Prosím vás,
Ako často možno používať tento prístroj na počúvanie srdiečka?
Rozmýšľam či ho kúpiť či nie, ale myslím si, že časté používanie nie je dobré? 🙂
Vďaka za odpovede
mne bolo odporúčané nepoužívať. Funguje to na princípe ultrazvuku, a to by mal používať iba odborník. Môže sa stať že zvuk srdiečka nenájdeš a budeš si myslieť, že bábo nie je ok, alebo budeš niečo počuť a myslieť si že je všetko ok, aj keď byť nemusí.
Ja som používala od cca 11tt sem tam do 14tt a od 14tt do 20tt skoro kazdy den nakolko som mala hematom krvacala som a toto jedine ma ukludnovalo. Dr proti tomu nic nemal a maly je v poriadku. Po 20tt som uz malokedy zapla kedze uz som citila pohyby
za mna jedna z najlepsich veci, ktore som si kupila. Vdaka nemu som netvrdla v nemocnici 48 hodin, ale 4. Medzi kontrakciami som si doma pocuvala maleho a vdaka tomu som vedela, ze je ok a natahovala cas ako sa len dalo. A to nevravim o tom, kolkokrat mal lenivsi den, nehybal sa, nekopal a ja som mala moznost skontrolovat, ci je v poriadku.
Mňa nadchlo, keď som zistila, že niečo podobné existuje (lebo veď medzi poradňami je dlhá doba, človek je nervózny, či je všetko ok 😉). Ale potom som si k tomu zisťovala a v jednom rozhovore s gynekológom hovoril, že pričastým používaním to nahrieva plodovú vodu, čo je nebezpečné pre bábo. A keďže netuším, čo to znamená “pričasté”, tak som to radšej nekupovala...
Lebo chcela by som byť v kľude ci aspon slabo bija srdiečko... Lebo tiež mam rôzne rizikove tehotenstva za sebou.. Tak koli tomu🙂
Rozmýšľala som, alebo i fonendoskop, no čítala som práve tu rôzne odozvy, že je to k ničomu 🙂
Pre mna, kedze som mala od zaciatku problemy v tehotenstve, to bola velka pomoc, hlavne po psychickej stranke dovtedy, pokial som necitila uz pohyby. Mozno sa zo zaciatku trosku tazsie hlada srdiecko, ale ked som ho nasla, uz to potom slo. Stacila mi chvilka, vedela som,, ze je baby v poriadku a bola som pokojna. Netreba to privelmi prehanat, vsetkeho vela skodi ale 😊
Za mna je to výborná vec 😊 tým že ja som od začiatku tak trosku viac stresovala kvôli všetkému a pohyby začala cítiť dosť neskoro tak už len kvôli psychike to bolo super 😊 samozrejme nepreháňala som to, nepoužívala každý deň a akonáhle som našla srdiečko tak som to vypla. A teraz už cítim pohyby riadne, ale sem tam raz za týždeň ho použijem na pár sekúnd len tak pre svoj dobrý pocit že počujem srdiečko 😊
Super prístroj. Ja som ho používala najmä na začiatku kým som nezačala cítiť pohyby. Srdiečko pekne počuť už od 11tt, ale treba ho chvíľu hľadať. Odporúčam všetkým tehuľkám. Prístroj používam iba jeden dva krát za týždeň.
Ja ho tiež mám. 2x som už o bábätko prišla takže ma to veľmi ukludnovalo. Používala som s mierou, tak každý 3-4 deň a len kým som nasla srdiečko, potom hneď vypla, cca od 17tt až kým som necítila pohyby, to bolo tak okolo 22tt. Potom som počúvala už len výnimočne keď sa mala menej hybala. Možno tak 1-2x do mesiaca. Teraz prenášam už 6 deň a tiež si popocuvam či je všetko ok a bije pekne srdiecko. Samozrejme je to ultrazvuk, tiež som čítala že casty ultrazvuk škodí, ale skôr si myslím ze to je myslene v tom zmysle ze pridlhe používanie ultrazvuku prehrieva plodovu vodu.
Ja som pouzivala az do konca tehotenstva. Vzdy iba na par sekund, neverim, ze by to babatku uskodilo. Pre mna bol ten zvuk krasny zazitok a ked som sa chcela upokojit, stacilo prilozit a vedela som, ze je ok. Ja som ho pouzila este aj v aute na ceste do porodnice. Za mna super vecicka.
Ja mam AngelSounds JPD 100S9 a za mna najlepsia vec, co je. Ja mam sice zatial pohodove tehotenstvo, ale aj napriek tomu, ze som v 26tom tyzdni, moc pohyby necitim, len rano a vecer, a to mam placentu vzadu. 2x som uz isla kvoli tomu k lekarovi radsej sa nechat skontrolovat, vsetko ok, maly sa na ultrazvuku pekne hybal, len ja proste citim pohyb velmi malo, z coho som potom nervozna.
Takto si ho checknem, ked mam potrebu, po chvili uz zhruba vies, kde treba srdiecko hladat, priehratia sa nebojim, kedze cela operacia trva tak 15 sekund. Ked pocujem zvuk srdiecka, upokojim sa a hned vypnem. Mne to strasne pridava na klude, co je v tehotenstve podla mna tiez dolezite.
Aby si sa nepomylila, na youtube su videa so zvukom srdiecka babatka, ten tlkot je ovela rychlejsi, ako tvoj vlastny. Obcas, aj ked minimalne, sa mi podari najst aj vlastny tlkot, ale to poznas hned, je to tak o polovicu pomalsie.
Nepotrebujes ani gel, staci ti hocijaky olejcek, ja pouzivam ten, co mam na strie. Baterky mam stale jedny a este sa mi za 2 mesiace nevybili. Za mna urcite ano...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Hlavne je to blbost. Vyhodene prachy. Ten zvuk je uplne o nicom...akoby v dialke isiel vlak...od srdca to malo daleko. Mozno su aj drahsie, kvalitnejsie ale fakt je to konina