Priemerná váha bábätiek v brušku

liviana1111
2. jún 2012

ahojte nevie niektora z vas aka by mala byt standardna vaha u babätiek v brusku? ci niekde niesu nato dake tabulky, ze kolko mavaju priemerne dievcatka a kolko chlapci,aby som si vedela porovnat,ci je moje dieta velike alebo je take ako ma byt? 🙂

briketa
2. jún 2012

@liviana1111 to je blbost 🙂 kazde dieta je individualne. kazdy ma ine geneticke preddispozicie

lucinocka
2. jún 2012

@liviana1111 jaj to nechci vediet, ani nic take nehladaj, potom budes na nervy, ked v tom tyzdni nebude take velke ako ma byt 🙂 Doktor odmeria, zisti ci zodpoveda danemu tyzdnu a je to 🙂

mataharyy
3. jún 2012

Ono i to měření je "přesnost" sama... Mě doktor říkal že čekám řádného obříka a ono prd obřík, jen měl kolem sebe slušný bazén, když se narodil vážil 2,76kg a o týden dřív na poradně mi doktor říkal že má skoro tři a půl kila... Jináč nevím k čemu by mi mělo být dobré vědět jak je velký, beztak to neovlivním a pokud prospívá a vše je OK, tak čert vzal jak je v kterém týdnu velký... I děti (po narození) jsou každé jiné a ne všechny jedou dle tabulek... 😝

liviana1111
autor
3. jún 2012

@briketa
@lucinocka sorry sa ospravedlnujem prave sopm bola upozornena ze ste mi tu nato odpovedali, neprislo mi vsak ziadne upozornenie do profilu,tak som myslela ze si to tu ani nikto nevsimol a hodila doplena este podobnu otazku,no uz vypadam ako postih... @briketa ako ja si nemyslim ze je to blbost,keby to bola blbost tak by doktory pri kazdej mamine ako odhadom tipol, ze sa na nu pozrie a povie ,tak viete co uvas je babo male v tomto mesiaci a inej by zase povedal ze u vas je prilis velike.... oni urcite maju priemernu vahu babätiek rozpätie kolko by malo mat kolko je norma,kedy je male a kedy je velike,inak by neboli baby na rizikovych a nerobili sa inym cisarske z dovodu ze maju moc velke deti.... ako ja viem ze vela zohrava genetika,ale parametre urcite niekde nato su,tak ako ekzistuju aj tabulky nato kolko by malo ooptimalne vazit dieta po porode do jedneho roka,inak je u dievcat inak u chlapcov,ale priemerne tabulky nato su,tak ako aj pre dospelych ,tiez vieme kdy je uz obezita a kedy je podviziva 🙂 @lucinocka ja nervy mat nebudem ,to by som mala uz pritom keby mi sam povie ze je velke ,alebo ze je moc male.... mna to zaujma cisto s principialneho hladiska nic viac v tom nehladam 🙂

katren
3. jún 2012

@liviana1111 no mojim detom nepomahaju ani tabulky.....vzdy su nieco mensie /Michal bol o 3tt/ a dr. z toho aj tak nic nerobi....preco aj????

liviana1111
autor
3. jún 2012

@mataharyy no ved to je jasne ze sono a meranie je len orientacne,ale tak ako som uz spominala ,mna to zaujima len z cistej zvedavosti , ako ked nic take neekzistuje tak sa neodstrelim koli tomu, ze to nebudem vediet,ale ked nieco ekzistuje take tak preco si to nepozriet. A zase je to len o tom, ze len som sa opytala, nic viac.Kazdy sa vo svojom zivote a sukromi zaujima o ine veci ,ktore inym ludom pridu nepochopitelne. No tak ja sa zaujmam o tuto,nevidim natom nic zleho.

jankka21
3. jún 2012

http://www.tehotenstvo.academy.sk/index.php

tu je taka sikovna kalkulacka co ti podla datumu poslednej menstruacie alebo datumu porodu aktualne prepocita gestacny vek babetka a predpokladane miery...ale aj ten roztpyl je zaujimavy...snad pomoze.. 😉

liviana1111
autor
3. jún 2012

@jankka21 ej hej o tomto viem len to musis zadavat v kazdom mesiaci a preratat to aby si sa vratila o mesiace dozadu aby si spravila statisticku tabulku cisel priemernych hodnoôt ale diky 🙂 viem o tomto , prave koli tomu ze som si toto pozerala v tomto tyzdni ktorom som, tak ma to preto zaujalo, ze ako su natom ostatne mesiace.Ale tak co ked nebudem mat co robit tak si poposuvam posledne mensturacie kazdy mesiac a pozriem to aj takto,a nebudem stracat cas tu ze ma tu bebude niekto sfukavat ,ze naco mi je to vediet a ze je to blbost 🙂

graceful9
3. jún 2012

@liviana1111 ono tie tabuľky možno aj sú, a ty možno aj poznáš hmotnosť bába podľa sona,,,ale je to nepresné,,,mne pred pôrodom povedali, že malá má 3 kilá a mala vyše 3 a pol,,,takže to nerieš 🙂

liviana1111
autor
3. jún 2012

@graceful9 ja viem ze je to orientacne ,ved aj ja to chcem len orientacne 😀 😀 😀 😀

jankka21
3. jún 2012

tak priemerna vaha babatka je 3,5 kg a 50 cm...
ale je dobre sa opytat aj mamiek ake porodne hmotnosti si mala ty a ocko babatka , ked ste mali obaja nad 4 kg tak mozete cakat aj vy velke babo, ked ste mali pod 3 kg, tak pravdepodobne aj vase bude mensie...

gabuci
3. jún 2012

@liviana1111 no hej,doktori majú svoje tabuľky,čím dalej tým viac nad tým špekuluju.Ja ked som prvýkrát rodila(1998)s pomocou 2D ultrazvuku už vtedy vedeli porovnať miery,lenže ked som ležala v nemocnici každý doktor hovoril ináč.Bola so mnou na izbe jedna baba,tej 2 týždne hovorili,že dieťa prestalo rásť,dokonca schudne,za pár dní musí porodiť.Už sa chystala na pôrod,ten lekár odišiel na dovolenku,pozrel ju iný a pôrod sa nekoná,dieťatko pekne priberá...počkali ešte normálne pokiaľ nastal pôrod.Ja som bola v nemocke kvôli tomu,že som sa otvárala moc skoro,CTG mi robili pravidelne každé poobede,UTZ tiež viackrát,niektorej robili často prietoky,mne nie,pýtala som sa od sestričky /bola tam jedna taká dobrá,že s nou sa dalo do reči/ona mi vždy hovorievala,len kľud,výsledky su dobré,dieťa pekne rastie...Týžden pred pôrodom ma pustili domov,vraj aj doma kľudový režim,aby sme čím dlhšie vydržali,doktor mi povedal,no nebude to moc veľké,len tak akurát...no a ked som išla rodiť,narodila sa mi dcérka s váhou 3,95.No hej bolo to tak akurát 🙂 Po druhé som tom už brala všetko s rezervou.zopakovalo sa to všetko,hrozil predčasný pôrod,kľudový režim,no nebola som v nemocnici,kľud som mala len dovtedy pokiaľ moja malá spala poobede,neporodila som predčasne a dievča moje malo 3,40,hoci stále sa krútili okolo 2,5 až 3 kilá najviac.A najzaujímavejšie bolo,že dokopy som pribrala len 6 kíl.Takže ja keby som bola tehotná,určite by som do istej miery poslúchla doktorov,ale hlavne aby som mala výsledky dobré,aby placenta fungovala dobre,aj pupočná šnúra...atd.no ale deká dole či hore,pre mna to nie je to najpodstatnejšie.Koľkým sa už pomýlili,aj 500-700 gramov.Je to dobré,že je taká moderná medicina,niekedy aj moc pomôže,ale detičky sa rodili aj s pred x rokmi.Istu ulohu zahrá aj genetika.Netreba z každej maličkosti halo robiť,to deiťa ked sa správne vyvíja,aj tak bude len také veľké aké je,že aký bude pôrod tam veľa vecí rozhoduje.Nie len veľkosť dieťatka.Śírka panvy...ako pekne sa otvára mamička...atd.Takže ja prajem každej mamine len krásne tehotenstvo,bez stresu.Možno niekto povie,že časy sa menia,ja som rodila už dávnejšie,ale v mojom okolí,dokonca aj v rodine sa v tomto roku narodili deťúrence a 300-500g tam mali maminy mali rozdieľ odhad a skutočnosť. 😉

