Ahojte, prosim, dnes som bola u môjho gynekológa s tým, že v budúcnosti by som chcela otehotnieť. Zial, mám 99kg a pýtala som sa teda, že či počas tehotenstva priberiem veľa. Povedal, že ak sa budem stravovať výživne a zdravo, tak tým, že už mám svoje kila, tak dáva max 5 kil + váhu bábätka. Myslite, že ozaj? Či mi povedal blud? Ja som úplne zdravý človek, nemám so zdravím žiadne problémy.
A prečo nezačnete teraz aspoň trocha s chudnutim, ked sa bojíte, ze veľa priberiete? Myslím si ze ani doktor nemôže odhadnúť, koľko žena priberie.. Možno schudnete, lebo vam nebude chutiť jest, možno práve naopak budete mat prilis veľký apetit a s takou váhou možno uz ani toľko pohybu nebudete môcť vykonávať.. Aj ked sa teraz cítite dobre, tehotenstvo môže byť dosť záťaž aj pre chude ženy.. Nechcem aby to vyznievalo, ze sa posmievam alebo niekoho urážam, ale možno stačí pridať troska pohybu a upraviť stravu môže pomôcť s tým, aby ste sa lepšie cítili aj v tehotenstve a lepšie to vase telo zvládlo.. Nehovorím o žiadnych drastickych diétach..
Obvykle ženy, ktoré vážia viac pred graviditou, skutočne priberu menej. Mam kamošku, čo vážila 95 kíl na začiatku, rodiť šla okolo 102kil.V pôrodnici nechala 6 kíl, počas dojčenia a roku po pôrode dokonca schudla na 85,ani nevie, ako😃. A druhá bola chuducka, a pribrala skoro 30,tersz sú v podstate na rovnakej váhe, lebo ta druha nevie jednoducho schudnúť, nech sa ako snaží.
Tazko povedat kolko priberies. Nemyslim si ze to vie niekto odhadnut. Ja som pri prvom robila 12hodinovky stale na nohach a nabrala som 20kg. Pri druhom som bola doma cele tehotenstvo a rovnako 20kg hore. Vsetko som zhodila nazad. Teraz mi ostavaju asi 4kg mesiac niecopo porode
@janka_haly mas uz teraz nadvahu, ak sa budes pocas tehotenstva stravovat zdravo, mozes naozaj pribrat velmi malo, tehotenstvo a porod ti dokonca moze pomoct zregulovat vahu. Ja som pri prvom tehotenstve pribrala najviac (bola som predtym ako spagetka), pri druhom stredne a v poslednom najmenej (kedze som zacinala na vyssej vahe
Ja som otehotnela na vahe 105 kg. Pribrala som 10 kg a 8 kg ostalo v porodnici. Stravovala som sa zdravo. Vynechala cukor a sladkosti. Do prace som chodila do siedmeho mesiaca. Teraz som znova tehotna a momentalne som v 32tt a mam plus 2 kg. Vsetko sa da ked sa chce. Ono ku koncu uz telo zalieva voda a kila pribudaju.
Ja som pribrala 15 kg , syn vážil 2.98kg a 2 týždne po pôrode som mala o 20 kg menej ako pred pôrodom.. necvičila som keďže som bola aj po sekcii, jedla som normálne ... Teraz som pribrala 5 kg a som tam kde aj pred tehotenstvom
Ahoj ked som otehotnela som mala 75kg - pribrala som 10kg dokopy a aj tie ostali v porodnici 🙂
A poviem ti prve mesiace som jedla len cipsy tycinky lebo normalen jedlo mi nechutilo 😁
nechcem sa ta dotknut, ale 99kg by bola zdrava vaha asi tak pri 2,5m. aspon 20kg dolu, takto ani nepracuju spravne hormony. sa cudujem ze toto ako prve doktor nepovie. potom uz pocas tehotenstva sa to velakrat neda ovplyvnit (teda pokial sa clovek vyslovene nepreziera). mozes pribrat aj len 5kg ale aj 30kg.
stretla som sa s tym, ze tehulky, ktore mali nadvahu, priberali menej. v tehu je zvyseny vydaj energie a preto jedna baba co poznam, dokonca do 6m schudla 12kg. a to pri 2 tehu a nebolo jej zle, nevracala. sestra vazila tiez vela, okolo 100jg, neviem presne, ale v tehu pribrala asi len 1-2kg.
a po porode, pocas dojcenia este schudla. teraz ma 85kg.
@janka_haly ja som pri prvom tehu začínala na váhe 60kg,pribrala som 12 a pri druhom som začínala na 65kg a pribrala som 15 🤦♀️ som tri týždne po porode a 10 kg mam dole! A to som sa teda vôbec neprejedavala, jeden deň mi chutilo viac, druhý deň skoro vôbec nič! Ale v 7 mesiaci mi umrel otec a vtedy som pribrala najviac za celé tehu, proste som zajedavala smútok alebo neviem co! Pokiaľ sa nebudeš doslova prejedat, myslím ze ti 30 kg hore nehrozí 😉
Tak schudni aspon 25 kg.lahsie aj otehotnies.100 kg je uz vysoka obezita
@janka_haly v profile máš že si v 29tt. ..??.. .no ja som mala pred otehotnením 84kg a pred pôrodom som mala 95... Robila som do 7mesiaca sestričku v domove dôchodcov... A stale v pohybe ... A mala som tehotenskú cukrovku ... Takže som sa trošku aj strážila ale keď som mala chuť tak som si dala ...a po pôrode som mala ešte o 2kg menej z pôvodnej váhy pred otehotnením... Ale to je individuálne ... Každá priberie inak
Poznam jednu 120kg co este tehotenstvom a porodom schudla. Poznam aj 90kg co pribrala 30 kg a uz jej zostali. Je to tak strasne individualne, nevies ako s tebou hormony zatocia. Plus zavodnenie, chute... ja som priberala raketovou rychlostou az som isla rodit takmer 90 kilova dobre pocujes. A to som mala predtym 52 kil, teraz ich mam chvalabohu spat a raketovou rychlostou odisli same, ale nebolo mi vsetko jedno ked som sa videla.
Napíšem čisto moju osobnú skúsenosť
Začala som tehotenstvo s váhou 110kg na moju výšku nevyzerám ako sud, ale áno je to veľká nadváha.
Momentálne som v polke 8 mesiaca a pribrala som 19 kíl.
Vraví sa, že ženy s vyššou hmotnosťou nezvyknú pribrať veľa, ale samozrejme pravidlom to nie je ☝🏼.
Ale musím povedať, že ja som sa v jedle neobmedzovala. A ani nie tak v jedle, ale hrozne som bazila po sladkom co pred tehotenstvom raz do mesiaca som si dopriala.
Našťastie aj napriek váhe mam všetky výsledky ok a drobček sa ma ako v bavlnke v brušku.
Tak dúfam, že to takto bude pokračovať a ze nebude moja váha stáť v ceste prirodzenému pôrodu 🙂🍀
Ja som pri prvom tehu tacinala s 92 kg a pribrala som 30 😱
@janka_haly ahoj ja som mala pred otehotnením 96kg pár dní pred pôrodom 101kg a týždeň po pôrode čuduj sa svete 86 kíl a tých sa zatiaľ držím síce som len tretí týždeň po pôrode ale zatiaľ to nestúpa 😉😉😉😉
No ja som mala pred tehotenstvom 55 kg a išla som rodiť s 54 kg. Takže ani náhodou nie je pravidlom že ženy s menšou váhou priberú viac a naopak. A nie, nechudla som v tehotenstve zámerne a ani nezvracala alebo tak. Plus nehnevaj sa, ale to že ty píšeš že si zdravá aj so svojou váhou nie je reálne. To je len to čo si myslíš ty. A ak ťa trápi váha, tak radšej schudnúť teraz. Vyššia váha v tehotenstve je nebezpečná aj pre bábo.
Ja som mala 50 pred, v prvom trimestri 60 a teraz v 6m 70 😀 mala som robotu kde som denne presla 30km, dvihla cez 200 kg, a vydrz po robote este na varenie, vybehanie psa a sla som spat o jednej plna energie, a to sa nestravujem ani extra zdravo, ale ani extra nezdravo 😊 je to o zvyku metabolizmu, hormonalnych zmien, totizto v puberte som brala duphaston, 2 mesiace 20 kil, a davala som to dole tusim 5 rokov, ani sport nepomohol, az praca ako "fitko za plat" 😀 potom sli kila dole jedna radost, a to som bola fakt pazrava, rozumej cela kacka za dva dni, dva litre polievky k nej, 300g cokolada, pukance, jogurt, pol kila jahod a asi 6 bananov 😀 (za dva dni)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
No moja známa mala prácu kde sa dosť hybala. Jest jedla normalne ako pred otehotenim a pribrala 20 kg 😀 popritom ona nejedava sladke veci. Ale schudla potom.