Priberanie v tehotenstve

monika259200
29. mar 2023

Ahojte, mám taký problém, ktorý ma trápi. Mám 20 a som tehotná. Ale problém nastáva tu. Dnes som začala 18tt a pribrala som už 8kg. Pred tým ako som otehotnela som mala tých 59 kg. Fajčila som a stravovala som sa úplne zle. Ale keď som zistila, že som tehotná som prestala fajčiť a začalo mi viac chutiť jesť. Tým nechcem povedať, že by som sa nejak prejedala. Do teraz jem 5x za deň. Hlúposti ako čipsy alebo sladkosti si dám možno raz za 2 týždne ale aj to len trošku lebo mi to vôbec nejde na chuť. Na sebe nevnímam, že by som nejak otučnela. Jedine čo mi narástlo je zadok, prsia a bruško. Na jednej strane som smutná z toho, že mi tá váha ide tak rapídne hore ale zas na druhej strane sa cítim dobre. A kým sa nepostavim na váhu si ani neuvedomujem, že by som až tak priberala. Keď som bola na prvej poradni v 13tt som mala o 5,5kg viac ako pred tehotenstvom. Teraz na kontrole keď som bola 16+1 som mala zas o 2 kg navyše. Neviem čo mám robiť. Dávam vám sem fotky aby ste si ma vedeli predstaviť, prvá fotka je keď som mala tých 59kg.

vsetkounas
29. mar 2023

@monika259200 podľa mňa to to trápiť nemusí niekto priberie aj 13 kil niekto menej máš malú počiatočnú váhu takže určite priberie s viac ako nemala čo má 90 kíl .Po pôrode zhodis

1angelika
29. mar 2023

Možno si to ani neuvedomuješ ale možno viac ješ keď si prestala fajčiť, často to býva u fajčiarok.-..môžeš si len tak orientačne zapisovať kalórie a uvidíš. No tiež si myslím, že by si sa nemala nad tým trápiť, schudneš po pôrode, v tvojom veku bez problémov. Nie je to zas tak strašne veľa 8kg za 18tt.

monika259200
autor
29. mar 2023

@1angelika asi to príliš porovnávam s mojou mamou. Mám rok a pol starú sestru a moja mama pribrala 7kg za celé tehotenstvo 🤣.

barbora237
29. mar 2023

@monika259200 Vyzeras skvelo. 😊 Vahu neries, telo si vypyta co potrebuje. Su zeny co maju vela plodovej vody alebo naopak malo. V tehu nieje nic normalne,nic normalne nefunguje a hormony su poblaznene. Ja som pri prvom pribrala len 8kg,chutilo mi len zdrave jedlo a teraz pri druhom uz 12 a chuti mi viac sladke a este nekoncim 😂 Aj keby priberiem sto kil,budeme mat cely zivot na chudnutie ci formovanie. Ja si naopak uzivam zvacsenie prs aj zadku. 🤣🤣 Hlavu hore,drz sa a je skvele,ze si prestala fajcit a zamyslas sa nad kvalitou stravovania. 🙏👌🍀

1angelika
29. mar 2023

@monika259200 no v tomto "spravodlivosť" neexistuje takže sa neporovnávaj 🙂 niekto po pôrode ide domov v nohaviciach spred tehotenstva, niekto zhadzuje rok..hlavne aby si bola zdravá, držím palce 🙂

monika259200
autor
29. mar 2023

@barbora237 ďakujem 🩷 snažím sa, ale cítim sa dobre aj s takýmto vahovym prírastkom 🤣 jem aj zeleninu aj ovocie. Ja už neviem čo by som mala robiť lepšie oproti môjmu predchádzajúcemu životnému štýlu. 😆 dokonca chodím na viac ako hodinové prechádzky s mojim psom keď je vonku pekne. Asi naozaj neovplyvním tie kilá. 🤷🏻‍♀️

monika259200
autor
29. mar 2023

@1angelika ďakujem 🩷

t1nusa
29. mar 2023

@monika259200 si tehotná, nerieš priberanie 🙈🙈 pokiaľ sa vyslovene neprejedáš a bábätko prosperuje je to v poriadku ☺️ ja som aktuálne v 8. mesiaci a mám +12kg

andrea_82
29. mar 2023

@monika259200 tak sa neporovnávaj s mamou, môžeš sa porovnávať so mnou 😀 - ja som pribrala za tehotenstvo 23 kg. Vyzeráš super, po pôrode schudneš, teraz sa tým netráp. Ak sa zdravo stravuješ a nevyjedáš somariny, tak je všetko OK.

