Presnejší termín pôrodu

evelynka86
8. jún 2021

Ahojte, poslednu menstruaciu mam 23.10, termin porodu vyratany na 30.7. Kedze vsak viem presny termin oplodnenia, 3.11., je mozne presnejsie vyratat termin porodu? Dakujem za nazory.
Ano, viem, ze aj tak to pride kedy to bude chciet 😁

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
c_est_la_vie
8. jún 2021

@evelynka86 ale dieťa sa nevypyta na svet presnr na 290 deň... Ono je to plus mínus 2 t, takže presnejší termín ti je úplne zbytočný. Závisí od tvojej aktivity, veľkosti dieťaťa, aký silný máš krcok a ďalších vecí, no ani najlepší gynekológ ti nepovie, kedy presne porodis ( jedine že by si šla cisárom).

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
c_est_la_vie
8. jún 2021

A ešte ti poviem- ja som sa otvarala od 30 tt. A lekár mi hovoril že vydržím max 4 t. Poplakala som si, bála som sa že ako predcasniatko bude mať komplikácie. Nakoniec som rodila v 42 tt, aj to vyvolávane 😃. Takže tie odhady ber veeelmi s rezervou

monika_mt
8. jún 2021

@c_est_la_vie Ja presne to isté. Od 30tt ma gynekolog strašil, že dieťa je veľmi nízko položené, že takýto nález je tak dva týždne pred pôrodom. Ja vystresovaná, preležala som celé týždne s nohami dohora, a nakoniec som rodila v 40tt vyvolávaním pôrodu 🙂

petamich
8. jún 2021

den oplodnenia je iba jedna z premennych, preto sa za optimalny resp. riadny porodny termin berie 38-42 tyzden, kedze ten vyvoj dietata v maternici je nejaky, plus na to vplyva x inych faktorov - takze ono tazko vypocitat presne, kedy sa dieta narodi, bez ohladu na to, ze mozes vediet, kedy doslo k oplodneniu (ani pri ET a to predsa presne vedia kedy vkladaju a kolkodnove embryo) sa dieta malokedy narodie presne o 280 dni vzdy je tam to +-

kazdopadne ak vies, ze oproti vypoctu od 1. dna poslednej menstruacie je to o tyzden neskor posunute, tak si posun aj termin porodu o tyzden resp. 3.11. + 280 dni 🙂

any_soj
9. jún 2021

@evelynka86 sedí co ti už písali, len dodám, že ak by si naozaj počala 3.11, tak oficiálny termín pôrodu by to posunulo (len pre tvoje výpočty) o 3 dní skôr (lebo počíta sa štandardne s dvoma týždňami od poslednej menštruácie do ovulácie a ak by bola prebehla 3.11, je to o 3 dní skôr. Ak netušíš, kedy bola ovu, a v ten deň bol sex - spermie vedia počkať 5 dní na ovulaciu, takže to mohlo byť kedykoľvek počas tých 5 dní. Ono toto má zmysel riešiť, ale v podstate len vtedy, ak má žena veľmi dlhé cykly a vie, že ovulácia bola až po 3, 4, či viac týždňoch od poslednej MS - lebo vtedy je podozrenie na spomalený vývoj a pritom dieťa je úplne ok, len ovulácia nebola "štandardných" 14 dní po MS.

any_soj
9. jún 2021

@petamich len tá opravím - ak by vedela presne, kedy počala, tak 3.11. + 266 (280 sa ráta od poslednej menštruácie, s tým že ovu sa predpokladá po 2 týždňoch)

petamich
9. jún 2021

@any_soj dakujem! 🙂 pravdu mas, to mi vlastne ani nenapadlo :D

barusa29
9. jún 2021

@evelynka86 ja som vedela den ovulacie, podla toho sme si aj zariadili pocatie babatka, no a babo sa mi narodilo presne 266 dni od tohto terminu, cize presne 40tt. Oficialny termin, podla ktoreho sa riadili doktori, podla menstruacie, som ale mala o 3 dni skor. No ja som skor pocitala s tymto vlastnym terminom a teda vyslo to ako hodinky. Ale je mi jasne, ze to bola trochu aj nahoda 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre