Dnes manzel po prichode domov ma prekvapil touto vetou NEHLADKAJ SI BRUSKO! Ostala som zarazena ze preco. Vraj mu to povedali kolegyne v robote ze tak pred terminom ako mam 2 tyzdne ze sa brusko.nema hladkat a ze mi to dala odkazat uz skor jedna znama ale ze zabudol mi to povedat. Ze dnes si na to spomenul ako to spominali kolegyne v robote... Poculi ste uz nieco take? Vraj kvoli comu by sa brusko hladkat nemalo? Toto mu uz nepovedali. Zda sa mi to smuesne , ved mam v brusku pokladik tak preco mu neprejavit lasku aspon takto.pohladkanim cez brusko... Som zvedava co je to zase za poveru 🙂 😝
@janullikle nemá sa hladkať vtedy, keď je ešte na pôrod skoro a bruško často tvrdne,môže to spôsobiť častejšie tvrdnutie. Ja sa teda teraz svojho bruška riadne nahladkám, keď sa v ňom malý naťahuje, tak ho pohladkám na tom mieste, kde sa vypučil 😀 .
hladkat brusko by nemali dievcata, ktore maju rizikove tehu, velmi im tvrdne brusko a pod...
nas na to upozornovali dr. v nemocke a aste aj na teplo z laptopov ...
pokial mas normalne tehu tak kludne hladkaj 😉
to som teda este nepocula....:o) a to som uz dost "mlada" :o) a aj deti mam slusnu kopku a ziadnemu moje hladkanie nijako neublizilo...:o) skor naopak....
jedine manzel je trosku "na hlavu" ale neviem ci z hladkania.....:oD som sa svokry nepytala....:oD
áno suhlasim s nazormi predomnou,nehladkať,alebo nemasírovať silno,aby netvrdlo,kvôli kontrakciam,ale v tvojom pripade,už nie je skoro,kedže si v 39tt, 😉 ,ja som hladkala stale,od 40tt aj masírovala a maly sa narodil 11dni po termíne,takže ani to nepomohlo 😀 😀 😀
Hladkam si tak normalne primerane jemne ziadne masirovanie, hlabne ked sa vyduje alebo vrti ako teraz 🙂 ale momentalne sa az velmi besno hadze, asi si hlada miestecko na spinkanie 😕
Nepichalo niektoru z vas v oblasti krizov ale iba v pravej nohe akoby ihlami? Hlavne pri chodzi..
@janullikle pichalo a všade 😀 už si len vychutnávaj posledné dni a hladkaj malú riťulu v brušku a manželovi povedz, nech už nenosí domov "odborné rady" od kolegýň, lebo čoskoro ťa nimi zavalí 🙂
A take ze picha od spodu, to znamena ze uz sa ciskoro chysta von? Je to dist neprijemne ako by.mi tam dakti vrazil kol. 😖. Bola sim dnes na poradni tak sa este neotvaram aj krcok je v poriadku..
@janullikle o tejto povere som v zivote nepocula a radila by som ti ju ignorovat, lebo presne ako pises, v brusku mas pokladik a lasku mu treba prejavovat vzdy a za kazdych okolnosti... ja som si hladkala brusko, odkedy som zistila, ze som tehotna a najintenzivnejsie tie posledne dva mesiace. to uz bolo citit kazdy jeho pohyb a nedalo sa nereagovat, resp. ho tym hladkanim vyprovokovat k pohybu 😉 bolo to take laskyplne laskanie sa s babatkom, ja som mu davala najavo, ze ho milujem a on mne, ze mama viem, ze si tu a uz sa na teba tesim... tiez sa priatelova babka na mna divne kukala, ze "uz tomu malemu daj pokoj", ale take treba ignorovat. je to tvoje babatko a ver, ze sa mu to paci 😉
@janullikle na pôrod sa pripravuje telo už 9 mesiacov. a teraz ťa bude pichať a bolieť stále viac. mňa občas dole zabolelo tak, že som na ulici skončila na štyroch 😀 alebo som si sadla na lavičku a už sa nepohla, kým manžel neprišiel zachrániť veľrybu. ničoho sa neboj, všetko bude v poriadku, tie pichance sú z toho, ako dieťa tlačí na rôzne nervové zakončenia a na kosti, nastávajú sťahy maternice, všetko sa pripravuje na pôrod. ved si to zvládla až doteraz, tak sa hádam nenecháš rozladiť. vela šťastia 🙂
a to je co za blbost?? ze nehladkat si bruskooo?? to je ako nedotykat sa svojho dietatka ci???povery iba zmagoria aj tak dost rozkyvane myslenie zeny 😒 Rob ako citis nie to co jedna baba povedala....
Vela stastia k porodu, vsetko bude ok neboj 😉
@kvietocek7 Vidis a mne moj gynekolog zakazal hladkat brucho, lebo ma bolieva, povedal, ze cim menej tym lepsie...tak to asi nie su len povery...
niektoré mamičky maju maternicu, ktorá je dráždivá a ak si mamička hladká bruško, môže to vyvolat jej stahy - nie však porod
napriek tomu si myslim,ze toto nie je vhodny pristup k našim babatkam - nedotýkat sa ich...dotyky našich ruk s babatkovym telom su pren velmi doležite a prijemné...predstav si, ze by si bola niekde, kde by sa ta NIKTO celych 9 mesiacov absolutne nedotkol ..babatka sa dotykaju našho tela zvnutra, ale isto potrebuju aj dotyky maminych ruk....robia tak všetky tehulky na celom svete, že si podvedomo chytaju bruško a hladkaju a aj tymto sposobom komunikuju so svojim dietatkom 🙂
to som este nepocula ,,,,ale mozno na tom nieco je ,,,,ale ja neverim poveram ,,, 🙂 🙂 🙂
mam 3 deti a stale som hladkala bruško, tiež som to ešte nepočula a nikomu to neubližilo
@nastasyk ahoj, nechcem ti protirecit, ale hladkanim sa nemysli masaz a podobne, hladkanie vo vyzname tejto temy znamena predsa dotykat sa dietatka, v kazdom pripade by som ani gynekologa neakceptovala 😅
Hladkat sa predsa nema rana napr po cisaraku alebo nejaka zoperovana, inac to nedava ziaden vyznam.A je to dost CUDNE 😒 😕
A PRESNE AKO PISE AJ LARA 1705 S NOU ABSOLUTNE SUHLASIM
dievcata ked budete v nemocke od 29 tt s neprestavajucim tvrdnutim a kontrakciami, s rezimom dovolujucim maximalne WC s rukami tak modrymi a dopichanymi, ze vsetky zily praskali a boleli, tak ani hladkat nebudete, na mna to posobilo, deti boli kludnejsie a netvrdlo tak vela...
akonale som dala ruku na brucho tak deti hned reagovali na moju ruku a kopali ako dive a hned som mala infuzku...
starsieho som prenasala a vobec som o tychto veciach nemala ani potuchy...
tym nechcem strasit tehulky a v 39 tt by som to uz vobec neriesila...
ja ked som ležala na rizikovom v nemocnici vtedy mi to jedna sestrička povedala.že nehladkať brucho,lebo to môže vyvolať pôrod
@janullikle myslim povera, xixi lebo ja som citala o hapotomii, ci ako tak neako nepamatam si vyraz, a odporucaju hladkat brusko, lebo ide o dotyk, ktory baby vnima a potrebuje, tak ako kazdy potrebuje obcas pohladkat, a ze by to vyvolalo porod no neviem, mozno rizikove tehulky vedia o tom viac...
@kvietocek7 neboj, ja ho chytam stale, ked vykopava, len ho uz njako intenzivne nehladkam, ale myslim, ze dotykov ma z vela🙂
Ja som hladkala stále, aj pár dní pred termínom a nič sa nestalo, kontrakcie som si nikdy nevyvolala, a to som hladkala o stošesť 😀
Hladkaj, bábätko potrebuje Tvoju lásku cítiť, čo najviac, aj ja som hladkala a nič sa nestalo a ešte som prenášala 🙂 Súhlasím, že netreba silno. Držím palce
Hladkanie bruska podla mna nemoze sposobit stahy maternice, ale masaz bradaviek a sex ano, takze bacha na povery, lebo bude manzel bez sexu!! Ked uz veri na babske reci, tak dosledne 😅
@janullikle ked som mala este take mensie cca do toho 6-teho mesiaca,tak to bolo fajn,ale uz neskor mi to nejako nerobilo dobre,skor na malej ploche toho bruska sa dalo,inac sa maly zacal dost otacat 😉
podla mna hlupost 🙂 a co v pripade ked si kazdy vecer brucho natieras proti striam? To uz nie je hladkanie? A s poverou to nema vobec nic spolocne.... 😒
Ja si myslím, že niečo pravdy na tom veru bude. Počas pôrodu mi v 2 faze, pri tlačení, úplne prestali kontrakcie - necítila som ich, neboli ani na monitore - a dr, ktorý ma rodil - mi ich vyvolával takým - neviem ako to nazvať - akoby štipkaním - ale neštipkal, len tak prstami mi poklepával po bruchu - dačo medzi poklepom a štipnutím, neviem to opísať, len ukázať - a fakt skutočne to kontrakciu vyvolalo.
@janullikle ahoj myslím si že to máš od chrbtice to pichanie, zacviknutý nerv...ja s tým stále mávam problémy (aj bez tehotenstva) :D
@janullikle drazdenie maternice ale 2tyz pred porodom uz to nema vyznam
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, nemala by si si ho silno hladkat - tak az masirovat, aby si si nevyvolala kontrakcie. ALe tak normalne jemne si ho v poho hladkaj, pokladika 😎