Pozitívny tripple test a morfologické sono v Košiciach

jankazsa
3. apr 2016

Ahojte, neviete mi poradiť, či je možné ísť na špecializovaný morfologicky ultrazvuk v Košiciach, kde by som za toto vyšetrenie neplatila? Mám na mysli skôr nemocničné zariadenia, o súkromných ambulanciách mám prehľad ... Vyšiel mi pozitívny tripple test, tak mi lekár odporučil práve toto vyšetrenie, ale len na pracoviskách, kde za to pýtajú solídny poplatok.

alana1
3. apr 2016

@jankazsa a aka pravdepodobnost ti vysla? nevyslo to hlavne kvoli veku?

bianca512
3. apr 2016

@jankazsa ahoj myslím ze radsej chod na sukr.ambulanciu... neni to az taky poplatok a vies ze ten ultrazvuk urobia precizne a naozaj pozru ci je vsetko v poriadku... mne vysiel tiez pozitivny tripple test... ☹ no potvrdilo sa aj na sone ☹

jankazsa
autor
3. apr 2016

@alana1 nepýtala som sa na presne hodnoty, akosi to nechcem vedieť, aby som sa nestresovala viac. Dozviem sa ich ale na poradni čoskoro. Test mi vyšiel už 2x pozitívne. Je však možné, že vek v ňom zohral svoju úlohu.

@bianca512 to mi je veľmi ľúto! Neviem, či je to ešte aktuálne, ale prajem ti veľa síl, optimizmu a správnych rozhodnutí! A dakujem ti za názor.

alana1
3. apr 2016

@jankazsa vek to sresluje a velmi

bianca512
3. apr 2016

@jankazsa no je to este takee....koniec januara som musela ist na prerusenie tehu ☹ v 21tt. potvrdilo sa to aj z amniocentezy. Ale uz som v podstate psychicky na tom lepsie uz verime, ze to bude vsetko dobre. Bol to omyl prirody malo sa to asi stat. Dakujem ti velmi pekne

alana1
3. apr 2016

@bianca512 a boli ste potom aj na genetickom vysetreni s manzelom pre vylucenie mutacii na vasich chromozomoch?

petronela10149
3. apr 2016

@jankazsa je v kosiciach je Centrum fetalnej a gyn.diagnostiky,kde robia vsetkym pacientkam zadarmo,len neviem ake su podmienky,tu je tel.ciselko 0904918138 adresa:Myslavska 644,Kosice-Myslava.Robia tam 3d aj 4d ultrazvuk.Skus si zavolat a zisti si to,ale 100% robia zdarma,len neviem ci len svojim pacientkam alebo aj inym mamickam.Drzim palceky,my sme boli na odbere plod.vody,ale chvalabohu je vsetko ok.

bianca512
3. apr 2016

@alana1 ano boli sme... teraz este len mi maju prist vysledky ale ona to vylucila..nakolko v rodine je vsetko v poriadku. Aj ona sama to vylucila ze neverí zeby bolo nieco zle. Takze uz len cakame na vysledky. Zevraj sa to stava zdravym parom najčastejšie... niktoo nevie preco ☹

bianca512
3. apr 2016

@petronela10149 zadarmo to nerobia urcite. Ja som tam bola ultrazvuk stoji 45€

alana1
3. apr 2016

@bianca512 drzim palce aby bolo vsetko ok

petronela10149
3. apr 2016

@bianca512 tak potom asi len svojim pacientkam zadarmo,lebo to tam maju tak spropagovane,netusim,preto som aj pisala nech skusi zavolat a opytat sa...inak je to hrozne,ze za tieto vysetrenia pytaju peniazky,podla mna by mali rozlisovat mamicky,ktorym to odporuci lekar kvoli nejakym komplikaciam a podozreniam na chorobu babatka a mamicky,ktore si to zvolia pre potesenie a pamiatku...moj nazor.

majrab
3. apr 2016

@petronela10149 sestra tam chodi a za NT screening co sa robi v 12.tt a morfologicky ultrazvuk a ten posledny velky v 30.tt, ci v ktorom tam pllatia aj ich vlastne pacientky,kedze tieto poistovna nepreplaca

bianca512
3. apr 2016

@petronela10149 ano uuplne uplne s tebou súhlasím..takto presne by to malo byt. Ale tak co uz... aspon ze uz je taka technika vyspela a ze sa dajú pozistovat vselijaake komplikácie...

petronela10149
3. apr 2016

@majrab vidis,hlavne,ze vo velkom propaguju,ze zdarma...co uz,na Slovensku je to tak.My sme neboli na 3d,podstupila som amnio a mame 100%istotu,ale mali sme otrasne vysledky s trip.testov,chvalabohu je vsetko v poriadku.

majrab
3. apr 2016

@petronela10149 tak to mas dobre ja by som sa na amnio bala ist, ale ja mam ok vysledky, my ideme iba pre pamiatku, kedze sme boli aj na tom prvom a to nieje iba 3D, ale skontroluju tak srdiecko, prietoky, kosticky a tak proste vsetko a trva to cca 20 min

jankazsa
autor
3. apr 2016

@alana1 dúfam, že máš pravdu 🙂 @petronela10149 absolútne s tebou súhlasím, po odporúčaní lekára kvôli podozreniu na nejakú poruchu by to vyšetrenie malo byť bezplatne. V Ba takto bezplatne vyšetruje jeden lekár na Kramároch v nemocnici, len keď si zratam náklady na cestu do BA a späť, pričom neviem, ako dôkladne vyšetrenie urobí, tak nemá zmysel uvažovať nad takýmto výletom. Som uz do Myslavy objednana, mám platiť 45 eur, ale rozmýšľala som aj nad inou cestou, keďže neviem, aké ďalšie vyšetrenia potom budem musieť ešte absolvovať a platiť za ne.
@bianca512 držím palce, nech je to nabudúce bezstresove a už len radostne 🙂

petronela10149
3. apr 2016

@jankazsa ja som si tiez spocitala naklady a myslim,ze tie korunky vyuzijem aj inak pre babatko...ako hovorim,my sme sa rozhodli pre amnio,aj moj doktor aj lekari na genetike mi podrobne vysvetli klady a zapory,a to 1%riziko som sa rozhodla podstupit,rozhodovala som sa 2tyzdne,tie stresy co urobit boli neskutocne,ale naozaj nelutujem,este mi lekarka na genetike,lebo tam ma najprv odporucil moj doktorko,vybavila urychlenu diagnostiku a ani to som nehradila,ale poistovna...niektore zenusky tu pisali,ze si za nu hradili okolo 350eur.nam vychadzalo riziko 1:14 a kedze mame v rodine aj pripady s vyvojovymi poruchami,tak sa mi zdalo rozumne ist na to amnio,ale strach som mala,lebo clovek nikdy nevie...chvalabohu je vsetko v poriadku a nas drobcek je zdravucky.drzim palceky,nech je aj u vas vsetko v poriadku.

jankazsa
autor
3. apr 2016

@petronela10149 amniocentezu som zatiaľ nezvazovala, ale keď bude treba, asi by som šla do toho. Ďakujem za odpoveď a držím palce, nech sa vám naďalej dobre darí. Pôjdem na ten ultrazvuk a potom uvidíme, snáď to dobre dopadne

kikus48
4. apr 2016

@jankazsa urcite by som okamzite pisala dr dankovcikovi. Je to sice sukromne centrum, morfologicke usg 50 eur, vie ho urobit aj od 18 t. Ma najnizsiu chybovost - aj v porovnani s myslavou. Podla mna tu na peniazkoch nezalezi, dolezite je vyhladat dobreho odbornika.

maslenka47
4. apr 2016

@kikus48 ako keby odbornost zavisela od toho, kolko si vypyta penazi a ci ma pred ordinaciou recepciu (lebo to je dneska cool a moderne). A vsetci ostatni su asi derave hlavy, ktore na skole dostali diplom len zato, aby konecne od nich mali pokoj. A ani najsamvacsi a najsamdrahsi "odbornik" nedokaze zvratit skutkovy stav.

@jankazsa v Kosiciach ti neporadim, avsak pokial hladas lekara, ktory od teba nebude pytat peniaze navyse za nieco, co sa mu aj tak uhradi z verejneho poistenia, tak si zavolaj na svoju zdravotnu poistovnu (pripade pozri na webstranke) a vyziadaj si od nich zoznam zmluvnych poskytovatelov zdravotneho ukonu, ktory potrebujes (v tomto pripade morfo. utz).

kikus48
4. apr 2016

@maslenka47 nie, odbornost s peniazmi nesuvisi. Teraz vsak ide o kvalitu usg a skusenosti lekara ktory denne robi jedno a to iste. Je mnoho skvelych gynekologov, ale morfologicky skrining si vyzaduje kvalitny stroj a skuseneho lekara. Preto bezny gynekolog nepomoze. Ja som sa nesla hadat, skor som chcela poradit. Lekar sa stava odbornikom ked nieco robi pravidelne. Preto centrum prenatalnej diagnostiky. Obycajny gynekolog jednoducho taketo schopnosti a moznosti nema,preto posiela na skrining vyssie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre