Prečo majú vitariani zdravé deti?

dievcatko01
4. júl 2013

Ľudia, ktorí konzumujú raw food(surová zdravá strava bez mäsa, mliečnych výrobkov) majú zdravé deti. Hovorí sa, že mačka či pes v tehotenstve môžu uškodiť. Vitiariáni by sa nikdy nevzdali zvieraťa, lebo pre nich má zviera narozdiel od iných fanatických tehuliek právo na život. Riadia sa pravidlom, že keď si raz vzali do opateri zviera musia sa oň starať... Aj napriek tomu že nedajú mačku či psa preč ako niektoré fanatické tehuľky, majú oni deti zdravé.... Ako je to možné?
Ide naozaj v tehotenstve len o zdravú stravu a fanatické tehulky by sa mali viac zamyslieť nad tým čo jedia, ako sa vzdať zvieraťa?

marissenka
4. júl 2013

celkom nerozumiem otazke...ale ja mam psa aj macku.mame ich vonku na dvore..ked som bola tehu,tak som ich samozrejme nedala prec,len som sa s nimi nehrala ako kedysi.ved predsa chodia kade tade,hocico zozeru...a potrebujem dostat nieco??aj ked ich 100x okupete stale je to pes,macka...nechapem ako sa moze niekto nechat olizovat od psa,alebo nechat olizovat dieta..blee 😠

libka1
4. júl 2013

naco tu zakladas taketo temy kde tvoja otazka nema ani hlavu ani patu 😝 zaloz jednu normalnu a jasnu diskusiu 😅

loxa
4. júl 2013

fanaticky je tu niekto iny...zobud sa

fra
4. júl 2013

Asi rozumiem, čo chcela autorka povedať, ale čo sa týka logiky príspevku, ostala som úplne zmätená. Osobne nemám odkiaľ zistiť, či majú vitariani zdravšie deti ako zvyšok populácie, je to nejako dokázané? A tretia veta znamená, že fanatická tehulka nemá na rozdiel od zvieraťa právo na život? A že vlastne aj vitarianky su fanaticke tehuľky, keď sa píše "na rozdiel od iných fanatických tehuliek"? A vôbec, čo je to za výraz "fanatická tehuľka" - to je nejaká kategória tehotných žien, ktoré dávajú preč zvieratá pred narodením dieťaťa- prečo práve pomenovanie "fanatická tehuľka" keď sa v ňom o vzťahu k zvieratám nič nehovorí? Pod fanatickou tehuľkou by som si skôr predstavila ženu, ktorá chce byť alebo je neustále tehotná 🙂 - vcelku absurdná predstava 🙂 .

viera77
4. júl 2013

@dievcatko01 sa musis dnes vecer asi neskutocne nudit, kolko podobnych tem si tu prave zalozila ??? 😉

barny
4. júl 2013

no tiez nechapem uplne otazke, ale nie som vitarianka, neseledovala som sa cele tehotenstvo a mam syna, ktory ma 5 rokov a antibiotika bral raz v zivote ked mal 4 roky, za posledny rok nebol chory vobec, zdrave deti maju aj "obycajne" zeny a maso som jedla skoro kazdy den

marcelatje
5. júl 2013

@fra 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

selecta22
5. júl 2013

@dievcatko01 podla mna zvieratka v domacnosti, vitarianstvo a fanatizmus nemaju nic spolocne.

Aj vitarian moze byt sibnuty, tak ako nevitarian. Co sa tyka zdravia, vitariani su skutocne zdravi, ved surovou stravou sa da liecit rakovina, tak samozrejme, ze su zdravi.

Ale mne osobne je raw food velmi sympaticke a pomalicky nabieham na raw food aj ja (btw macku mam, tehorna nie som ale nevzdala by som sa jej zanic na svete, nie je na to dovod).

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre