Ahoj dámy, potřebuju poradit🙂 Jsem v 37. tt a měnila jsem s bydlištěm i gynekologa, takže teď jsem v Nitře. Potřebovala bych od někoho zkušeného vědět, jak je to tu s porodnicí a poradnou. V prvním těhotenství v ČR mě moje stará gynekoložka odevzdala od 36.tt do porodnice a chodila jsem na kontroly tam. Součástí kontrol byl i CTG monitor + standard tlak, moč a spol.
Teď tu na SK nějak plavu v systému, můj nynější gynekolog mě zatím nikam neposlal a asi se na to ani nechystá....každopádně vzhledem k tomu, že mě čeká císař, bylo by asi fajn se do porodnice pomalu přihlásit....Další poradnu mám až v pátek (to už jsem v 38.tt) a já blbec se na to nezeptala a teď mi to vrtá v hlavě. Potřebovala bych vědět, jak to v NR funguje, musím mít do porodnice do poradny výměnný lístek od gynekologa? Mám si vybrat doktora, nebo je tam nějaká recepce, na kterou si můžu zavolat a objednat se do poradny nebo něco takového jako poradna pro těhule od 36.tt v NR vůbec není....? 😕 Ten CTG monitor se dělá standardně nebo je to jen pro rizikové rodičky...? 😕 Prostě pokud mi tu popíšete jak jste to v NR měli, budu vám mooooc vděčná 😎 😅
@manka Moc díky za odpověď, chodím k Uharčekovi, byla jsem u něj jednou, pak tam byl Gilan, takže mě to zmátlo. Císařský mám indikovaný kvůli prvnímu císaři (těžký porod, úzká pánev, špatná poloha hlavičky = akutní císař po výživných 4 hodinách tlačících kontrakcí (ty otvírací nepočítám, to bylo ještě bájo 😵 ) , hold snažili se do poslední chvíle odrodit normálně. 😝 Prý si to se mnou přirozeně nikdo podruhé netroufne, už se mi k tomu vyjádřili nezávazně 3 lékaři (narovinu moc z toho císaře nadšená nejsem a spíš bych normoš😖)
Výměnný lístek teda vymámím, předpokládám, že na poradnu bude smrtící fronta, vzhledem k tomu, že se neobjednává a berou to jak kdo přijde....O sono a průtoky mi ani nejde, to má v ordinaci Uharček, takže to klidně odbudu i u něj, jenom ten CTG monitor (srdeční činnosti mimča), to jsem myslela, že se posílá (s dcerou jsem právě chodila od 36.tt).....Ještě tedy otázka, na ten monitor se chodí v rámci porodnice a poradny nebo se dělá právě jen to sono + standard vyšetření a monitor a průtoky se vůbec neřeší (pouze u rizikových)? Dělali ti ho? 🙂
Ještě jednou díky, připadám si jako totální jetel 😀
nebolo tam az tolko tych zien, problem som skor videla v tom, "dostat nejakeho doktora do ambulancie. ked uz je tam, ide to rychlo. ale vies ako to je v nemocnici - robia sa vizity, lekar moze ist k porodu atd...preto ten cas, ktory tam stravis moze byt dlhy...v ten den, ked som cakala este aj na primara som tam bola tusim aj do 14 h. ale sestricka mi povedala, ze operuje a potom ze pojde na obed, tak som isla na obed aj ja....
na Ctg som bola tusim iba raz. zrejme posielaju podla potreby. Termin mi dali 4 dni pred terminom porodu, snazili sa co najviac priblizit k tp. V kazdom pripade zavolat si tam mozes /neviem presne cislo, ale na spojovatelku 6 545 111/ a povedia ti co a ako
potom budes muset este absolvovat predoperacne vysetrenia...
drzime palce. p.s. aj my mame apriloveho chlapceka
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
a ku ktoremu dr. chodis?
ahoj. prveho syna som rodila prirodzenou cestou a vtedy to bolo tak, ze si chodila len k svojmu gynekologovi a do nemocnice si prisla len porodit. myslim, ze sa to ani nezmenilo.
druhy porod bol planovany cisarsky rez. myslim, ze aspon jednu poradnu by si mala absolvovat v nemocnici. neviem, ci bez toho ti da primar termin. urcite budu chciet vymenny listok, dokonca aj spravu od lekara,nie gynekologa, ktory cisarsky rez indikoval. /priklad mas silnu astmu, tak spravu od pneumologa/ v tej sprave musi byt uvedene, ze odporucuje vykonat porod cs. mna napr. vratili, lebo som to tam nemala vyslovene napisane...potom na tej poradni lekar zvazi, ci je naozaj nutne vykonat sekciu /moja skusenost - v nr su dost proti sekciam, ale vsetko ide/ a ked ano, povie ti, nech si dohodnes termin s primarom. /to su vedlajsie dvere, sestricke povies, ze chces termin/ bud si ho teda dohodnes vtedy, ked budes na poradni alebo ti povedia ci mas prist este do poradne alebo kedy mas prist dohodnut termin. Na tu samotnu poradnu sa neobjednava. V cakarni su a jedny dvere, kde sa robi sono. Zameraj sa najskor na to, lebo do ambulancie potom beru len tehule, ktore maju uz urobene sono.
Vela stastia