Poobedné smeny počas tehotenstva

janluk29051
10. dec 2014

Môžu tehotné ženy bez obmedzenia pracovať aj na poobedných smenách??

michala.s
10. dec 2014

Zakazane su iba nocne smeny. Ale napriklad kolegyna si priniesla do prace od lekara prikazane, ze moze pracovat iba doobedne, lebo poobede je uz vycerpana a velmi zle to znasa

sissy27
10. dec 2014

@janluk29051 samozrejme, že tehotná môže robiť poobedné, dokonca zákon už nezakazuje ani nočnú prácu
@michala.s
zakázané a rizikové práce v tehotenstve a počas dojčenia upravuje toto nariadenie
http://www.uvzsr.sk/docs/leg/272_2004.pdf

samozrejme, pokiaľ máš nejaké konkrétne problémy v súvislosti s pracovným zaradením, môže ti dať lekár papier a zamestnávateľ je povinný to riešiť...

a nezabúdaj na to, že pre zamestnávateľa si tehotná až vtedy, keď o tom prinesieš potvrdenie od lekára (aj keby si bola s obrovským bruchom v siedmom mesiaci, kým neprinesieš papier, tak akoby si tehotná nebola)

michala.s
10. dec 2014

@sissy27 Tak nastastie ja som problem nemala ziaden. V praci som v 9tt odovzdala papier o tom, ze som tehotna. Odvtedy som mohla robit iba na pokladni, nemohla som zdvihat ani krabicu s chipsami lahuckymi, nesmela som ist na schodiky, nedajboh rebrik. Ked som si potrebovala oddychnut v praci mame lehatko na kludnom mieste. Ked som potrebovala sla som na cerstvy vzduch a u nas dokonca ako tehotna mam narok na viac dni dovolenky. Bohuzial na SR je vsetko inak

sissy27
10. dec 2014

@michala.s ja som sa vyjadrila len k tomu, že nočná práca je pre tehotné zakázaná - kedysi bola, ale už nie je, tuším od r.2004 ...

moni244
10. dec 2014

ja som robila 12 hodinové smeny a v pohodičke som to zvládala

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katarinamarkova
10. dec 2014

@janluk29051 a preco by nemohli tehotne pracovat pocas dna?

greeny
10. dec 2014

ja som pracovala obe tehotenstva na smeny aj do deviatej vecer a cez vikendy som tahala 12tky az do 32tt a to podotykam na nohach cely den v kompresivnych pancuchach. bolo to unavne ale zvladnutelne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre