Ahojte, chcem sa opýtať multimamičiek, aké majú skúsenosti so striami. Ide mi o to, že pred 10 rokmi, keď som čakala dcéru, som nemala jedinú striu a to som sa ani ničím nenatierala... teraz čakáme druhé a rozmýšľam, či je nejaká šanca, aj vzhľadom k "vyššiemu" veku (budem mať 32, zase nie som dáka vykopávka pred menopauzou), že by sa mi pošťastilo podobne a obišla by som bez strií a ideálne bez nejakých výrazných investícií do kremíkov všeho druhu...
Tak? Ako to bolo u Vás? Hlavne ma zaujímajú nasledujúce tehotenstvá žien, ktoré tiež nemali strie pri prvom... Ďakujem
Ono nemusíš neviem koľko investovať. Ja som kúpila jeden eucerin olej a vydržal mi celé tehotenstvo. Mastila som 2x denne
pri prvej som mazala burhco a strie som mala. nie extra ale ani zanedbatelne. teraz druhe tehu som na to uplne kaslala, nenatrela som sa ani raz, teraz som mala 4,2kilove mimco a strie mi pribudli doslova iba 2 nove
natierala som sa Bioil... mastna som bola ako hranolka ale iba jedna mala stria na prsniku... tu kebyze si muz nevsimne, ani o nej neviem :D
@ab727
@ewelinka21 druhe ci kolke tehu?
2. tehu... ale minula som strasne peniaze ten Bioil teda lacny nie je...
@ewelinka21 a pri prvom si tiez tak natierala? Ja neznasam kremovat telo, to je moja smrt... ak sa mi potvrdi v tomto mini prieskume, ze je to genetika, tak serem na to aj teraz 😄
ano ja som sa tiez pri prvom, ale tam obycajnym detskym olejom z dmky... ale tiez som bola mastna ako hranolka, strasne cosi... mala som od toho aj saty aj postelne pradlo, proste fakt hrube vrstvy...
tento Bioil som prisaham minala na kvanta... tie velke 200 ml flasticky som mala tak cca 2 tyzdne plus minus....
neviem ci to je i to nie je genetika, moja mama tiez nema strie a ma 2 deti, ... teda aspon som si tie strie nevsimla...
ale zato viem, ze sa natiera, dokonca na dovolenkach ked sme, tak po opalovani hrube vrstvy pantenolu no a ked sa len trochu spali tak si supne rovno Infadolan, co je vlastne mast na liecbu popalenin...a tiez si da taku hrubu vrstvu tohto... ze vyzera akoby sa bravcovou mastou potrela :D
Ja v 35 prve dieta a bez strii. Takze neviem v com to spociva. Asi genetika
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mirka3211 ja patrim k tym stastnym, prve dieta v 31, druhe v 38 rokoch a ziadne strie, jedine jazva po sekcii. Nenatierala som sa ziadnymi drahymi kremami, detskym olejcekom-taky modry aviril, netusim, ci to este existuje, ale v druhom tehotenstve som sa takmer nenatierala, lebo nebol cas a aj tak bez strii.