Zienky prosím ako sa počítajú týždne tehotenstva ja som h toho úplne mimo🤦🏻♀️🥹🥹 podľa poslednej menštruácie (25.3) mi vyšlo že som v 8 týždni,ovulaciu netuším kedy som mala zabudla som ju sledovať🤣🤣 a doktor mi 13.5 povedal že to vyzerá na 4+5?? A ro je piaty týždeň čo som sa Dočítala??🤣ja som vážne z toho debil
Akcia srdiecka uz bola?
Zrejme TT podľa ms nezodpovedajú veľkosti podľa meraní. Za tým môže byť od posunutej ovulácie, až po neprosperujúce tehotenstvo hocičo
@veraaq dobre rátaš, podľa poslednej menštruácie by si mala byť 7+4 (ôsmy týždeň), ale to sedí len pri pravidelnom cykle a ovulácii po 14 dňoch. Ak si mala ovuláciu neskôr, plod bude mladší = menší, a to je tá hodnota, čo ti povedal lekár podľa merania na ultrazvuku. Aj termín pôrodu potom budeš mať podľa rozmerov bábätka na konci prvého trimestra (neskôr už to tak presne nesedí, lebo už rastie každé bábo inou týchlosťou), nie podľa menštruácie.
To rátanie tehotenstva podľa dátumu menštruácie je len preto, že každý si vie odsledovať, kedy mal menzes, ale s ovuláciou je to ťažšie. Inak by samozrejme malo väčší zmysel rátať od ovulky.
@veraaq Tu na Mk je taká kalkulačka a tá ti vie pekne ukázať v ktorom týždni si v ktorom kedy budeš 🙂.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
4t+5d je prebiehajúci piaty týždeň, ukončený štvrtý 🙂 Merania sú najpresnejšie v 1.trimestri hneď na zač. tehotenstva, väčšinou ti cca vyjde podľa poslednej MS a podľa merania CRL (prípadne aj podľa hcg sa dá určiť z krvi) to isté.