monika259200
autor
29. mar 2023

@andrea_82 asi tomu necham voľný priebeh 😆

dominika1922
29. mar 2023

@monika259200 ahoj aj ja som 18tt a pribrala som cca 6,5kg. Predtým som fajčila 7 rokov ale rovnako ako ty sa neprejedam a tak. Ale mňa aj častejšie chytí chuť na sladké.. snažím sa to neriešiť lebo to nedokážem ovplyvniť. Možno sa nám to teraz spomalí 🤔

monika259200
autor
29. mar 2023

@dominika1922 to by bolo ideálne ale bojím sa toho, že to bude pokračovať 😆. No čo už zhodime po pôrode.

petulkahu
29. mar 2023

@monika259200 pri prvom 23kg a pri druhom 25kg 😅 po oboch som schudla do povodnej vahy co bola 61kg

monika259200
autor
29. mar 2023

@petulkahu super tak dúfam sa to aj mne podarí 🙏

54tinka54
29. mar 2023

@monika259200 ja som v prvom tehotenstve začala na 58kg a skončila na 74 😅 syn sa narodil v lete, ja som asi zadržiavala veľa vody v tele… v pôrodnici zostalo 10kg a do pol roka po pôrode som mala 60kg 🙂

gabym
29. mar 2023

@monika259200 ja som priberala ukážkovo a zrazu na jednej poradni vystrelilo číslo na váhe (dr neriešil). Niekedy v 27tt som začala viac priberať, videla som to už aj na sebe, hlavne na tvári.. Časom sa k tomu pridal vysoký tlak a bielkoviny v moči. Preeklampsia. Musela som pod nôž v 32tt. Po pôrode do týždňa zo mňa odišlo 12kg vody. Čo som celé noci prepotila. Týmto len chcem povedať že kľudne môžeš byť aj zavodnená a z toho si nič nerob, po pôrode všetko hneď odíde. Ale zas na druhej strane určite si sleduj tie prírastky váhy, lebo určite nieje v pohode pribrať za tehotenstvo 30kg a stravovať sa normálne tz neprejedat sa 🙂

frzeiovn
29. mar 2023

Podľa mňa vyzeráš super, ja som s prvým synom, ktorý mal 4200 g pribrala 17 kg, bola som ako bambuľka, a to som predtým vážila 57 kg. Pri druhej dcére som pribrala do 13 kg a pri treťom synovi som skoro vôbec nič len to čo on vážil + voda ale ja som sa vtedy riadne hýbala, lebo sme stavali a som zametala tehly a fúrikovala a ešte dve malé deti okolo mňa, takže dosť robí aj pohyb, treba chodiť na prechádzky a tak, nevysedávať a papať, ale to ty zhodíš isto po pôrode, lebo si bola chudučká aj pred tým....papa

monika259200
autor
29. mar 2023

@frzeiovn ďakujem 🩷

frzeiovn
29. mar 2023

@monika259200
A teraz mám 63 som chcela ešte napísať pri výške 173 cm, ale už sú veľkí moji všetci....

livuska124
29. mar 2023

@monika259200 podľa mňa to po pôrode rýchlo zhodíš. Za prvé si bola predtým štíhla a za ďalšie si mladučká, metabolizmus fičí na plné obrátky.... neboj nič, pár mesiacov po pôrode budeš vo forme 🙂

monika259200
autor
29. mar 2023

@frzeiovn no ja meriam len 161-162 neviem presne 😀 no som zvedavá ako budem vyzerať v lete 😆

nikoletta1712
29. mar 2023

@monika259200 Máš prekrásnu postavu pred a aj počas tehotenstva☺️❤️…Nádherná si…

monika259200
autor
29. mar 2023

@nikoletta1712 ďakujem krásne ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre