Ahojte baby,
teraz čakám svojho prvého chlapčeka, no až teraz ako si tu čítam fóra, som sa dozvedela, že sa chlapcom sťahuje predkožka.
Môžem sa spýtať aký to ma význam a čo sa stane, ak to neurobím? Po príp. ako sa to robí?
plati zlate pravidlo - do roka nesahat - a potom ti pediater vysvetli, a ukaze, co treba robit.
Dovodom je cvicit predkozku, aby sa postupne dala pretiahnut cez zalud - zozaciatku najma kvoli hygiene, ked chlapcek zacne produkovat smegmu.
Prilis uzka predkozka moze branit napr v spravnom moceni atd.
Existuju rozne nazory, niekto ti povie, ze nesahat a nechat to na prirodu.
Ja mam vo svojom okoli zial tri pripady, kedy sa to zanedbalo a chlapcom v 5-6 rokoch museli predkozku pretahovat silovo - s bolestou velkou a aj krvickou. Tomu sa chceme vyhnut, od jedneho roka kazdy den cvicime - ide to pomaly ale ide. Odporucam aj "Pinda mast"
@paulahorova nie som si ista, ci som niekedy na MK videla hlupejsi komentar. Verim, ze uz sa vam ulavilo
@paulahorova dajte sa liečiť!!!!!!!!! Ako nad takýmito dementnými komentármi kývnem väčšinou rukou, ale toto je cez čiaru!!!!! Ste chorá osoba zjavne!
@paulahorova čo to ako vážne ?
@zuzkalujza presne tak!
@paulahorova tebe pekne vyhráva v tej dutine na krku 😂😂😂 ale je super, že si vlastne odhalila príčinu tejto poruchy a teraz už nikto tento problém u nikoho nevznikne, lebo tomu ľahko predísť 😂😂 mimochodom, u dievčat čo zapríčiňuje transsexualitu? Lebo neviem či vieš, ale my predkožku nemáme 😳
@martadiznacova úplne presne neviem, ale zrejme aby sa mu neprilepila / nezrástla a neskôr by mal problém s hygienou, pohlavným stykom. Ale som si istá, že transsexualita mu kvôli tomu nehrozí 😃
@paulahorova tak toto som ešte nepočula
No milé žienky... Dostali sme vysvetlenie "ako vznikajú transsexuáli" 🙈🙈🙈😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
@paulahorova asi nie si moc OK... 😳
@paulahorova jeziiis🤣🤣🤣to akože myslíš fakt vážne hej?
@paulahorova keby si si aspon svoju fotku dala a nestiahla foto z netu 🤣
@paulahorova prosím ťa nerob si viac hanbu. Transsexualita ani homosexualita nemá nič spoločné s (ne)sťahovaním predkožky. A si predstav, že väčšina mužov na svete je obrezaných a predsa sú trans. To už fakt neviem ako vysvetlíš. Som si istá, že existuje niečo, čomu rozumieš a čo ti ide, tak sa venuj tomu.
@sissy27 registracia maj 2020, fotka z netu, odpovede od veci,... dalsi troll
@martadiznacova ja tiež čakám teraz chlapčeka a mam tiez dilemu! Niekto hovorí, že od narodenia, niekto že od 2 rokov, niekto vôbec! Viem, čo majú kamošky chlapcov, tak pri tom používali slezovy krém z Justu, že ten je na to super, ze po používaní krásne povolila! Dokonca som tu čítala fórum, ako 1 a pol ročnému chlapčekovi to nasilne urológ stiahol, tomu som vôbec nechápala, keď väčšina tvrdí že sa to upraví do tých cca 6 rokov a až potom sa to rieši! Neviem, ale prečo to naše mamy vôbec neriešili! Ja mam brata, mama takisto vraví, že mu nič s tým nerobila, svokra 4 chalanov vychovala a tiež že to ani jednému nerobila, tak ja už neviem kde je pravda! Zas na druhej strane, keby to bol problém, tak by sa všetci chlapci rodili s defektom, alebo co?? No neviem ti povedať, lebo každý robí inak! Ja sa budem potom radiť s pediatrickou asi alebo neviem 🙄
Mne doktorka kázala sťahovať hned
@martadiznacova môžete začať radiť mne a nie komunikovať s tou narušeniu pani?
@lenka2710 ďakujem pekne Lenka!
@martadiznacova nema sa stahovat, postupne sa to uvoľní same
@ptmt1011 ked nebudes stahovat predkozku, casom mu odpadne penis a stane sa z neho transsexual
@martadiznacova no ved ani nemáš začo 😉 takisto nemám žiadnu skúsenosť ešte, len to co som zachytila z okolia! Ale zas veľa kamosiek to riešilo operačne u chlapcov, lebo sa im to do 7 rokov nedalo stiahnuť! Niekto vraví, že sa to aj v puberte spraví, ale zjavne doktori majú iný názor, keď to potom robia operačne, tak neviem
@ptmt1011 toto pisala vcera 🤣 aspon sme sa pobavili
https://www.modrykonik.sk/forum/antikoncepcia/moze-sa-chodit-von-bez-ruska/
@ptmt1011 ze ak nebudes predkozku stahovat penis odpadne a z dietata sa stane transexual...
@martadiznacova nuz nazory sa roznia.. Ani odbornici nie su za jedno.. Osobne si myslim, ze nic netreba silit.. Raz som citala clanok od urologa v ktorom tvrdil, ze pokozka sa uvolnuje postupne az do cca 12r a az v tomto veku by sa prip. problemy mali zacat riesit. Pozor na stahovanie, ked to tak celkom nejde.. pri nasilnom stahovani predkozky totiz moze dochadzat k vzniku mikrotrhliniek (otazne je ci su vididelne.. riadila by som sa reakciou dietata) a naslednej fimoze, co uz moze znamenat problemy aj v dospelosti..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?