Placenta vzadu - praevia - béjím sa predčasného pôrodu

ada0207
26. júl 2020

Skúsenosti? Mám šancu potiahnuť až do konca tehotenstvo ?, :( bojím sa predčasneho pôrodu.

zuzka251
26. júl 2020

Tak je vzadu alebo praevia? A v ktorom si tyzdni?

ada0207
autor
26. júl 2020

@zuzka251 mam vzadu- preavia napísané v papieri. V 21tt

bazalka1
29. júl 2020

Ja som mala placentu vzadu a pohoda...ani som nepocula otom zeby to malo byt rizikove tehotenstvo...budes mat akurat mensie brusko a budes citit lepsie pohyby babatka...vraj aj porody su lahsie...ale to su podla mna babske reci...iked ja som mala super porod 😃

ada0207
autor
29. júl 2020

@bazalka1 Mne hrozí sekcia. ale to mi neprekáža len to že rizikové tehot. Ale stým babätkom máš pravdu úplne ho viac cítim ako prvé fakt. Uplne všetko cítim jeho pohyb 🙂

zuzanka.zuzu
29. júl 2020

@bazalka1 @ada0207 ak je vzadu, tak ozaj je menšie bruško 🙂 na jednej strane super, na druhej nebude to "ňuňu" na tehotenské fotenie lebo bruško tak nevykukne ako "bežne" býva vidieť

ada0207
autor
29. júl 2020

@zuzanka.zuzu To mi tiež nevadí, ale bojím sa toho krvacania skôr.. :( Aj keď som počula že veľa žien stym nemalo problém, ale dr.ma nastrasil :/

bazalka1
29. júl 2020

@ada0207 no neviem...ja som este aj prenasala a museli mi vyvolavat...nakoniec sa malej nechcelo von lebo vraj mala este dost miesta aj vody na roztahovanie...a to som mala brusko ako 6mesacna ked som sla rodit a dieta malo 3600g 😃

ada0207
autor
29. júl 2020

@bazalka1 a ako ste prosim vas mali napísanu diagnózu? Vy ste mala "len" vzadu hej? Mohli ste rodiť normálne... a počas tehotenstva ste robila všetko alebo ste mali odporúčaní setriaci režim. Ďakujem

veronika1234512345
31. júl 2020

Máš placentu dole? Pretože to, či je vpredu ci vzadu to nič nevadí. Ale keď je nízko tak toto je riziko a indikátor na CS.
Zvykne sa placenta pekne časom vysunut hore. Aj mne našťastie vyšla hore.

heln
31. júl 2020

Ahoj; to ze je placenta vzadu nevadi, to je uplne v poriadku. To za je praevia to uz trochu vadi, bolo by fajn vediet stupen, alebo kolko presahuje. Ak presahuje je to indikacia na sekciu. Predcasny porod nie je v tomto pripade sam o sebe problem, problemom je krvacanie ktore moze nastat hocikedy. Treba kludovy rezim.

ada0207
autor
31. júl 2020

@veronika1234512345 Áno povedal mi dnes na 3D sone, že sa mi ešte trošku môže vysunúť ... mám ju vzadu dole. Ale mám odporúčanie na sekciu. Veľmi pekne dakujem za info 🙂

ada0207
autor
31. júl 2020

@heln Ahá veľmi pekne dakujem za vysvetlenie super. ĎAkujem 🙂

manee
31. júl 2020

Ja som mala previa centralis. Teda zasahovala úplne. Veľa som ležala, ale nekrvacala som a vydržali sme do plánovanej sekcie. Takže u mňa všetko v kľude zvládnuté. Držím palce

ada0207
autor
31. júl 2020

@manee Jeééjj naozaj? To rada počujem 🙂 A brali ste aj nejaké vitamíny? lieky?

cickamon
31. júl 2020

@ada0207 ja som mala rovnako ako ty a casom sa vysunula vyssie takze pri porode (rodila som den pred terminom) uz bola dobre 2-3 cm nad krckom a isla som prirodzene...

ada0207
autor
31. júl 2020

@cickamon Wau aj to sa môže stať? sranda ... 🙂

noemi155
31. júl 2020

@ada0207 musíš veľa odpočívať ,aj ja som mala strašne nízko placentu a potom sa mi našťastie pekne vydvihla a všetko v poriadku
Ale ja som ju mala vpredu
Musíš oddychovať a pekne sa zodvihne

veronika1234512345
31. júl 2020

@ada0207 ja som ju mala vpredu a nízko.
Našťastie som nekrvacala len som mala viac oddychovať žiadne dlhé prechádzky atď.
Našťastie sa vyzdvihla a nehrozí mi kvôli tomu sc čiže asi ani tebe nemusí, keď sa vyzdvihne 🙂

cickamon
31. júl 2020

@ada0207 jasne moj dr mi cisarakom ani nehrozil...vzdy len ze "to sa zdvihne" a mal pravdu...

ada0207
autor
31. júl 2020

@cickamon jej to je pekne 🙂

ada0207
autor
31. júl 2020

Ženušky a brali ste počas tehu nejake lieky? Magnezko a tak... ?

bazalka1
31. júl 2020

@ada0207 ja som brala len vitaminy...ladee vita a par mesiacov magnezium bo ma bolievala hlava a potom som mavala krce od kostrci k nohe...a furt daco...citila som sa jak hypochonder 😂 co poradna to novy problem 😂 a na vsetko mi predpisoval len magnezium 😂

cickamon
31. júl 2020

@ada0207no ja som sa od 24tt otvarala tak som si aj polezala v nemocnici a mala prisny kludovy rezim a asi 6 tabletiek magnerotu denne do konca tehu.

ada0207
autor
31. júl 2020

@cickamon a v nemocnici vas nechali koľko? Či až do.konca? Ďakujem

cickamon
31. júl 2020

@ada0207 asi 15 dni ale nemyslim ze by to malo nieco s ulozenim placenty....to sa mi zo dna na den zacali bolesti a krcok skratil z 5 na 1,5 cm a otvoril na 2 palce....potom to nastastie podchytili a ked sa stav nemenil dlhsie vypytala som sa sama domov lebo mam aj druhe dieta a aj tak v nasej nemocnici by som predcasne rodit nemohla keby sa nieco pokazilo tak by ma narychlo prevazali a byvam ani nie kilometer od nemocnice tak to by vela nezohralo ci ma beru z oddelenia ci z domu 😀 nastastie nic sa nepokazilo, dodrziavala som kludovy rezim a este v den porodu poobede doktor vravel ze stav nezmeneny ze sa uvidime o 2 dni 😀 potom to nabralo rychly spad a vecer bola mala na svete skoro som do nemocnice nestihla 😀 super rychly skoro bezbolestny porod 😀

manee
31. júl 2020

@ada0207 nebrala som nič

anthea6
31. júl 2020

Ja som mala od zaciatku vzadu a dole..takisto mi hrozil cisarsky..teraz som v 35.tt a tento tyzden sa mi konecne posunula hore a mozem ist rodit normalne

anthea6
31. júl 2020

A este som zabudla..mam male brusko a citim kazdy pohyb..teraz uz velmi bolestivo..je to ine ako pri prvom ked som mala placentu vpredu

lejluska
1. aug 2020

Aj ja mám placentu praevia centralis s tým, že je dole + sa ťahá na zadnú stenu....od 20tt mám túto diagnózu, ležím, oddychujem v rámci možností, zatiaľ vďaka Bohu nekrvacam, nešpinim akosi sa držíme tak snáď to vydržíme čo najdlhšie 🙏 ale už mi povedali, že sa nevytiahne určite som 28 tt ....u mňa je super, že je trošku vzadu pretože som už po 2 sekciách a bol by väčší problém ak by išla do jazvy..
Našťastie neide 🙏🙏🙏 tak uvidíme dokedy vydržíme, snáď čo najdlhšie aspoň do nejakého fajn týždňa kedy už bude drobček ok 🙂 držím palce aj tebe 🙂 🙏

ada0207
autor
1. aug 2020

@lejluska aj u mňa je vzadu + dole preavia. Drzime si palce veru :/ ja som len 21tt tak uvidím ale dako to dáme 🙂 musíme ;) Oddychuj veru v rámci možností 🙂 aj ja tak ... pri malej.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre