Ahojte holky. Prosim vas , ako nato aby som rapidne nepriberala v tehotenstve ? Som len za zaciatku , 6tt a uz mam hore tri kila. Velmi ma to trapi , kedze svoju vahu mam celkom velku , na svoju vysku. Neprejedam sa , jem normalne , zatial necitim ani chut do jedla , skor jem len tak aby mi nebolo zle , citim hrču v krku, a žaludok obrateny, ale drzim sa aby som nezacala zvracat. Pohyb mam , stale pracujem , domacnost , keby som len lezala, tak to chapem..ale nechapem to , kedze viem ze jem normalne , zdravo a mam aj pohyb 😥
no mne bolo zle jak svina poriadne som nejedla aj som bola celkom aktivn a pribrala som na velkost 1 rocneho slona 😵💫 neviem fakt cim to je
Ako priberies, tak schudnes. To su proste take umele kila, ja som nabrala 20kg hlavne vody do tela. Vyzerala som hrozne a islo to aj rychlo prec.
Mne bola diagnostikovana tehotenska cukrovka, našťastie je to len na úprave stravy a pohybu a schudla som už 5 kíl 🙂 veľa robí strava - veľa zeleniny, mäsko hocijaké, vajíčka, ražný chlebík a dostatočný pitný režim. Samozrejme čistá voda, žiadne džúsy alebo sladké vody (ja si dám sem tam pohár coly zero a glykemie mi to nerozhadze). Jesť 5-6x denne menšie porcie...časom si žalúdok zvykne. Cestoviny si vážim, max takých 50 gramov na obed a samozrejme tak aj ryža a zemiaciky... Skratka vyvážená strava a pohyb. Môžem len odporučiť, odkedy sa takto stravujem, vládzem, nezadychavam sa a cítim sa oooovela lepšie ako mesiac dozadu.
@lienka_anulienka ahoj prosim Ta riadila si sa aj nejakymi tabulkami pri tehotenskej cukrovke? resp.ako si vedela co mozes a co nie, coTi pomohlo pri vybere jedal? dakujem pekne
@sunsun11 diabetologička mi na prvej návšteve dala takú brozurku kde viac menej všetko o tehotenskej cukrovke plus sú tam aj odporúčané hodnoty sacharidov na raňajky, desiatu, obed, olovrant, večeru a druhu veceru. Je tam super opísané aj to, ako má tá druhá večera vplyv na rannú hodnotu glykemie a áno sú tam aj tabuľky, ale iba na zeleninu, ovocie a mliečne výrobky, keďže mäsko, vajíčka, ryby , oleje a tuky sa rátať nemusia. A tiež je tu návod ako si vyrqta sacharidy v potravinách v obchode, ale to sa dá nájsť aj na internete. Keď chceš odfotim ti to. 🙂
@sunsun11 teraz po mesiaci si už naozaj vážim len keď tak cestoviny do polievky, zemiaky na obed a celkovo tie jedla a veľkým obsahom škrobu. Inak viem, že krajec ražneho chleba, polka avokáda, vajicko a nejaká tá zelenina na raňajky je ok aj bez váženia, rovnako šalát na obed alebo nejaké zelerová hranolky ... už to robím viac menej od oka 🙂 bála som sa, aj som si poplakala na zaciatku ale potom som to naozaj dostala ako sa vraví do oka a mam v tom už prehľad... najlepšie je mať viac menej rovnaké potraviny, maximálne ich obmieňať v rámci dňa..ono sa to nezdá ale je tam kopec možnosti🙂 ..
@lienka_anulienka dakujem, si velmi zlata. ak Ta mozem poprosit keby si mi to odfotila, kludne aj do spravy. dakujem Ti
@sunsun11 odoslala som, za malo ...treba si pomáhať ;)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som bola aktívna celé tehotenstvo, neprejedala som sa, chodila na turistiku, plávať a aj tak som pribrala 30 kg ... ako taký malý tuleň som vyzerala ... vôbec neviem, od čoho to závisí.