Plesňové syry v 7. mesiaci

sarinka2014
6. júl 2014

Ahojte poraďte, práve som dojedla jeden v rúre ohriaty camembert a hneď za ním jeden surovy, nemohla som si pomôcť ! A teraz si tak čítam tie články o tychto syroch a až ma striasa keď vidím čo sa teraz môže stať... Aký máte na to názor vy????

ttctwins
6. júl 2014

A teraz ako co, prst do hrdla a ist to vyvracat? Aku radu cakas? Najhorsie su nepasterizovane syry - teda bryndza, korpaciky, mozzarella, proste toto je riziko listeriozy a navyse prenosu kliestovej encefalitidy teraz v lete. Modroplesnove syry v tehu fakt nie, ak uz teda to clovek nevydrzi - tak v omacke po zovreti. Proti camemberu neni velmi co povedat, aj ked teda mlieko ani tu neprehrievaju, riziko zvyskove na listeriozu tam stale je.

Takze tak, uvidis,, co sa stane a na 99,999% sa nic nestane, zalezi od toho, aky zdroj toho tvojho syra si mala.

csenibaba
6. júl 2014

Ahoj,ja camamber zboznujem,a obcas som jedávala aj pocas tehu,a s malym je vsetko ok!

katkakovac
6. júl 2014

Nestresuj, ja som tiež jedla takéto syry v tehotenstve a malý je v poriadku. Jednoducho mi chutili. Keby si mala jesť podľa všetkých "dobrých" rád z internetu, tak neješ nič. Z mierou môžeš jesť všetko, akurát na surové mäso by som si dala pozor;)

seahorse27
6. júl 2014

Tepelne upravene su v pohode - napr. v omacke alebo na pizzi. Bryndza z obchodu byva pasterizovana, je to napisane na obale. Skor by som sa bala kupovat z dvora alebo priamo zo salasa.

bambinkaa
6. júl 2014

@sarinka2014 v prvom tehotenstve som mala stasnu chut na teketo plesnive syry, hoci som ich cely zivot nesznasala. Raz 2x som si aj dala, no potom som citala ze to by tehotne nemali, tak som to potom uz nejedla. Nastastie nic mi z toho nebolo.

liubov
6. júl 2014

Doctori tvrdia, ze v tehotenstve zena nesmie jest plesnive syry..

sarinka2014
autor
6. júl 2014

No predtym ako som si ich dala som si zistila ci su pasterizovane , to su, ja som si myslela ze len nepaterizovane nesmiem tak som si veselo dala :P a tie mudre reci ma nezaujimaju ja som chcela vas nazor na to ja viem ake choroby sa zcoho prenasaju ale tiez si myslim ze zo vsetkeho trosku len to neprehanat 🙂

ttctwins
6. júl 2014

@sarinka2014 - ja pracujem na gynekologii a ano za tie dva roky sme mali len dva pripady listeriozy, oba ale skoncili smrtou babatka, teda predcasnym porodom/potratom. Takze k teme mudre reci, bud chces pocut objektivny nazor na vec, alebo si pozbieraj informacie z netu sama. Ano na 99,99999% moze jest tehotna zena uplne vsetko, a potom su veci medzi nebom a zemou, kde si potom to zena dozivotne vycita, ci bolo mi to treba jest 😖

sense
6. júl 2014

ja som jedla a nic sa nestalo, ked som sa pytala lekara tak povedal ze okrem suroveho masa mozem vsetko v prijatelnom mnozstve

pribinak
6. júl 2014

Milujem syry, hlavne plesnove, jedla som ich aj ked som bola tehu, pýtala som sa mudr, povedal, ze hlavne je umývať ruky 🙂)

sweetsuzi
6. júl 2014

Tak ja som sa vyhybala plesnivym syrom, ktore sice zboznujem, ale presneako pise
@ttctwins nasledky lysteriozy su vacsinou fatalne a to mi za to zase nastalo. Ale tyka sa to najma syrov s modrou plesnou, myslim ze pri camemberte tam nie je take riziko.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre