ahojte. Prosim vás, práve idem od gyn. Pred vyše týždňom dom si robila test, pozitívny. Dnes som však začala trošku špiniť tak som utekala k Dr a on, vraj nevidí činnosť srdca a je to zrejme potrat. Najskôr povedal, ze som 6+2 , potom to opravil na 5+4tt. Ked som sa ho spýtala, či v takom týždni uz bežne počuť srdiečko povedal, že dáme tomu teda šancu a napísal mi nejaké tabletky (neviem aké ešte, manžel šiel akurát po ne). O týždeň mám prísť na kontrolu a vraj sa uvidí. A ja teraz neviem. Ved aj o týždeň to bude len 6sty alebo 7dmi týždeň, to už počuť srdiečko? A keď nie tak čo potom ? Toto je už moj druhý potrat za pol roka😥
@mim987 - to čo za experta? Veď v tomto týždni ešte nemusí byť vidno činnosť srdca, zbytočne ta len zostresoval. O týždeň by mala byť viditeľná zmena vo veľkosti plodu tak aj keby srdce ešte nezachytil ak to narastie to je jasný dôkaz že dieťa žije. Ukľudní sa. Aj v prípade zamlcaneho potratu je lepšie počkať na samovoľné krvácanie Číž teba nikto nemôže poslať nasilu na čistenie len preto že nevidí činnosť srdca. Tak nehrozí že by si nedajbože zabila dieťa ktoré v skutočnosti žije.
Nieco podobne sa stalo mne posledná menzes 10.augusta, v septembri neprisla test pozitívny, volala som dr, ze mam prist az za mesiac.. Prisla som a ona ze na sono nic nevidí prázdny vak ci mam isto pozit.test..Tak som utekala kúpiť tam ocikala a ukázala jej.. Kazala prist za týždeň ze stále nic nevidi a aby sestricka zobrala krv na hcg.. Prisla som po tyzdni stale ze nic nevidi ale hcg ukazuje ze som tehotna aj ked na hranici. O 3 dni som mala prist stale nic nevidela na sone pritom hcg stúpalo, ze znova o 3 dni krv a sono, zasa nic nevidela hcg stuplo minimálne.. Povedala ze to bude na 100%mimomaternicove mam prist o 3 dni zbalena vypise mi lístok na čistenie.. Prisla som o 3 dni stále na sone nic, s plačom som povedala, ze na čistenie nejdem este aby sme počkali.. Povedala, ze nema na co jej zaver mimomaternicove, podpisala som papier, ze som si vedoma co sa môže stať, odmietam liečbu, keby začnem krvácať, ze utekat na pohotovosť. Este kazala aby som prišla o 2tyzdne ak sa nic neudeje.. Celé 2tyzdne som si robila testy stale pozitívne prerevala som ich doma v praci.. Prišla som po tych 2 týždňoch k dr urobila sono a ze aha drobček gratulujem.. Ja som myslela ze jej tam neviem co urobím.. Vravim ako ste ma mohli viac ako mesiac presviedčať ze to je mimomaternicove posielali na kyret a teraz zrazu som tehotna? Ze to sa stáva ked nemavam pravidelnú menzes.. Kazala prist o mesiac, na druhy den jej začínala dovolenka 3tyzdne.. Ako naschvál hned ten 2den som zacala krvacat a utekala k jej zastupujucej dr, ktorá ma vypísala na pn, naordionovala utrogestan magnesium a este aj jej sesteicka mi volala kazdy den ako sa citim.. Takže zázraky sa deju a keby počúvam doktorku dnes tu nemám moju ročnú princeznú.. Srdiečko pritom nikdy nepozerala nespomínala.. Držím pasticky nech všetko dobre dopadne
@mim987 - jednoducho odmietneš. Pre budúce tehotenstvo a maternicu je lepšie ak sa vyčistí sama ako ísť na kyret na to by som nepristúpila aj keby bolo dieťa ozaj mŕtve. Normálny lekár povie čakajte doma na samovoľne krvácanie a nevypisuje listok na kyret tak neboj sa nič nútiť ta nikto nemôže.
@mim987 velmi ma mrzi, ked citam ake stresy vedia lekari urobit...velakrat ozaj zbytocne.
Ja som bohuzial kyret absolvovat musela, ale co som velmi rada, ze mi robili 4 sona, vzdy iny lekar, aby sa presvedcili, ze je to naozaj potrebne a plodu nebije srdiecko.
Skus byt co najviac v pohode, je to este velmi skoro na to, aby boli 100% zavery. Drzim moc palce, aby vam to dobre dopadlo.
Mne ukázalo v 7.tt už pekne aj srdiečko. Uvidíš o týždeň. Držím palce aby všetko dobre dopadlo
@mim987 Co ja viem , ze srdiecko sa pocuva v 7 tyzdni. Je mozne ze neprides na kontrolu o tyzden... zavolaj im 2 dni pred kontrolou a nejak sa vyhovor a poziadaj o novy termin.
@julia204 Otrasne! Vdaka bohu ze ta krava isla na dovolenku.
@andreatytler ano aj som chcela prejsť tej zastupujúcej lekarke ale povedala, ze maju dohodu tehotne pacientky si nepreberaju ☹
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mim987 nemozes robiť nič, len sa dat do kľudu a čakať. Uvidis na kontrole, čo bude.
Ja som tiež 2x po sebe mala takéto tehotenstvo a potom sa mi narodilo zdravé babo.