Ahojte maminy, chcem sa spytat, ci nahodou neviete v akom maximalnom mnozstve a ako dlho sa moze uzivat Paralen 500 v 3.trimestri. Som v 33tt.
Kolise mi teplota medzi 37,5 a 36,5 uz 4 den. Citim sa akoby ma presiel tank, do toho este hrdlo a upchaty nos. Citim ze som strasne slaba.
Momentalne uzivam paralen raz za 12hod ale uz 4 den. Dakujem pekne za rady.
Zabudla som uviest ze moja normalna teplota je v case ked som uplne zdrava 35,8. Mam to tak cely zivot.
Paralen v tehotenstve by som užívala v minimálnom množstve a v čo najkratšom čase. Ako píšu baby, do 38 sa normálne nedáva. Ak má človek bolesti, tak povedzme aj mimo teploty sa môže dať. Ale v tehotenstve fakt opatrne. Konkrétne u teba by som dbala na poriadne vylezanie, spánok, kľud, dostatok tekutín. Na hrdlo cmulat Septilen, do nosa striekat hypertonicku morsku vodu a poriadne smrkat. Prípadne ak máš inhalator, inhalovat vincentku napríklad. A ak ti je moc zle, k dr.
@vandanit teraz je chripkova epidemia...a je to poriadna hnusoba...vsetci sme chori....mne choroba bezne prejde do 2 dni, teraz ma drzi uz tyzden
Typicke, co mali vsetci, je bolest celeho tela, ale az taka, ze sme nedokazali lezat v posteli....my sme mali nastastie bez teploty, ale mama aj svagrina mali aj teplotu a 4 dni nedokazali existovat
....asi naozaj treba len lezat a dopovat sa vitaminmi
Ja som bola chorá hned na začiatku tehotenstva- niekde 7-8 týžden, a jedine paralen mi doktor -gynekolog povolil. A na kašel tuším Stodal. Do nosa nejakú morskú vodu. Ale ja som si musela dávať občas aj Olynt- pretože by som sa asi udusila.
Ja som 27tt a od pondelka mam teploty take, že 38,5 stále iba po paralene to šlo dole pod 38, nakoniec som po 3 dňoch skončila na ATB so zápalom priedušiek... na kašeľ Stop Kašeľ a Septilen do hrdla, takže nemalo by sa pokiaľ naozaj nemusís, ale ja som bola hotová už, takže už mi museli nasadiť penicilín. Pre bábätko je horší zápal a vysoká teplota vraj. Prajem skorem uzdravenie.
Ja som bola chorá teraz mala som horúčky do 38 boli sme aj na pohotovosti a lekárka mi normálne odporučila paralen 500 nepovedala ale koľko a ako dlho. Brala som ho asi 5dni 3x denne a plus dom dostala penicilin 500. Lieky pomohli a zatiaľ je všetko ok. Myslím si že je horšie vystavovať babo horúčkam ako tabletkam.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To nie je teplota, pri takej by som paralen nebrala