Ahojte, mám taký problém, ktorý ma trápi. Mám 20 a som tehotná. Ale problém nastáva tu. Dnes som začala 18tt a pribrala som už 8kg. Pred tým ako som otehotnela som mala tých 59 kg. Fajčila som a stravovala som sa úplne zle. Ale keď som zistila, že som tehotná som prestala fajčiť a začalo mi viac chutiť jesť. Tým nechcem povedať, že by som sa nejak prejedala. Do teraz jem 5x za deň. Hlúposti ako čipsy alebo sladkosti si dám možno raz za 2 týždne ale aj to len trošku lebo mi to vôbec nejde na chuť. Na sebe nevnímam, že by som nejak otučnela. Jedine čo mi narástlo je zadok, prsia a bruško. Na jednej strane som smutná z toho, že mi tá váha ide tak rapídne hore ale zas na druhej strane sa cítim dobre. A kým sa nepostavim na váhu si ani neuvedomujem, že by som až tak priberala. Keď som bola na prvej poradni v 13tt som mala o 5,5kg viac ako pred tehotenstvom. Teraz na kontrole keď som bola 16+1 som mala zas o 2 kg navyše. Neviem čo mám robiť. Dávam vám sem fotky aby ste si ma vedeli predstaviť, prvá fotka je keď som mala tých 59kg.
Možno si to ani neuvedomuješ ale možno viac ješ keď si prestala fajčiť, často to býva u fajčiarok.-..môžeš si len tak orientačne zapisovať kalórie a uvidíš. No tiež si myslím, že by si sa nemala nad tým trápiť, schudneš po pôrode, v tvojom veku bez problémov. Nie je to zas tak strašne veľa 8kg za 18tt.
@1angelika asi to príliš porovnávam s mojou mamou. Mám rok a pol starú sestru a moja mama pribrala 7kg za celé tehotenstvo 🤣.
@monika259200 Vyzeras skvelo. 😊 Vahu neries, telo si vypyta co potrebuje. Su zeny co maju vela plodovej vody alebo naopak malo. V tehu nieje nic normalne,nic normalne nefunguje a hormony su poblaznene. Ja som pri prvom pribrala len 8kg,chutilo mi len zdrave jedlo a teraz pri druhom uz 12 a chuti mi viac sladke a este nekoncim 😂 Aj keby priberiem sto kil,budeme mat cely zivot na chudnutie ci formovanie. Ja si naopak uzivam zvacsenie prs aj zadku. 🤣🤣 Hlavu hore,drz sa a je skvele,ze si prestala fajcit a zamyslas sa nad kvalitou stravovania. 🙏👌🍀
@monika259200 no v tomto "spravodlivosť" neexistuje takže sa neporovnávaj 🙂 niekto po pôrode ide domov v nohaviciach spred tehotenstva, niekto zhadzuje rok..hlavne aby si bola zdravá, držím palce 🙂
@barbora237 ďakujem 🩷 snažím sa, ale cítim sa dobre aj s takýmto vahovym prírastkom 🤣 jem aj zeleninu aj ovocie. Ja už neviem čo by som mala robiť lepšie oproti môjmu predchádzajúcemu životnému štýlu. 😆 dokonca chodím na viac ako hodinové prechádzky s mojim psom keď je vonku pekne. Asi naozaj neovplyvním tie kilá. 🤷🏻♀️
@1angelika ďakujem 🩷
@monika259200 si tehotná, nerieš priberanie 🙈🙈 pokiaľ sa vyslovene neprejedáš a bábätko prosperuje je to v poriadku ☺️ ja som aktuálne v 8. mesiaci a mám +12kg
@monika259200 tak sa neporovnávaj s mamou, môžeš sa porovnávať so mnou 😀 - ja som pribrala za tehotenstvo 23 kg. Vyzeráš super, po pôrode schudneš, teraz sa tým netráp. Ak sa zdravo stravuješ a nevyjedáš somariny, tak je všetko OK.
@andrea_82 asi tomu necham voľný priebeh 😆
@monika259200 ahoj aj ja som 18tt a pribrala som cca 6,5kg. Predtým som fajčila 7 rokov ale rovnako ako ty sa neprejedam a tak. Ale mňa aj častejšie chytí chuť na sladké.. snažím sa to neriešiť lebo to nedokážem ovplyvniť. Možno sa nám to teraz spomalí 🤔
@dominika1922 to by bolo ideálne ale bojím sa toho, že to bude pokračovať 😆. No čo už zhodime po pôrode.
@monika259200 pri prvom 23kg a pri druhom 25kg 😅 po oboch som schudla do povodnej vahy co bola 61kg
@petulkahu super tak dúfam sa to aj mne podarí 🙏
@monika259200 ja som v prvom tehotenstve začala na 58kg a skončila na 74 😅 syn sa narodil v lete, ja som asi zadržiavala veľa vody v tele… v pôrodnici zostalo 10kg a do pol roka po pôrode som mala 60kg 🙂
@monika259200 ja som priberala ukážkovo a zrazu na jednej poradni vystrelilo číslo na váhe (dr neriešil). Niekedy v 27tt som začala viac priberať, videla som to už aj na sebe, hlavne na tvári.. Časom sa k tomu pridal vysoký tlak a bielkoviny v moči. Preeklampsia. Musela som pod nôž v 32tt. Po pôrode do týždňa zo mňa odišlo 12kg vody. Čo som celé noci prepotila. Týmto len chcem povedať že kľudne môžeš byť aj zavodnená a z toho si nič nerob, po pôrode všetko hneď odíde. Ale zas na druhej strane určite si sleduj tie prírastky váhy, lebo určite nieje v pohode pribrať za tehotenstvo 30kg a stravovať sa normálne tz neprejedat sa 🙂
Podľa mňa vyzeráš super, ja som s prvým synom, ktorý mal 4200 g pribrala 17 kg, bola som ako bambuľka, a to som predtým vážila 57 kg. Pri druhej dcére som pribrala do 13 kg a pri treťom synovi som skoro vôbec nič len to čo on vážil + voda ale ja som sa vtedy riadne hýbala, lebo sme stavali a som zametala tehly a fúrikovala a ešte dve malé deti okolo mňa, takže dosť robí aj pohyb, treba chodiť na prechádzky a tak, nevysedávať a papať, ale to ty zhodíš isto po pôrode, lebo si bola chudučká aj pred tým....papa
@frzeiovn ďakujem 🩷
@monika259200
A teraz mám 63 som chcela ešte napísať pri výške 173 cm, ale už sú veľkí moji všetci....
@monika259200 podľa mňa to po pôrode rýchlo zhodíš. Za prvé si bola predtým štíhla a za ďalšie si mladučká, metabolizmus fičí na plné obrátky.... neboj nič, pár mesiacov po pôrode budeš vo forme 🙂
@frzeiovn no ja meriam len 161-162 neviem presne 😀 no som zvedavá ako budem vyzerať v lete 😆
@monika259200 Máš prekrásnu postavu pred a aj počas tehotenstva☺️❤️…Nádherná si…
@nikoletta1712 ďakujem krásne ❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@monika259200 podľa mňa to to trápiť nemusí niekto priberie aj 13 kil niekto menej máš malú počiatočnú váhu takže určite priberie s viac ako nemala čo má 90 kíl .Po pôrode zhodis