Prenascan v Brne a vaše skúsenosti

javi37
6. dec 2012

Ahojte maminky, absolvovala z vás niektorá prenascan v Brne? Je to "spoľahlivé zistenie downovho syndrómu plodu z odberu krvi matky", stojí to tuším 14 000 Kč, ale je to jediná neinvazívna metóda. Mne vyšli negatívne tripple testy, ale mala som zvýšenú hodnotu hcg...amniocentézu mi neodporúča ani genetička, ani môj doktor a preto zvažujem túto metódu a hľadám si informácie.

dolka75
22. jan 2013

Ahoj javi37 , vidim ze si sa pytala este v decembri.... vtedy som o tejto moznosti ani netusila.... co je velka skoda. Ja som ten test absolvovala az teraz 14.1. V Brne. Vysledky este nemam. Ty si na nom bola?

vilah
28. jan 2013

Ahoj,prosím tě dolko už ti přišel výsledek,? taky jsem byla na prenascanu 14.1. a zatím nic nevím? 😢
Mám nervy na pochodu,díky.

dolka75
28. jan 2013

Ano, ano poslala som ti spravu....

zuzkaha
4. feb 2013

ahojte, tiez som bola na prenascanu a tiez cakam na vysledok, aky mate z neho pocit, verite mu? diky moc za info

dolka75
15. feb 2013

@zuzkaha ahoj, pocit je to super, opadnu vsetky obavy... verim mu tak ako by som verila inemu vysetreniu. Nikdy nie je nic 100%

tytana
5. jún 2013

Ahojte, ja som bola na prenascane v aprili Bratislave, okrem toho este na genetickom UZ a vsetko vyslo v poriadku, takze som spokojna. Som velmi rada, ze som nesla na amnio, na ktore ma lekari dost nahovarali.

katicao
23. júl 2013

@tytana ahoj, ja tiež zvažujem Prenascan a verím, že dopadne rovnako dobre ako u teba. Kto v Bratislave si na ňom bola? Vopred vďaka za odpoveď. A ešte sa chcem opýtať - genetické sono Ti robili na tom istom pracovisku ako Prenascan?

e_z
21. okt 2013

Ahojte, o Prenscane sa dočítate aj vo Wiki Modrý koník: https://www.modrykonik.sk/prenascan/

Kočky, napíšte prosím svoju skúsenosť aj do Wiki Modrý koník. Mnohé tehuľky o tejto možnosti netušia.
@dolka75
@zuzkaha
@tytana
@katicao

Existuje aj iný test MaterniT21 Plus, mrkni do Wiki: https://www.modrykonik.sk/maternit21/

katicao
22. okt 2013

@e_z vdaka za info. Ja som zistili, ze Prenascan sa u dvojiciek robit neda, cize sme od tejto moznosti upustili a pockali na morfologicke sono. Boli sme u Holana v BA. Sice nam vysvetlil rozdiel medzi tymto sonom a amniocentezou (iba z nej to mas na 100%), ale vsetky sledovane znaky mali obe nase deturence v poriadku, tak sme sa rozhodli uz na amnio neist.

e_z
23. okt 2013

Dik za info, doplnila som do článku. No tak pre nás s dvojkami zas nič:(
Držte sa, už máte krásny týždeň. My sme naozaj zázrakom dotiahli do 37 tt. a to nikto z lekárov neveril že sa naše dvojky vôbec narodia.
@katicao

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre