Ahojjte baby , maminy,čakatelky ... som v 6 týždni tehotenstva , kym som tehotna nebola stále som o tom rozprávala že kedy konečne bude a už by som chcela a tak...a teraz mam v hlave presny opak,prečo tak skoro a neviem či ho chcem...každá tu rozprávate iba o tom ake je cele obdobie úžastne ale ja sa iba trapim a to je iba začiatok , mam v hlave riadny zmatok...nechcem o tom ani nahlas hovoriť aby si blízky nemysleli že mi šiši alebo čo...tak to skúšam tu...tie , ktoré ste nemali dobre pocity , kedy sa to vo vás zlomilo?
Tvoje pocity su nnormalne.mas na to 9 mesiacov aby si si usporiadala myslienky a uvedomila si ze budes matkou.uvidis ze postupom casu ta to bude velmi tesit.po kazdej kontrole si budes viac uvedomat ake je krasne mat v sebe novy zivot.niekde som citala ze az ked pride zena do 11tt tak sa zmensuje aj riziko potratu a vtedy sa aj zena zacina menej bat o dietatko a ze to je spravny cas na to si uvedomit ze cakas dietatko.hlavne mysli pozitivne.ked budes spokojna a vyrovnana ty tak bude spokojne aj dietatko.
@michluc ja som mala to isté. Teraz som asi v 10 týždni a začínam sa trocha tešiť. Aj keď mávam občas nervy, keď mi začnú rozprávať veci tipu, keď tu bude bábo atď. Vždy sa nastvem, že tu ešte nie je a možno sa to pokazí atď. Tiež som mala, že neviem či to chcem a keď prišli nevoľnosti, tak prišlo veľké zúfalstvo. No stále nemám pocit, že som tehotná a mám pocit, že sa niečo pokazí a proste zle scenáre. Akoby som ja nemohla mať to šťastie a mať zdravé dieťa.
netráp sa, ten zmätok ťa určite prejde....ja som v 15. týždni, bábätko sme chceli, keď mi vyšiel negatívny test, tak som bola sklamaná...no a zrazu pri pozitívnom teste som nevedela, či sa mám tešiť...bolo to iné, ako som si predstavovala....tie pocity a obavy sú v pohode....niekedy tiež rozmýšľam, čo keby som nebola tehotná, ešte by sme stihli to alebo hento....ale určite by som nechcela o bábo prísť...predstava, žeby sa mu niečo mohlo stať, ma naozaj desí...teším sa na každú kontrolu u lekára, kedy mi povie, že všetko je OK 🙂 občas ma aj prepadnú pocity, že čo keď nebudem vedieť, ako sa oň postarať, proste že nebudem mať ten pocit, že je moje...viem je to blbé :( možno je to u mňa tým, že mi ani nebýva zle, necítim sa vôbec tehotná...ale pri prvých pohyboch to snáď príde 🙂 takže len toľko....snáď ťa to aspoň trochu uteší, že niesi sama 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@michluc ..a potom uvidíš prvýkrát na ultrazvuku, ako sa tvoje bábatinko hýbe, trepoce ručičkami, nožičkami a budeš vedieť, že všetko je presne tak, ako má byť!