Skúsenosti? Mám šancu potiahnuť až do konca tehotenstvo ?, :( bojím sa predčasneho pôrodu.
Ja som mala placentu vzadu a pohoda...ani som nepocula otom zeby to malo byt rizikove tehotenstvo...budes mat akurat mensie brusko a budes citit lepsie pohyby babatka...vraj aj porody su lahsie...ale to su podla mna babske reci...iked ja som mala super porod 😃
@zuzanka.zuzu To mi tiež nevadí, ale bojím sa toho krvacania skôr.. :( Aj keď som počula že veľa žien stym nemalo problém, ale dr.ma nastrasil :/
Máš placentu dole? Pretože to, či je vpredu ci vzadu to nič nevadí. Ale keď je nízko tak toto je riziko a indikátor na CS.
Zvykne sa placenta pekne časom vysunut hore. Aj mne našťastie vyšla hore.
Ahoj; to ze je placenta vzadu nevadi, to je uplne v poriadku. To za je praevia to uz trochu vadi, bolo by fajn vediet stupen, alebo kolko presahuje. Ak presahuje je to indikacia na sekciu. Predcasny porod nie je v tomto pripade sam o sebe problem, problemom je krvacanie ktore moze nastat hocikedy. Treba kludovy rezim.
@veronika1234512345 Áno povedal mi dnes na 3D sone, že sa mi ešte trošku môže vysunúť ... mám ju vzadu dole. Ale mám odporúčanie na sekciu. Veľmi pekne dakujem za info 🙂
Ja som mala previa centralis. Teda zasahovala úplne. Veľa som ležala, ale nekrvacala som a vydržali sme do plánovanej sekcie. Takže u mňa všetko v kľude zvládnuté. Držím palce
@ada0207 ja som ju mala vpredu a nízko.
Našťastie som nekrvacala len som mala viac oddychovať žiadne dlhé prechádzky atď.
Našťastie sa vyzdvihla a nehrozí mi kvôli tomu sc čiže asi ani tebe nemusí, keď sa vyzdvihne 🙂
Ženušky a brali ste počas tehu nejake lieky? Magnezko a tak... ?
@ada0207 asi 15 dni ale nemyslim ze by to malo nieco s ulozenim placenty....to sa mi zo dna na den zacali bolesti a krcok skratil z 5 na 1,5 cm a otvoril na 2 palce....potom to nastastie podchytili a ked sa stav nemenil dlhsie vypytala som sa sama domov lebo mam aj druhe dieta a aj tak v nasej nemocnici by som predcasne rodit nemohla keby sa nieco pokazilo tak by ma narychlo prevazali a byvam ani nie kilometer od nemocnice tak to by vela nezohralo ci ma beru z oddelenia ci z domu 😀 nastastie nic sa nepokazilo, dodrziavala som kludovy rezim a este v den porodu poobede doktor vravel ze stav nezmeneny ze sa uvidime o 2 dni 😀 potom to nabralo rychly spad a vecer bola mala na svete skoro som do nemocnice nestihla 😀 super rychly skoro bezbolestny porod 😀
Ja som mala od zaciatku vzadu a dole..takisto mi hrozil cisarsky..teraz som v 35.tt a tento tyzden sa mi konecne posunula hore a mozem ist rodit normalne
A este som zabudla..mam male brusko a citim kazdy pohyb..teraz uz velmi bolestivo..je to ine ako pri prvom ked som mala placentu vpredu
Aj ja mám placentu praevia centralis s tým, že je dole + sa ťahá na zadnú stenu....od 20tt mám túto diagnózu, ležím, oddychujem v rámci možností, zatiaľ vďaka Bohu nekrvacam, nešpinim akosi sa držíme tak snáď to vydržíme čo najdlhšie 🙏 ale už mi povedali, že sa nevytiahne určite som 28 tt ....u mňa je super, že je trošku vzadu pretože som už po 2 sekciách a bol by väčší problém ak by išla do jazvy..
Našťastie neide 🙏🙏🙏 tak uvidíme dokedy vydržíme, snáď čo najdlhšie aspoň do nejakého fajn týždňa kedy už bude drobček ok 🙂 držím palce aj tebe 🙂 🙏
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tak je vzadu alebo praevia? A v ktorom si tyzdni?