Panická porucha a tehotenstvo

monca0021
7. máj 2019

Ahojte ženy zaujimalo by ma či je tu nejaká mamička ktorá ma/mala panicku poruchu ešte pred tehotenstvom alebo počas tehu. Zaujimalo by ma ako ste to zvládali? Veľmi s mužom tuzime po bábätku.. ako ste zvládli pôrod? Čo tehotenské nevolnosti? Ja mám panicky strach aj z vracania.. zaujimalo by ma či ste počas tehotenstva mali panické záchvaty a či ste to zvládli v pohode predýchať alebo bola potrebná pomoc psychiatra? Ďakujem všetkým za skúsenosti 🥰🥰🥰🥰

monca0021
autor
7. máj 2019

@monca0021 žiadna mamička s PP ??? 😞

sash37
7. máj 2019

Ja nemam tuto poruchu nijak diagnostikovanu pretoze som to so.ziadnym.odbornikom neriesila...ale.po smrti prveho syna sa u mna opakovali sem tam take ataky z nicoho nic...potom dlho dlho nic, mali sme dalsie dieta a v.pohode a teraz som zas tehotna, bola som v 7 mesiaci v nemocnici a odvtedy mi opat zacali tie stavy...naucila som sa s tym vysporiadavat, velmi mi pomaha manzel a spravne dychanie, uz si s tym viem celkom pekne poradit aj, ked niektore stavy boli ozaj tazke,.tep.vedel vyskocit aj na 180, tlak.tiez astronomicky, zahmlievanie pred.ocami, triaska, zavrate...a.pride to necakane z nicoho nic...ako vravim, mne pomohol.manzel, dychanie.zhlboka a ukludnenie mysle...ja sa.ale.neliecim aniI nic podobne, riesim.si to, sama...

klaudia_kaja
8. máj 2019

@monca0021 ahoj . Nemám diagnostikovanú žiadnu takú poruchu, ale potom ako som porodila, som sa začala všetkého báť strachovať, pred tým som vždy bola odvážna nerobili mi problém nočné prechádzky...
Doteraz som taký strachoprd, pravda je taká, že tie mám strach zvracania je to nepríjemné.. pri prvom tehotenstve som vracala iba raz našťastie... No teraz pri druhom to bolo aj cez 10x .. tiež je to strašné, ale sú ženy, ktoré majú tehotenstvo bezproblémové, nemusíš vraciať...

timotej
8. máj 2019

@monca0021 to musíš s lekárom liekmi sa to upraví aspoň minimálnu dávku. Príde okamih keď si povieš už stačí nezvladam a navštívim dr.

katka2678
8. máj 2019

@monca0021 ja žijem s PP pomaly 20 rokov.Bola som aj 4 roky bez AD,ale potom sa mi to znova vrátilo a musela som späť na lieky.A keď som ich začala druhý krát brať, asi po mesiaci som zistila,ze som tehotná....radila som sa aj s lekárkou a tak som zostala na AD celé tehotenstvo, na minimálnej dávke a prežila som to celé úplne v pohode 😉

saskia_98
8. máj 2019

@monca0021 ja som mala panicky strach z porodu.Proste som povedala ze ja nerodim 😀 ked sa ma hocikto na tuto temu spytal povedala som ze nerodim a potom som doma asi hodinu plakala ze ja musim rodit (velmi som sa bala) no ked to uz prislo a isla som rodit, mala som super porod (od prvej kontrakcie do 3 hodin sa maly narodil) som nestihla mat stres a paniku ze nechcem rodit .. Proste to tak rychlo zbehlo ze az. Ale velmi vela mi pomahal manzel a mamka s tym. Bez nich neviem jak by som to zvladla.

monca0021
autor
8. máj 2019

@katka2678 ja beriem tiež AD a chcela by som asi minimálnu dávku brat aj v tehotenstve keďže ja som mala aj silne depresie bála by som sa že by to viac uškodilo keby som vysadila lieky. A nevolnosti si ako zvladala?

monca0021
autor
8. máj 2019

@timotej AD beriem ;)

monca0021
autor
8. máj 2019

@klaudia_kaja veď práve z toho mám celkom strach iných príznakov sa ani tak nebojím ako toho vracania. Aj psychicky to určite vyčerpáva keď ma človek z toho strach

lexi245
8. máj 2019

@monca0021 ahoj ja mám presne ten istý problém 😏

kamila711
30. nov 2020

Ahojte, mam panicku poruchu a ostala som na PN a tuzim aj po babatku. Myslim ze ta uskost je aj z toho, ze tehotenstvo som odkladaala 8 rokov, od vtedy ked mi to zacalo prvykrat. Nenajde sa tu zienka, ktora rovnako riesi tento problem? Navzajom by sme sa podrzaali a podporili, kedze vieme o co ide. Dakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre