cisarsky, hrozi vykrvacanie?????? 😨 😕
@smutnuckaaaa ale prdlajs cisarsky, to nemas poruchu zrazania krvi, aj aj pri poruchach zrazania krvi sa nerobi automaticky cisarsky
@latvia ?????netusim moj doktor je tupy...ale tvrdi ze klasicky porod by mohol komplikovany pre dieta.preto chcem vediet viac nazorov mamiciek,ktore mali ten isty problem
@smutnuckaaaa ano? tak nie som gynekolog, ale nevidim velmi dovod preco by klasicky porod bol vacsia komplikacia nez cisarsky...akko vravim, nie je to porucha zrazanlivosti krvi, a ak tieto protilatky fakt nesposobuju hemolyticku chorobu novorodencov - podla googla - tak nechapem dovod na cisarsky. nech ti teda povie co konkretne sa moze stat pri prirodzenom a nehrozi to pri cisarskom. to ma bude zaujimat
@smutnuckaaaa a mozno nie je tupy, len t presne nevysvetlil preco ma take obavy. opytaj sa ho na vsetko, co hrozi, preco by si mala mat amniocentezu, ake ma na nu dovody a preco cisara.
To som sa opytala,a odpoved?BUDE SPOKOJNE SPAT...aj on a aj ja..preto
@smutnuckaaaa hm, tak nech si na spanie zobere nieco ine. tato odpoved by ma neuspokojila.opytaj sa teda toho druheho gynekologa, ktory povedal ze je vsetko ok, co tebe a babatku hrozi pocas porodu, a ci musis mat cisara. a hematologa sa to opytas tiez ked sa dostanes na vysetrenie. ja by som na amniocentezu nesla
@latvia 😀 😀 tak nech si na spanie zoberie nieco ine 😀 😀 ale vazne
@smutnuckaaaa tak ako pise latvia...antiLea nesposobuje hemolyticku chorobu novorodenca. tieto protilatky je dolezite vediet, len ak by ti hrozila transfuzia krvi po porode. vykrvacanie ti urcite nehrozi, to nema nic so zrazanim krvi a planovany cisarsky kvoli tomu ???? a preco amniocenteza, co tam chce zistit?? pokial ma totiz moja knizka hematologie neklame 😀, tak fetalne erytrocyty nemaju Lea-Antigen, cize protilatky antiLea nemozu sposobit hemolyticku chorobu novorodenca. tiez niesom sice gynekolog, ale nevidim dovod ani na jeden z oboch ukonov. 😉
@smutnuckaaaa ahoj ja mam protilatky anti E.Mne ich sleduju od zaciatku tehu a ziskala som ich pred dvomi rokmi po potrate.Anti E mozu sposobit hemoliticku chorobu novorodenca.Aj mne keby bolo potrebne dat krv,tak jedine s tymi E-ckami.Ja mam tiez vysoky titer tych protilatok a sleduju mi ich raz mesacne na hematologii.Pred koncom uz kazde dva tyzdne.Teraz chodim do rizikovej poradne kvoli tomu a bola som aj na morfololicky USG v prvom aj v druhom trimestri,ci je vsetko ok.Nastastie je vsetko v poriadku.Dufam,ze titer mi uz nebude stupat.Tolko moja skusenost 😉
@mb ale ty mas anti E, to je nieco ine ako anti Lea, ktore ma @smutnuckaaaa 😉 anti E sposobuju hemolyticku chorobu novorodenca, dokonca patria k tym, ktore maju najvacsi potencial ju sposobit. drzim ti palce, aby vsetko dobre dopadlo 🙂
Ahoj , ja mam Anti PT ,( k tomu +3 mutacie ) tuez krvna skupina A+ od kedy som zistila ze som tehu gynekolok mi okamzite nasadil Clexane 0,2 1x denne a teraz mi ju prichodom do 6 mesiaca zvysili na 0,4 ml 1x denne , som pod dohladom hematologicky , este ma caka jeden velky odber na potvrdenie , a co sa tyka porodu tak som sa tiez pytala gynekologa tak vravel ze ani mi neodporuca cisarsky ale prirodzeny ze to ze si picham Clexan nieje podnet na cisarak ze radsej prirodzeny a cisarsky len v pripade komplikacii , nevhodnej polohy babatka alebo pri omotanej pupocnej snure
@wadja tak to ano, ja len, ze
@smutnuckaaaa ma uplne iny problem, nema trombofiliu, nepotrebuje riedit krv, tak len aby sa nezlakla 😅
@wadja ahoj clexane si picham od zaciatku tehu aj ja.je to kvoli zlej zrazanlivosti krvy.Ja mam tiez jednu mutaciu.S protilatkami to nema nic spolocne.Ja mam protilatky anti E a tie mozu sposobit hem.chor.novorodenca.Tiez ma vela sleduju na hematologii.Beru krv na protilatky aj na koagulaciu-zrazanlivost.Ja som mala neskory potrat pred dvomi rokmi,tak preto tie injekcie.Aj po potrate mi ostali E-cka.Tie uz budem mat v krvi navzdy.
Dobry den.Mam 27 rokov,mam jedneho syna,8 rocneho,ktory sa dost tazko narodil v 31 tyzdni kvoli protilatkam.To mi bolo prve tehotenstvo.Nezvicajne,ale prve mi bolo take,ake maju iny uz v druhom.Potom som bola este raz tehotna,tam na mi lekar odporucal o prerusenie tehotenstva,lebo to cele mi ohrozilo zivot.Tak som mala UPT.Po 7 rokov som zas otehotnila,ale bohuzial som mala spontalny potrat.Ja mam krvnu skupinu B negat,a moj partner ma B pozitiv.Velmi by sme chceli babatko,ale neviem ci nam to podari.Po synovi som nedostala ziadnu injekciu,na tie protilatky.To by som chcela konkretne vediet ze co mam robit,na ake vysetrenie musim ist aby sme mohli mat miminko.Velmi pekne vam dakujem za odpoved.
Kinga1
@kinga85 v pravom rade sa nediv ze ti nikto neodpovedal, je tu mnozstvo diskusii.....za dalsie, toto je vec tvojho gynekologa. cize chod za nim, povedz mu aky mas problem a on ti uz povie presny postup.to, ze mas Rh negativ nie je pre teba idealne, ale dalsie dieta mozes mat.len treba aby sa o teba poriadne postarali od zaciatku tehotenstva
Ahojte.Vie my niekto poradit,kto uz ma skusenosti v tehotensteve.momentalne som v 31 tyzdni tehotenstva.Moja krvna skupina je A+.Doktor my stale spomyna ze mam vysoky titer a krv sa my berie kazde 3 tyzde .teraz uz aj 2 tyzdne,ze vraj my stupa hore,,dnes som bola a mam ho taky aky predtym to j.1:128(ale ze vraj ma byt nizsi).neviem co s toho moze vyplivat,Dakujem
ahojte kedy sa robia prve krvne testy na protilatky v 2 tehotenstve?
@mimina00 Ahoj, mne brali krv na protilatky uz v 1.trimestri a dalsi odber ma caka na dalsi tyzden a to budem v 28tt.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@smutnuckaaaa ktory doktor tvrdi jedno a ktory druhe? riadila by som sa tym, co by povedal hematolog. vo vseobecnosti anti-Lea protilatky nesposobuju hemolyticku chorobu novorodencov(co je najvacsi strasiak matiek pri roznych pozitivitach protilatok), ale moze sposobit potransfuznu reakciu