Pás v aute počas tehotenstva

6. jún 2023

Ahojte. Keď ste boli tehotné, tak ste v aute používali normálny pás/kúpili ste si pás pre tehotné alebo ste sa ničím nepripútali? Ďakujem za odpovede.

autor
6. jún 2023

Neviem že či je horšie sa nepripútať vôbec alebo normálnym pásom. Neviem či by sa mi to nezarezalo do brucha pri silnom náraze.

ildiko36
6. jún 2023

Ja som mala normalný pas ale da sa kupiť pre tehotne lacnejšie na amazone, len treba zistiť či to pošlu na sk, nie vsetko posielaju ale je tam všetko ovela lacnejsie, ja s tade vela som už objednala

thoughtfulweirdo
6. jún 2023

Pútala som sa normálnym pásom, lebo som vtedy netušila o existencii tehotenských pásov. Ani mi nenapadlo sa nezapnut, už len z dôvodu, že môže v prípade nehody moje letiace telo zabiť aj iného spolujazdca 🤷🏻‍♀️ keby som vtedy vedela, kúpila by som si tehotenský.

sense
6. jún 2023

Upútala som sa normálne pasom

motogirl699
6. jún 2023

Používala som tehotenský pás

nafka0483
6. jún 2023

Pouzivala som tehotensky pas, moj zivot a zdravie a tak isto dietata mi je prednejsi ako hocico ine.
Na alza, mall a podobne kupis za normalne bezne ceny.

jj298
6. jún 2023

Pouzivala som klasicky pas.

nika11103
6. jún 2023

Od začiatku po koniec som sa pútala normálnym pasom aj v deň odchodu do pôrodnice … za mna nesmieš na to myslieť , čo ja teda som naozaj stresmen a bojím sa a hlavne teraz keď je mala na svete , ale neovplyvnis to . Musíš jazdiť ty / manžel opatrne , ostatne už je v rukách božích ako sa hovorí , ale nemysli vôbec preboha na to že príde k silnému nárazu , ale ako tu radia baby , ak ti dá istotu tehotenský pas , kúp si ho . Ale stopercentne sa zapasuj vždy na to ani nemysli že by si sa nezapasala . Všetko bude v poriadku . Ja som robila všetko ako tehotná ako dovtedy . Okrem fajčenia a pitia vínka samozrejme . 😀

sona96
6. jún 2023

Ja som si v tescu kúpila tehotenský pás. Nestálo to veľa a pekne mi držal pás pod bruškom.

luliu
6. jún 2023

Normálnym pásom čo je určite lepšie i bezpečnejšie ako ničím

sunshine_18
6. jún 2023

@ildiko36 ako dlho je dodanie prosím ta?

kataka10
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tiezjedna
6. jún 2023

a nebojíš sa, že sa ti normálny pás zareže pri silnom názaze do krku, ak ho nemáš správne výškovo nastavený??? Pretože v prípade tehotných platia úplne rovnaké pravidlá - ak je pás správne zapnutý a vedený, tak je dostačujúci ten, ktorý máš v aute.

sovica
6. jún 2023

Používala som normálny pás a snažila som sa ho upraviť tak, aby ma netlačil na brucho. A to sme chodili aj dlhé 10 hodinové cesty SK-DE. Nikdy mi nenapadlo nepripútať sa.

rebrambora
6. jún 2023

Najazdila som cez 100000km pocas tehotentva a ani som netusila, ze je nieco ako tehotensky pas.
Nepriputat sa? No skus porozmyslat...

maryetta
6. jún 2023

3x tehotna. 3x iba klasicky. Jasne ze som sa priputala. Neviem si predstavir sa nepriputat.

klip0
6. jún 2023

Mala som tehotensky pás. Dá sa kúpiť za pár eur a celkom nechápem prečo sa niekto nepriputa v tehotenstve vôbec a tak riskuje život svoj, život bábätká a životy posádky lebo keď bude letieť autom, zabiť môže aj ich. A taktiez nechápem ani dávať si len obyčajný pás, ktorý pri nehode môže zatlačiť tak, že bábätko príde o život, odluci sa placenta, čokoľvek..
Darmo pýtať sa kto si aký dával. Pokiaľ niekto nehavaroval tak bol spokojný s čímkoľvek. To isté platí potom aj pri autosedackach pre dieťa. Nepýtat sa mamičiek či boli spokojné s danou sedačkou a rozhodnúť sa podľa toho, ale pozrieť si testy.

petamich
6. jún 2023

vo vyssom stadiu tehotenstva som pouzivala tehotensky pas

masinka
6. jún 2023

Pouzivala som tehotensky pas, mala som dva, jeden na sedadle spolujazdca a jeden na mieste sofera, lebo som bola leniva to prehadzovat ( resp. s vacsim bruchom sa zohybat bolo dost komplikovane). Rodila som cisarskym, takze som ich pouzivala nejaku dobu aj po porodoch. Potom som ich predala, takze aj ked som mala tie drahsie, tak ma nakoniec vysli len na par eur. (Ked som bola tehotna, tak az taky vyber toho nebol, teraz sa daju kupit rozne od par drobnych). A urcite to bola to lepsia investicia ako rozne kupacie kybliky, cumliky s teplomerom a pod. 😀

luliu
6. jún 2023

@klip0 to si čítala v reklame na tehotenský pás? Ak si dáš klasický pás pod brucho je to úplne OK. A pri ťažkej nehode sa všetko čo si napísala môže stať aj s tehotenským pasom

christie11
6. jún 2023

Mala som v 7 mesiaci autonehodu, celny naraz.bola som priputana riadnym pasom. Mierne ldreniny od pasu som mala iba v hornej casti trupu, pravdepodobne v kombinacii s vystrelenym airbagom.

paulinkaa2
6. jún 2023

Dve tehotenstva stymto pasom, odporucam

selena_luna
6. jún 2023

Vzdy sa priputaj. Ja som pouzivala tehotensky pas, efektivne je aj posunut dolny pas pod brucho. Najhorsie sa je nepriputat, alebo sa priputat len jednym pasom. To nerob. A vzdy dbaj aby boli priputani i ostatni v aute

klip0
6. jún 2023

@luliu a akou silou ho udrzis v prípade nehody pod bruchom ? Môže to byť z tvojho pohľadu ok, ale bezpečné to nieje

marylynn
6. jún 2023

Mne napríklad klasický pás strašne vadil na bruchu, úplne od začiatku tehotenstva. takže som hneď začala používať tehotenský. Kúpila som ho tu v bazáre a po mne som ho poposuvala ešte švagrinej a muzovym sesterniciam.

autor
7. jún 2023

@christie11 a bábätku sa nič nestalo?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre