ahojte, som v 11.tyzdni tehotenstva. v 7.tyzdni som bola prvykrat na sone. dnes som bola v poradni a robili mi testy iba z mocu, krvi, merali mi tlak (vsetko mam ok. ziadne sono mi nerobili, ani ine testy. na dalsiu poradnu som objednana v 15.tyzdni a sono mi urobia ak si za to zaplatim, vraj to tak casto nerobia. chcem sa spytat ci je to tak spravne, ze sa mi na babo ani nepozreli? ani nijake ine testy mi nerobili?
mala by si absolvovať UTZ okolo 12-13 tt, kde sa pozerá nosová kostička a šijové prejasnenie... na tento UTZ sa môžeš objednať aj k inému gynekológovi.. len mi je divné, že tvoj dr ti o tom nepovedal.. čo sa tíka iných vyšetrení - mala som robené tiež len tie, ktoré si písala + UTZ 🙂 🙂
@monikasla tu je súpis vyšetrení od zdravotnej poisťovne: http://www.vszp.sk/poistenci/zdravotna-starostl...
... ja som pri druhom tehu mala nového lekára a ten mi takmer na každej poradni urobil ultrazvuk lebo ho má v ordinácii a nikdy si nevypýtal za to peniažky - akurát za fotku čo som si nechala uňho vytlačiť som platila.
Počas tehu, ak je všetko OK tak sa ani nerobia ďalšie vyšetrenia a odbery. Sú rizikové skupiny žien kde sa odporúča robiť amniocentéza - odber plodovej vody - ale to sa tuším robí len pri tehu vo vyššom veku ženy a pri rodinnej predispozícii a pod.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
10,20 a 30tt je to hradene poistovnou.ja ked som prisla doktorovi,tiez sa nechcel pozriet,ale ja som chcela vediet ci je vsetko ok.vypytal si poplatok.vzdy ti bude merat tlak,krv nie stale.ine testy sa tusim ani nerobia,ak nie je nutne.uz ti budu robit testy na cukrovku