Platíte aj vy za tehotenské vyšetrenia?

mwt
29. sep 2011

Ahojte buduce maminky. Akurat som sa vratila z prveho vysetrenia na tehostnost. Som v 5tt +3 dni. Nasli sme tam nieco veeelmi malinke. Zatial ziadna aktivita vo forme bitia srdiecka nebola. Ale tak trochu ma zarazili v ambulancii, ze oni maju rocny poplatok 50 eur ( to ze ta napr. objednaju) + 30 eur za tehotenske vysetrenia pozostavajuce z ultrazvukov a odberov krvi a podobne. Nic specialne naviac nie, pretoze to potom je este nad ramec tohoto 80 euroveho rocneho poplatku.
Tak ma to trochu sokovalo, kedze som si myslela, ze tehotenske vysetrenia su normalne hradene veci v ramci poistenia. Navyse ta navsteva mi az tak plodna, co sa tyka informacii neprisla, teda som mierne sklamana. Rozmyslam nad zmenou gynekologa.
Ake mate skusenosti vy?

emily_666
29. sep 2011

no ja už mám 1,5 ročného syna, ale v tom čase som neplatila za nič, s výnimkou vytlačenia fotiek a vtedy, ak som sa na poradňu objednávala na presnú hodinu, tie sumy čo spomínaš, mi prídu trošku prehnané 😢

elisisse
29. sep 2011

ahooj mwt.., ja som v 17tt a este som nic u lekara neplatila... mne sa to zda divne, vsak to by malo byt hradene cele poistovnou nie???? Jediny poplatok co som platila boli 2 eura za vystavenie papiera na peniazky.... ale inak nic.. a jedna kamoska plati napr. ultrazvuk ale lekar to robi na jej poziadanie, samozrejme s poplatkom... Porozmyslaj nad zmenou gynekologa....

trinka
29. sep 2011

U mojej gynekologičky som nikdy žiaden poplatok neplatila. Ani za ultrazvuk, odbery ani za nič iné. Platila som 4 eura za fotku z usg v nemocnici-to bol akože nadštandart 😀 , ale za samotne vyšetrenie nie. Platili sme s manželom 50 eur za 4D usg,ale to sme boli tri sedenia po 30 min u súkromníka. A samozrejme ak mas zaujem o kurz pre tehotne, nadštandartnu izbu, epidurálku, či pôrodníka, manžela pri porode- to su platene služby. Ale u mojej spádovej gynekologičky som neplatila ešte ani raz a to tam chodim 12 rokov.
Ak ťa lekár pýta za štandartne služby také vysoké ceny, musí mať na viditeľnom mieste vyvesený cenník výkonov a tam by malo byť presne napísané ktorý výkon koľko stojí- podla zákona.
Ja by som, ale zobrala kartu a našla iného lekára. 😉 80 eur za štandartne vyšetrenia je prehnaná cena...

berus222
29. sep 2011

pri prvom tehotenstve som platila 500 este Sk za potvrdenie tehotenstva - utz a dalsich 500 Sk pri zistovani ci nema downov syndrom. to bolo okolo 12 tt. potom za kazdu priepustku a fotku.
teraz som zmenila gynekologa a moja nova este nepytala ani cent a cudovala sa, ked som jej povedala, co vsetko som si prvykrat platila.

evka4
29. sep 2011

ahoj, ja u svojho gynekologa neplatim nic okrem 10 eur za ultrazvuk... to je podla mna opravneny poplatok, lebo ultrazvuk ma u seba v ordinacii a kedze si ho kupil za vlastne, tak si zan uctuje poplatok... ale v pripade, ak by som nechcela platit, tak ma posle na bezplatny ultrazvuk do nemocnice... tiez ponuka moznost zaplatit si 'nadstandard' pocas tehotenstva, ale je to nepovinne a kto si to zaplati, tak ma urcite vyhody...

kuratko
29. sep 2011

ja by som teda na tvojom mieste hned menila gynekologa, ja som od svojho predosleho odisla kvoli tomu, ze mal zavedene povinne objednavanie na presny cas, za ktory vzdy pytal 9 €. a kedze v tehu som tam bola kazdu chvilu tak sa mi to ozaj platit nechcelo. na takychto veciach rasej usetrim, jedine ze by poskytovali ozaj nieco navyse, aby sa to oplatilo 😕

nastasyk
29. sep 2011

Ide o to akeho mas lekara. Nie si nahodou v Gynsante na Kramaroch? Lebo oni maju taketo poplatky. Mne ked som k nim na jar isla dopredu povedali, ze sa to plati, ja som suhlasila, lebo nikdy necakam, objednavam sa cez net. Viem, ze pre tehotne tam maju vacsinu pristrojov, nemusis chodit inde. Takze ja viem, ze platim za toto. U starej lekarky som neplatila nic, ale cakala som kazdy raz 3 hodiny, odflakla vysetrenia a za objednanie chceli 10 €. Takze ja si radsej platim nadstandard.

jasminet
29. sep 2011

ak mas sukromnika bez podpisanych zmluv s poistovnami, tak platis vsetko...

melpomene
29. sep 2011

možno ten tvoj lekár nemá spravené zmluvy s poisťovňami a preto si vlastne za všetko platíš...ja som v 27 týždni a u svojho lekára som ešte za nič neplatila a to mi robí ultrazvuk pri každej poradni...ak sa ti takýto prístup nepáči tak ti nezostáva nič iné, len nájsť si lekára, ktorý má spravenú zmluvu s tvojou poisťovňou. u môjho lekára ma objednajú zadarmo a vždy v tom čase ma aj vezmú...nikdy nečakám ani minútu navyše. platia sa len nadštandardné úkony ako napr. 4D ultrazvuk

sisaha
29. sep 2011

standardne ti poistovna preplaca tri uzv pocas tehotnosti. V ich poplatku je pravdepodobne zahrnuty uzv na kazdej poradni. Je na tebe ci si to zaplatis. Pocas tehotenstva sa chodi na gyndu ako na klavir, takze ak nechces travit hodiny v cakarni, ale byt objednana na presnu hodinu a mat uzv na kazdej poradni (mna osobne to velmi ukludnovalo, ked som videla, ze dieta je v poriadku a vzdy urobili merania ci sa rovnomerne vyvija), tak si to zaplat. Ak nie, urcite mozes odist k inemu..

zeytin
29. sep 2011

Ja u svojho lekara neplatim rocny poplatok, za objednanie 3,50 eur a za USG 10 eur. S poplatkami som suhlasila. Sono maju nove - 3D, 4D.... A som spokojna. Viem za co platim. Kedze mam rocne dietatko, nemam cas sediet bez objednania v cakarni... Mimochodom, moja sestra u ineho lekara plati za objednanie 10e... inak by cakala 3 hodiny minimalne. Takze ja som uplne spokojna. Pri sucasnom fungovani zdravotnych poistovni je bezplatne zdravotnictvo je sci-fi... To fungovalo akurat tak za komunistov... Poplatky sa zacinaju zavadzat vsade. Rocny poplatok (30e) platim dokonca aj u detskej dermatologicky.

strihalka
29. sep 2011

No holky, ja mam rocni poplatek normlane 150€, v tehotenstvi 250€, zatim jsem ho neplatila mam soukromu dr., pokud tento poplatek nezaplatim, za kazde sono platim15€, za fotku 2€, za objednani 10€, dost uvazujem oplatbe, bo do konce tehu je daleko🙂

vvia
29. sep 2011

A akeho mas lekara? lebo ja by som to na jedneho typla...

amouramour
29. sep 2011

no ja som v sukromnom a platim...u statnych to tak nebyva, ale tak oni ta neposlu ani napriklad na take NT a fakt je super mat ultrazvuk na kazdej poradni, ukludnuje to, takisto myslim ani morfo ultrazvuk nie je standartny a plati sa aj u statnej....

martina172
29. sep 2011

Ja som platila u lekára do 12tt za sono 10eur a za objednanie na termín ďalších 10eur. Bola som tam do 12tt 2x na sone, lebo sa mu niečo nezdalo, takže dovtedy som tam nechala 40eur a potom v tom 12tt som si zaplatila "nadštandardnú starostlivosť" za 90eur, v ktorej mám už všetky ultrazvuky do konca tehotenstva, objednanie presne na termín, teda nečakám a proste všetko a je o mna super postarané. Takže mňa to celkovo vyšlo 130eur.. teda ak nerátam vitamíny a lieky, ktoré som kupovala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre