Ahoj baby.. Stalo sa vám, že ste boli na nejakej oslave alebo kde.. A týždeň nato ste zistili že ste tehu? Na oslave sa čo to vypije.. Píšem za moju kamošku, vypila asi 5 stykov vína za 4-5 hodín.. A včera si nasla dve čiarky... Neovplyvni to ešte vývoj bábätka však? Ďakujeme 🙂
Neovplyvni
Ja som oslavovala 30tku a teda vypila som toho viac ako 5 strikov, nemala som ani tušenie ze som tehotná, vôbec sme sa o to nesnažili, davali sme si práveže pozor. Ked som potom zistila, ze som tehotná mala som strach, výčitky ale uz sa nič nedalo robiť. No a syn je zdravý 😀 ono asi viac škodí ked žena pije v tehotenstve pravidelne. Ani jednorazovo určite nie je zdravé ale nemyslím, ze to vážne uškodí.
neocplyvni to, ja som bola aj na rtg zubov a nevedela som, ze som tehotna
Nie, neovplyvní. Ale nech už teraz nepije.
ja som tiež bola na svadbe a pila domácu pálenku celú noc.. a bola som už vtedy tehotná pár dní.. čo už.. dieťa je ako lusk, zdravý silný chalan.. 🙂
nič by sa nemalo.... V pohode. Poznám aj iné žienky, ktoré pijú celé tehu a bábo je OK....
Takto skoro by to nemalo nijako ovplyvniť 🙂 len nech už v pití nepokračuje. Hoci mnoho žien má aj po pití počas celého tehotenstva zdravé deti, mnohé nemajú. Fetalny alkoholický syndróm je u detí alkoholiciek častý a nie je zistené, pri akom množstve alkoholu vzniká, takže sa nevie, aká hranica je ešte "bezpečná". Ale hovorím, takto skoro čo-to vypije veľmi veľa žien, kým nevedia, že sú tehotné, to je bežné.
Ja som tyzden pred // na teste pila vino a myslim take tri pohare to boli. Dietatu nic nie je. Okrem toho mi robili aj rtg zubov. Proste som spravila predtym jeden test a ten bol este negativny. Tak som si povedala, ze si to nahovaram a musim sa spravat aj dalej normalne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja lubim vino 🤣 den pred 2 ciarkami v 5tt som este veselo vinovala (a k tomu fajcila).. klud 😊