Paralen v 3. trimestri - skúsenosti

vandanit
3. feb 2018

Ahojte maminy, chcem sa spytat, ci nahodou neviete v akom maximalnom mnozstve a ako dlho sa moze uzivat Paralen 500 v 3.trimestri. Som v 33tt.
Kolise mi teplota medzi 37,5 a 36,5 uz 4 den. Citim sa akoby ma presiel tank, do toho este hrdlo a upchaty nos. Citim ze som strasne slaba.
Momentalne uzivam paralen raz za 12hod ale uz 4 den. Dakujem pekne za rady.

beky1813
3. feb 2018

To nie je teplota, pri takej by som paralen nebrala

krepes
3. feb 2018

@vandanit tiez by som paralen si nedavala, to mas normalnu teplotu. A paralen max.2 x denne.

vandanit
autor
3. feb 2018

Zabudla som uviest ze moja normalna teplota je v case ked som uplne zdrava 35,8. Mam to tak cely zivot.

alobalka
3. feb 2018

Paralen v tehotenstve by som užívala v minimálnom množstve a v čo najkratšom čase. Ako píšu baby, do 38 sa normálne nedáva. Ak má človek bolesti, tak povedzme aj mimo teploty sa môže dať. Ale v tehotenstve fakt opatrne. Konkrétne u teba by som dbala na poriadne vylezanie, spánok, kľud, dostatok tekutín. Na hrdlo cmulat Septilen, do nosa striekat hypertonicku morsku vodu a poriadne smrkat. Prípadne ak máš inhalator, inhalovat vincentku napríklad. A ak ti je moc zle, k dr.

vandanit
autor
3. feb 2018

@alobalka dakujem pekne za rady

alobalka
3. feb 2018

@vandanit a inak v tehu je aj prirodzene vyššia telesná teplota (svoje urobí väčší objem tel.tekutín, rýchlejší tep, metabolizmus)

grelu
3. feb 2018

@vandanit na uzivanie lieku je najlepsie sa spytat lekara, lebo tu dostanes kadejake odpovede

vandanit
autor
3. feb 2018

@alobalka doteraz som ju nikdy vyssiu nemala. Ale aj pri 37,5 sa citim akoby som mala 40. Horsie je ze uz od stredy v kuse lezim, v teple oddychujem, pijem asi 5 litrov tekutin denne a mam pocit ze sa to zhorsuje. Asi navstivim doktorku.

grelu
3. feb 2018

@vandanit teraz je chripkova epidemia...a je to poriadna hnusoba...vsetci sme chori....mne choroba bezne prejde do 2 dni, teraz ma drzi uz tyzden
Typicke, co mali vsetci, je bolest celeho tela, ale az taka, ze sme nedokazali lezat v posteli....my sme mali nastastie bez teploty, ale mama aj svagrina mali aj teplotu a 4 dni nedokazali existovat
....asi naozaj treba len lezat a dopovat sa vitaminmi

polyana
3. feb 2018

Ja som bola chorá hned na začiatku tehotenstva- niekde 7-8 týžden, a jedine paralen mi doktor -gynekolog povolil. A na kašel tuším Stodal. Do nosa nejakú morskú vodu. Ale ja som si musela dávať občas aj Olynt- pretože by som sa asi udusila.

alobalka
3. feb 2018

@vandanit a beries aspoň nejaké teho vitamíny?

vandanit
autor
3. feb 2018

@alobalka ano beriem Prenatal a samozrejme vela ovocia

alobalka
3. feb 2018

@vandanit super, tak prajem rýchle uzdravenie!

brunettka89
3. feb 2018

Ja som 27tt a od pondelka mam teploty take, že 38,5 stále iba po paralene to šlo dole pod 38, nakoniec som po 3 dňoch skončila na ATB so zápalom priedušiek... na kašeľ Stop Kašeľ a Septilen do hrdla, takže nemalo by sa pokiaľ naozaj nemusís, ale ja som bola hotová už, takže už mi museli nasadiť penicilín. Pre bábätko je horší zápal a vysoká teplota vraj. Prajem skorem uzdravenie.

juliet86
3. feb 2018

@vandanit skus babske recepty. Napr. Inhalovat eukalyptus. Natriet si hrud medom alebo bravcovou mastou ci slaninou. Nastruhat si zemiaky alebo cibulu do ponoziek na nos. Cibulovy sirup. Cesnak. Reflexna masaz chodidiel. Drzim palce.

kathy93
27. feb 2018

Ja som bola chorá teraz mala som horúčky do 38 boli sme aj na pohotovosti a lekárka mi normálne odporučila paralen 500 nepovedala ale koľko a ako dlho. Brala som ho asi 5dni 3x denne a plus dom dostala penicilin 500. Lieky pomohli a zatiaľ je všetko ok. Myslím si že je horšie vystavovať babo horúčkam ako tabletkam.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre