Môžu tehotné ženy bez obmedzenia pracovať aj na poobedných smenách??
@janluk29051 samozrejme, že tehotná môže robiť poobedné, dokonca zákon už nezakazuje ani nočnú prácu
@michala.s
zakázané a rizikové práce v tehotenstve a počas dojčenia upravuje toto nariadenie
http://www.uvzsr.sk/docs/leg/272_2004.pdf
samozrejme, pokiaľ máš nejaké konkrétne problémy v súvislosti s pracovným zaradením, môže ti dať lekár papier a zamestnávateľ je povinný to riešiť...
a nezabúdaj na to, že pre zamestnávateľa si tehotná až vtedy, keď o tom prinesieš potvrdenie od lekára (aj keby si bola s obrovským bruchom v siedmom mesiaci, kým neprinesieš papier, tak akoby si tehotná nebola)
@sissy27 Tak nastastie ja som problem nemala ziaden. V praci som v 9tt odovzdala papier o tom, ze som tehotna. Odvtedy som mohla robit iba na pokladni, nemohla som zdvihat ani krabicu s chipsami lahuckymi, nesmela som ist na schodiky, nedajboh rebrik. Ked som si potrebovala oddychnut v praci mame lehatko na kludnom mieste. Ked som potrebovala sla som na cerstvy vzduch a u nas dokonca ako tehotna mam narok na viac dni dovolenky. Bohuzial na SR je vsetko inak
ja som robila 12 hodinové smeny a v pohodičke som to zvládala
@janluk29051 a preco by nemohli tehotne pracovat pocas dna?
ja som pracovala obe tehotenstva na smeny aj do deviatej vecer a cez vikendy som tahala 12tky az do 32tt a to podotykam na nohach cely den v kompresivnych pancuchach. bolo to unavne ale zvladnutelne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Zakazane su iba nocne smeny. Ale napriklad kolegyna si priniesla do prace od lekara prikazane, ze moze pracovat iba doobedne, lebo poobede je uz vycerpana a velmi zle to znasa