Ahojte, keď ste vypili tú glukózu mohli ste sa niečoho iného napiť? Ja som vypila ešte šálku čaju a bojím sa či to nemohlo ovplyvniť výsledky.. podľa toho čo tu pozerám moj doktor berie krv iba 1x dve hodiny po vypití.
@seahorse27 Už fakt teda neviem, lebo čo niektoré baby písali, že vraj sa nemože ani nič piť počas tých dvoch hodín a krv by sa mala brať aj predtým aj potom po tých 2 hodinách, aspon ja som to tak mala, ale už to bolo dávnješie, tak neviem, či sa to zmenilo?
@seahorse27 najhoršie že aj lekári robia každý inak...
Ja som na nom bola predvcerom, moze sa to zapijat cistou vodou,tak mi povedali v lekarni. Takze len cista voda.krv mi brali aj pred tym aj 2hodky potom. A tak to bolo aj pred dvoma rokmi pri prvom synovi u ineho gynekologa ☺
Ja zijem v Nemecku a tu sa to robi jednotne. Pride sa nalacno k doc, zoberu krv zo zily, urobia rychly test, ak je hodnota cukru nad normu, sirup sa uz nepije. Ak je hodnota v norme, vypije sa sirup. Po hodine sa berie krv zo zily, po dalsej hodine dalsia krv zo zily. Pomedzi sa moze pit cista voda.
@yanni presne takto by sa to malo robiť aj u nás...ale vačšinou to odflaknu jediným odberom po 2 hodinách od vypitia glukózy...aspoň u mna to tak bolo.
ja idem na test v pondelok na heydukovu. Bolo mi povedane prist nalacno, zoberieme krv a sedite u nas 2 hodky a vraj ani na WC po vypiti nemozem ist, no to bude parada, ked ja musim kazdu pol hodku 🙂 a aj citron si mam doniest
A ešte dodám, ze by sa mala brat žilová krv a nie z prsta, ako sa to všade u nás robi😠
@sadika Čože nemožeš ísť na na wcko? To už trochu prehánajú, nie? Ja tiež chodím každú chvílu. 😀 Som zvedavá, čo povedia mne.
@seahorse27 A nie je to jedno? Ved aj pri cukrovke sa berie krv z prsta, ked sa testuješ každý den.
@sadika to už je k čomu dobre, ze neísť na wc? Veď len vypustis moc, ktory už máš v mechúri....to už aký na mat vplyv na hodnotu glukózy v krvi? Robia s tým takéto caviky namiesto toho, aby ten test urobili spravne 😠
@janickacrazy z prsta je len orientačný výsledok...
@danjeliiik cista voda sa moze.. ja som tiez za tie 2 hodiny pila, ma lekarka upozornila ze len vodu...
@seahorse27 mne brali aj z prstu aj zo zily.
@rebekamarcusko tak to je ten lepší prípad, mne iba z prsta - jeden krát 2 hodiny po vypití glukózy.
@seahorse27 mne rano na lacno a este aj po vypiti glukozy. Vlastne podla tej krvi na lacno sa rozhodlo,ci musim vypit glukozu.
Pri prvom tehu som prisla nalacno, zobrali krv a doniesla som moc...po hodine znovu brali krv a po dalsej hodine znovu. Nemohla som nic jest ani pit a ani ist na wc.
Teraz pri druhom, prisla nalacno, zobrali krv...nic jest ani pit..a az po dvoch hodinach zobrali krv a aj moc
Baby moc je tiez dolezity...zistuju sa v nom ketony je to dolezite, lebo Vas to neohrozuje, ale babatko ano :(
Pri druhom mi vysiel test pozit takze som do dia ambulancie chodila ako na hodiny klavira :(
mne pri poslednom tehu kvapla krv z prsta do toho pohára s gukózou, sestrička to vyliala a bolo po teste. Ale bola som aj rada lebo tiež som jedno tehu mala aj pozitívny test a merala si glukózu , jedla grapefruity a bála sa, že budem mať veľké dieťa. A nakoniec bolo všetko ok.
Takze mam po glukozovom teste. Zobrali mi krv z prsta, nechali vypit roztok, do ktoreho prikvapkali 4 kavpky citronu a kazali nic nepit, nic nejest a ziadne WC. Pockat 2 hodiny, odobrat moc do skumavky ktoru mi dali a prist na kontrolny odber. nebolo to az teke hrozne 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Moze sa iba čistá voda...