Halooo nadejne marcove maminky cakam vas 🙂
@miumia juj, tak o to viac drzim palce ja tebe...kedy mas vlastne termin? mne vychadza nejak na zaciatok marca...a mas aj nejake priznaky*? alebo je ti zle? ja asi jedine len to, ze absolutne na nic nemam chut a vobec nie som hladna....tak dufam, ze je vsetko v poriadku...musim ist k lekarke...len musim si nejaku dobru najst... takze budeme to prezivat spolocne? 😀
Dakujem dufam ze to obe a vsetky co tuzime po babatku dotiehneme do stastneho konca ! Vcera mi brali krv na hcg to som bola 4+0 teda den vynechania MS a mala som hodnotu 410.. Neviem aka hodnota je priemer ale hlavne je aby rychlo stupala a aby bolo o 3 tyzdne srdiecko!!!
Z priznakov asi len naliate bolestive prsia, unava a kyslost v ustach tak verim ze grcat nebudem 🙂
Samozrejme prezivame spolocne tak sup k doktorovi minimalne na krv!
Odkial si?
kocky mozem sa spytat kedy ste mali posl.mrchu??? ja 24,5 a ovu bola na 18 den..kalkulacka pise termin29,2.. to by som mala byt 4+4tt takze zrejme to moz ebyt aj marec,hm???? samozrejme gratulujem
@sasena033 Ahoj sasi, tak ja som mala mrchu 23,5 a ovu netusim...aj mne sa zda ze az na 18.den...bo ja to mam kus posunute...ale neviem....inac aj mne to niekedy pise koniec februara, a niekedy marec....tak neviem...zajtra sa idem este raz poistit testikom a ak budu dve ciarky este raz, tak idem k lekarke...ty uz mas nejake chute? alebo priznaky?
@miumia tak, a uz sme tri..😀, ja som inac z popradu, ale zijem v budapesti...takze tu doktorku si fakt musim nejako vyhladat...ja prsia mam len naliate a inac ziadne ine priznaky abo chute, skor nechutenstvo... tak velmi by som chcela mat dievcatko...a verim, ze ju cakam...aj ked si myslim, ze mm vie robit iba chalanov... 😕 hm...
@dadak no v piatok idem na sono.krvne testy potvrdene...da mi aj termin..tak s amusim spytat ako to pocitaju..ci to bude februar alebo marec 🙂 ak rataju 14dc tak februar a ak moju posunutu ovulku 18dc tak marec.......ja som testovala uz 10 dpo slabe dusiky ale tetsila som kazdy den..a dnes som kupila mamatest na pamiatku a ocikala dnes 36DC...a priznaky ziadne okrem obcasneho bolenia podbruska klop.klop pri malom mi vobec nebolo zle tak uvidime teraz
Moja posledna ms bola 30.5 🙂)) sestricka aj doktorka sa na mne zase pobavili, vzdy zistim ze som tehotna par dni pred ocakavanou ms🙂 prvy pozitiv test bol min tyzden vo stvrtok a termin podla kalkulacky 4.3.
@miumia urcite bude... viem to na 100 percent...ja sa v tom nemylim...zajtra este nejdem, rano si robim len test, este raz, pre istotu...ale ak vyjde pozitivny, znova, tak asi vo stvrtok....len musim tu nejaku dobru najst...hm...
inac pozri co som ti nasla...😀 http://www.rodina.cz/scripts/journal/journal.as... takze myslim, ze je to v poriadku...😀
@dadak citala som ze na vysetreni je mozne vidiet plodik najskor pri hodnotach hcg 1000-1500 aj to len ze je tam. Srdiecko myslim az okolo 7tt takze pokial si doteraz nemala ziadne potraty, mimomaternicove alebo nemas ziadne extra bolesti ci spinenie by som sla len na krv ake su hodnoty a ultrazvuk neskor..
@miumia ahoj, aj ja som mala uz dva potraty a teraz som pravdepodobne v piatom tyzdni...Len ked som sa vcera objednavala k doktorovi, najskor mi chceli dat termin o mesiac, ale ja ze halooo musim ist skor, kedze som mala dva potraty, tak horko tazko nasli volne buduci piatok. Ja len dufam ze to nebude neskoro, to by som mala byt 6tt+3 dni, ale ked pises ze az v 7.tyzdni zacina bit srdiecko, tak snad to bude v pohode. A ty si musis pichat injekcie? Lebo mne ich skoro urcite daju...
@kajuska09 ahoj a bola si na hematologii??? Vacsina potratov vraj suvisi so zrazanlivostou krvi tak snad sa to stihne mala by si cim skor kontaktovat hlavne hematologa.. Aj ja si picham a verim ze to pomoze! Gynekolog ti v tom nepomoze len ti povie ci srdiecko je alebo nieje aj to neskor ale ak si 2x potratila pytaj si aj duphaston a hlavne papaj kys.listovu!!! Velmi drzim palce! V ktorom tt si potratila a kedy si mala teraz poslednu ms?
@miumia jasne, najskor som bola na genetike a tam mi zistili ze mam mutaciu HTMFR, vobec sa do toho nerozumiem 🙂 a potom mi hematologicka povedala, ze tuto mutaciu ma 40 pecent zien, len o nej nevedia. Pri obidvoch potratoch ma cistili priblizne v 12.tom tyzdni. Ja ani neviem ci mi vobec predtym bilo srdiecko, lebo moj gyndos/ teraz uz mam noveho/ nemal poriadne sono a 1.krat ma isli pozerat az v 12.tyzdni a uz to bolo zle. No a pri 2.potrate som zacala tiez v 12.tyzdni trosku spinit, tak som utekala na pohotovst a zas to bolo zle ☹ Beriem teraz Femibion 800 a gyndos mi potom asi predpise Duphaston a povedal ze asi aj injekcie. Trosku ma stve ze az o tyzden v piatok idem k nemu, ale co mam robit ked ma tolko pacientov ☹ a ty si mala kedy potraty? v akych tyzdnoch? a posledne kramy som mala 24.5.
ahojte tehule, potichucky sa ku Vam pripajam, zajtra idem na krv, na testikoch dve ciarky, takze sme tak 4-5 tyzden. drzim vam vsetkym palce nech to dotiahneme do konca. Nam sa dve ciarky ukazali skoro po dvojrocnom snazeni,o dva tyzden som mala ist na prefuk vajecnikov a ejha ojho co nas neprekvapilo. citim sa zatial ok, brusko ma boli ako pred mrchou a inak nic ine. 🙂
@kajuska09 tu mthfr mam aj ja ale len heterozygot problem je ked si homozygot a to som v mutacii PAI-1.. tiez neviem co to presne je ale hlavne je ze mi to zahustuje krv tak ze v 5-6tt ked dochadza k prepojeniu cievneho systemu plodu s mamou sa vytvoria tromby v drobnych cievach plodu a odumrie.. Cize myslim ze 5-6 tyzden by si uz mala vo velkom pichat a duphastonovat.. Zavolaj zajtra dokimu ze si prides pre predpisy a nenechaj sa odbit ide o zdravie teba a drobceka v tebe! Ja som bola na cisteni raz v 9 a raz v 10tt ale babo sa prestalo vyvyjat ked malo naskocit srdiecko cca 5-6 tt pravdepodobne preto co som pisala vyssie.. A bolo to leto 2009 a leto 2010 tak verim ze toto uz zvladneme vsetky!
@miumia ja som mala 1.cistenie v maji 2009, druhe v auguste 2010, takze velmi podobne ako ty. Este rozmyslam, ze keby som tak o dva dni zavolala na gyndu a povedala tej co objednava ze malinko spinim, myslis ze by ma hned v ten den zobrali? trosku by som zaklamala, ale zas aspon by som vedela na com som, no nie? lebo cakat do buduceho piatku je v tomto momente straasne dlha doba.
@kajuska09
@humba
ahojte dievcata, tak vas tu potichucky vsetky vitame...nebojte sa, zvladneme to... ja si idem robit testik zajtra rano pre potvrdenie a ak vyjdu dve palicky, tak ku doktorke pojdem asi az o 3 tyzdne, som sa tak rozhodla, sak som len 5.tyzden, abo 4, tak je tam casu....:.-D dajme si nejaky bojovy pokrik...co poviete? alebo nejake heslo spolocne....
inac priznaky este ziadne...iba nejako nemam chut na nic, ale ked si nieco pripravim, tak to zbastim jedna radost..😀
@kajuska09 len aby ti nepovedala ze tak ak sa vam nerozbehne ms tak pridte na povodny termin 🙂 oni to velmi vazne neberu kym je len pozitivny test alebo krv.. Ja by som zavolala a povedala zbezne pani na drate ze potrebujes len predpisy duphasonu a fraxiku aby si zase nepotratila doktora zdrzis len chvilinku nemoze ta odmietnut a volaj zajtra rano a zajtra tam aj chod alebo tam rovno zajdi !
Dve nestastia stacili nepodcen to! Marec 2012 je nas ! 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@miumia 😀DD ahooooooooooooj, tak ja este cakam na potvrdenie doktorkou, takze to riesim este dost potichucky vsetko....ale ak sedia moje vypocty a ak ma telo neklame, tak som v 5 tyzdni a babatko v 3...tak hor sa do tehulovania...