liviana1111
autor
4. jún 2012

@jankka21 ahoj ja som myslela pocas celeho tehotenstva nie po porode 🙂 ved ja uz jendo dieta mam tak po porode viem 🙂 ale diky
@gabuci no a baby ma celkovo v tejto diskusii zle vsetky pochopili,ja nerobim ani chaos ani paniku,ci je dieta velke ,alebo male,chcela som to proste vediet s informacnych dovodou,tak ako ked niekto robi nejaku pracu a zhana statistcike udaje a robi tabulky, nebudem viac vysvetlovat naco som to chcela 🙂 urcite nie bazirovat natom a robit si depresie ze moje dieta je velike alebo malinke ...takze s mojej strany ja uz tuto diskusiu koncim a kto chce nech si ju medzi sebou rozvija dalej ,nadava ,alebo mudruje na zakadatela tejto temy... kolko ludi tolko chuti a tiez ze jedna babenka mi dala typ vygoogli si,nebud pohodlna 😀 😀 😀 som si vygooglila a k vysledku som sa dostala a o pohodlnost neslo,len ma to proste nenapadlo ankolko to bolo vecer a nejak to tu slo spontanne ze som to tu slahla.... takze baby dakujem moc a uz sa tolko nad tym nepozastavujte a venujte svoju priazen lepsim temam ako toto ,ked vas to tak irituje 😝
@mataharyy
@katren

gabuci
4. jún 2012

@liviana1111 ahoj,tvoja téma ma vôbec neirituje,ja som len napísala svoje skúsenosti v mojom okolí.Aj som sa pozrela na tu tabuľku čo tu píšeš,ale veru na každú jednu z nás to neplatí.Najmä preto,lebo vlastne pôrod môže nastať hockedy medzi 38-42tt,to je norma aj ty to vieš.Týžden bábätka sa vypočíta podľa cyjlu,lenže niekto má normálny,zas druhá skrátený či predlžený,tak podľa toho ten stred je 40 tt,výkyvy mínus-plus dva týždne sú v norme.Druhá strana mine:podľa aktuálnych parametrov sa vypočíta asi v ktorom si týždni...Takže pokiaľ všetko dobre funguje,placenta,pupočná šnúra atd.tak veru nie to je najpodstatnejšie,presne koľko váži to bábo.Zas s druhej strany ani sa nečudujem že si zvedavá,však je to normálne,ked ženu zaujíma asi koľko má to jej dieťa,ako približne vypadá...však potom aj neskoršie je to tak,ked sa narodí.je tam taký priemer v danom mesiaci asi koľko má mať,podľa toho čislovanie šiat🙂Takisto tam platí,že je nejaká norma,lenže ako rastie to je viacmenej indivindy.Vôbec som si nemyslela,že stresuješ kvôli tomu,absolút to nie je zlá téma.Možno ty si už skončila s tým,alemožno niekomu práve kto stresuje to veru pomôže,ked si to prečíta.Skúsenosti iných.Tak ti prajem príjemný den.

bazulka
4. jún 2012

Ahoj, ja som si orientacne miery citala v knizke o tehotenstve - mam knihu Your Pregnancy Bible. Mala sa pohybovala najprv asi tyzden pozadu a potom plus- minus spravne a nakoniec bola vacsia. Este som pozerala stranky ako najmama a babyweb, tam je ku kazdemu tyzdnu orientacna priemerna velkost aj vaha.

liviana1111
autor
4. jún 2012

@gabuci ved ja som to nie na teba hovorila,ale dostala som take napisane ze co mna taka blbost zaujima, alebo ze som pohodlna ,ze si mam do googlu zadat.Co je zase pravda ze ten google ma nenapadol,ale tak co uz no neriesim 🙂 ako kto chce psa bit ,palicu si najde 😀 tak preto uz neriesim a fatk je ten ze aj na nete je toho ozaj vela na googli,len ja som kedysis hladala priemrnu vahu deti od narodenia do troch rokov a akosi som vtedy pamatam moc neuspela,tak preto ma ani nenapadlo to svihnut do googlu,a mozno aj vtedy som len zle pozerala a hladala 😀 😀 😀 no tohoto je tam fakt plno 🙂 aj tebe prajem krasny den 🙂

@bazulka dakujem kuknem sa nato 🙂

gabuci
4. jún 2012

@liviana1111 je to v pohode,ja som to nebrala na seba,čo si písala 😉

vierkasteffi
4. jún 2012

@liviana1111 pochybujem o tom že aj to čo ti povie lekar že kolko važi je určite tolko mne 2 hodiny pred porodom važili maleho že bude mať 3900g a mal iba 3430g 😀 😀 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre