Pitie pred glukózovým testom

danjeliiik
11. jún 2015

Ahojte, keď ste vypili tú glukózu mohli ste sa niečoho iného napiť? Ja som vypila ešte šálku čaju a bojím sa či to nemohlo ovplyvniť výsledky.. podľa toho čo tu pozerám moj doktor berie krv iba 1x dve hodiny po vypití.

seahorse27
11. jún 2015

Moze sa iba čistá voda...

janickacrazy
11. jún 2015

@seahorse27 Už fakt teda neviem, lebo čo niektoré baby písali, že vraj sa nemože ani nič piť počas tých dvoch hodín a krv by sa mala brať aj predtým aj potom po tých 2 hodinách, aspon ja som to tak mala, ale už to bolo dávnješie, tak neviem, či sa to zmenilo?

danjeliiik
autor
11. jún 2015

@seahorse27 najhoršie že aj lekári robia každý inak...

rebekamarcusko
11. jún 2015

Ja som na nom bola predvcerom, moze sa to zapijat cistou vodou,tak mi povedali v lekarni. Takze len cista voda.krv mi brali aj pred tym aj 2hodky potom. A tak to bolo aj pred dvoma rokmi pri prvom synovi u ineho gynekologa ☺

yanni
11. jún 2015

Ja zijem v Nemecku a tu sa to robi jednotne. Pride sa nalacno k doc, zoberu krv zo zily, urobia rychly test, ak je hodnota cukru nad normu, sirup sa uz nepije. Ak je hodnota v norme, vypije sa sirup. Po hodine sa berie krv zo zily, po dalsej hodine dalsia krv zo zily. Pomedzi sa moze pit cista voda.

seahorse27
11. jún 2015

@yanni presne takto by sa to malo robiť aj u nás...ale vačšinou to odflaknu jediným odberom po 2 hodinách od vypitia glukózy...aspoň u mna to tak bolo.

sadika
11. jún 2015

ja idem na test v pondelok na heydukovu. Bolo mi povedane prist nalacno, zoberieme krv a sedite u nas 2 hodky a vraj ani na WC po vypiti nemozem ist, no to bude parada, ked ja musim kazdu pol hodku 🙂 a aj citron si mam doniest

seahorse27
11. jún 2015

A ešte dodám, ze by sa mala brat žilová krv a nie z prsta, ako sa to všade u nás robi😠

janickacrazy
11. jún 2015

@sadika Čože nemožeš ísť na na wcko? To už trochu prehánajú, nie? Ja tiež chodím každú chvílu. 😀 Som zvedavá, čo povedia mne.

janickacrazy
11. jún 2015

@seahorse27 A nie je to jedno? Ved aj pri cukrovke sa berie krv z prsta, ked sa testuješ každý den.

seahorse27
11. jún 2015

@sadika to už je k čomu dobre, ze neísť na wc? Veď len vypustis moc, ktory už máš v mechúri....to už aký na mat vplyv na hodnotu glukózy v krvi? Robia s tým takéto caviky namiesto toho, aby ten test urobili spravne 😠

seahorse27
11. jún 2015

@janickacrazy z prsta je len orientačný výsledok...

nanervy_2
11. jún 2015

@danjeliiik cista voda sa moze.. ja som tiez za tie 2 hodiny pila, ma lekarka upozornila ze len vodu...

rebekamarcusko
11. jún 2015

@seahorse27 mne brali aj z prstu aj zo zily.

seahorse27
11. jún 2015

@rebekamarcusko tak to je ten lepší prípad, mne iba z prsta - jeden krát 2 hodiny po vypití glukózy.

rebekamarcusko
11. jún 2015

@seahorse27 mne rano na lacno a este aj po vypiti glukozy. Vlastne podla tej krvi na lacno sa rozhodlo,ci musim vypit glukozu.

cicus13
11. jún 2015

Pri prvom tehu som prisla nalacno, zobrali krv a doniesla som moc...po hodine znovu brali krv a po dalsej hodine znovu. Nemohla som nic jest ani pit a ani ist na wc.
Teraz pri druhom, prisla nalacno, zobrali krv...nic jest ani pit..a az po dvoch hodinach zobrali krv a aj moc

Baby moc je tiez dolezity...zistuju sa v nom ketony je to dolezite, lebo Vas to neohrozuje, ale babatko ano :(
Pri druhom mi vysiel test pozit takze som do dia ambulancie chodila ako na hodiny klavira :(

stepanka274
11. jún 2015

mne pri poslednom tehu kvapla krv z prsta do toho pohára s gukózou, sestrička to vyliala a bolo po teste. Ale bola som aj rada lebo tiež som jedno tehu mala aj pozitívny test a merala si glukózu , jedla grapefruity a bála sa, že budem mať veľké dieťa. A nakoniec bolo všetko ok.

sadika
15. jún 2015

Takze mam po glukozovom teste. Zobrali mi krv z prsta, nechali vypit roztok, do ktoreho prikvapkali 4 kavpky citronu a kazali nic nepit, nic nejest a ziadne WC. Pockat 2 hodiny, odobrat moc do skumavky ktoru mi dali a prist na kontrolny odber. nebolo to az teke hrozne 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre