Ahojte,
je tu niektorá čo pribrala v tejotenstve viac ako 20kg? Som v 34.tyzdni a na váhe mám plus 20kg. Brucho nemám veľké (aj gynekológ stále vraví ze sa mu zdá brucho menšie), no asi som pribrala viac do bokov, nôh,zadku a rúk. Ani v tvári som sa nezmenila. No cítim sa dobre, vládzem celkom fajn fungovať a keby sa nevážim tak si pocitovo myslím že som pribrala tak max 8kg. Bojím sa este kolko priberiem do konca. Snazim sa jest zdravo, ani s kalóriami to neprepaľujem, nerozumiem tomu extrémnemu nabratiu. Užívam aj progesterón,nemôže to byt z toho? Alebo je mozne ze som aj dost naliata vodou? Zacinam byt deprimovana z toho narastu na vahe a bojim sa ci to vobec zhodim aj tak rychlo dole ako som to nabrala.
ja som pribrala 30 pri prvom synovi 😂 na konci to bola hlavne voda, zacala som opuchat a prisla preeklampsia
pri prvom si pribrala celkom slušne - asi 16 kg... naliata vodou. ku koncu mi začali aj nohy puchnúť...
kojením som všetko zhodila za asi 4 m.
Tiež som pribrala cca 20 až 22 kg a vôbec som sa neprejedala a jedla som normálne. Žiadne sladké vody ani sladkosti. Po pôrode mi opuchli nohy, že som ani šľapky 4 dní neobula. Vrátila som sa späť na svoju váhu veľmi rýchlo.
Ja som pri oboch tehotenstvach pribrala cca 24kg teraz som zvedavá koľko to bude. Strašne som bola naliala vodou
Tak ja som bola asi úplný extrém, v prvom tehotenstve +40kg... 22 som nechala v pôrodnici a dačo ešte v prvých týždňoch zišlo samé. V druhom +13kg. Ale teda zdravotné problémy okrem mierne zvýšeného tlaku som nemala žiadne ani v jednom.
Ja som do nejakého 16 ty nepribrala nič, potom za.mesiac tri kilá a to som sa snažila jesť zdravo, neprejedat. Teraz som sa celkom rozsupla s jedením a sladkosťami a nepribrala som nič. Podľa mňa to moc neovplyvnis....
Moja segra, 30...a to aj vtedy, keď si dávala bacha 🤷 Schudla to do roka a pol (ale makala, už mala po 35). Ja som momentálne v 21tt a zatiaľ plus 5kil.
Mozno už ani veľa nepriberiete, ja som od 34 týždňa nepribrala uz nič a dieta sa narodilo v 38. týždni v poriadku
ja dnes 28tt a mám zatiaľ +5kg
@evickuska dufajme,že väčšina je voda a že aspon polovicu kíl necháme v nemocnici🤣😏
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som 20kg nabrala, vacsinou voda v tele, islo to strasne rychlo dole . A brala som dlho progesteron, mne po nom isla ta vaha velmi hore, ale nebol tuk, ale voda. To islo tak ze 5kg za mesiac. Potom ku koncu som nabrala mozno iba 2kg, to uz mi bolo jedno. Lebo to uz islo skor o to, ze porodit to dieta a prezit to v zdravi skrz tlak.