Mamičky, som v 22tt a zhoršilo sa mi dosť trávenie a tým pádom aj vyprázdňovanie 😠 . Mozem brat probiotika Lactoseven v tehotenstve? Davam si aj ľanové semiačka, ale nezdá sa mi, že by pomáhali. Vdaka za rady
jasné že môžeš...povedala by som, že užívať probiotiká je aj žiadúce, hlavne keď sú ťažkosti a zvlášť aj počas tehotenstva 😉
toto som skopirovala z clanku do jedneho lekara - MUDr. Tomas Kampe:
Prínosom počas tehotenstva je nespomerne aj konzumácia probiotických baktérií. Úzkosť, strach o bezpečný priebeh tehotenstva či zvýšená produkcia hormónov v gravidite môžu významne zhoršovať stav črevnej mikroflóry a vyústiť do tak bežných ale nepríjemných stavov ako sú zlé trávenie, zápcha, nevoľnosť či zvracanie. Riešenie týchto problémov prirodzenou cestou je určite vhodnejšie ako užívanie liekov, ktoré nepôsobia na samotné príčiny a navyše prechádzajú placentou do tela plodu. Dostatok probiotík môže pomôcť zvýšiť odolnosť matky voči vírusovým ochoreniam, kvasinkovým infekciám, infekciám močových ciest či ďalším, relatívne bežným ťažkostiam počas tehotenstva. Ich pravidelný príjem môže zlepšovať aj imunitný stav dieťaťa už počas obdobia pred pôrodom, podľa štúdií znižuje výskyt atopického ekzému u detí. Samozrejme prínosom môže byť len pravidelné užívanie probiotík počas celého tehotenstva. Pokiaľ tehotenstvo ešte len plánujete, najlepšie je začať s ich užívaním niekoľko mesiacov v predstihu. Len tak sa potom optimálne využije ich pozitívny účinok aj v tehotenstve. Dôležité je pokračovať v ich užívaní aj po pôrode, obzvlášť ak matka kojí, pretože sa dostávajú do materského mlieka a ovplyvňujú správny vývoj mikroflóry dieťaťa a tým aj vývoj jeho imunitného systému. Aj keď užívanie doplnkov s obsahom probiotických baktérií často „necítime“, odporúčam siahnuť po kvalitnom produkte akým je napr. Probiotik12 s užívaním 1x denne pred, počas celého obdobia tehotenstva a aj počas kojenia.
🙂
baby prisim Vas a mozu sa probiotika v tabletach v tehotenstve uzvitat dlhodobo?
ahoj, ako už baby spománali, probiotiká sú v tehu super! ja tiež beriem. Vybrala som si po prečítaní článku https://probiotikapredeti.sk/probiotika-v-tehot...
Sú tam len také, ktoré sú bezpečné v tehotenstve. Je to tam pekne rozpísané, že sú dobre pre nás aj pre bábätko... 😉 👶
1lulu1988 - áno, probitiká sa môžu užívať dlhodobo.
Mamičky chcem sa spýtať, môžem užívať v tehotenstve laktobacily podľa dávkovania na obale? koľko ste užívali tbl.na deň? Ďakujem za rady...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, probiotika su v tehotenstve uplne bezpecne, to ti potvrdi kazdy lekar, nemas sa coho bat. Len tieto konkretne nevidím v ziadnych testoch, mnoho probio produktov obsahuje len uplne mizive percento deklarovanych bakterii a su uplne neucinne, ja by som si vybrala nejake otestovane... Vid tu, niektore maju len maly zlomok bakterii
http://www.pluska.sk/izdravie/liecba/velky-test...