Placenta a morfologický ultrazvuk

lulu19
29. okt 2013

baby potrebujem poradit bola som v 20tt na ultrazvuku robila m ho sestra doktor tam nebol pomerala male a ze mam prist o tyzden na kontolu dnes som bola .povedal my ze mam placentu vpredu ,vlavo ,hrana a nizko . BPDxFOD -45-19/20, TAD x APAD 148-20/21 , FL 33,9- 20/21 TOTO MY NAPISAL SESTAR PRED TYZNOM dnes to doktor pozrel ultazvukom dal azitko na papier povedal ze ak chcem viac vedediet tak mam ist na plateny ultazvuk 3/4d .baby co to znamena .kto sa v tom vyzna .samozrejme zajtra idem ku svojej doktorke dnes sa nedalo ma dovolenku .je toto co my napisal morfologicky ultrazvuk ?
dakujem

zahradka76
29. okt 2013

Tak zjavne si natrafila na typickeho pana doktora na Slovensku, ktory nekomunikuje normalne s pacientkou. Ak by bolo nieco zle, tak to by Ti urcite povedal, lebo by ta poslal na dalsie vysetrenie. Neboj sa a zajtra poziadaj svoju lekarku nech Ti ten jeho zaznam prelozi do slovenciny. 🙂 Morfologicky UZV sa robi specialnym sonom, kde sa podrobne vsetko pozera, organy atd. Je to platene a vsetko Ti tam pri vysetreni vysvetlia. Osobne odporucam.

mauerka
29. okt 2013

@lulu19 Rozhodne sa oplati ist na morfo utz /nie 3/4D/, okolo 20tt urcite. A inak som este nepocula, ze "sestricka robila ultrazvuk"...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre