Palpačné vyšetrenie v 13. týždni

zdenkalv
17. jan 2014

Ahojte tehulky .chcem sa opytat ci mate niektora tiez skusenost, ze ste boli na poradni, ja som bola teraz v 13tt a urobil mi len palpacne vysetrenie.cize ani babatko som nevidela, ani ako sa mrvi, odozvy srdiecka......proste nic ☹ je to normalne?????
povedal ze vsetkoje OK, ze sa neotvaram a ze babatko rastie. na dalsie vysetrenie idem o 3 tyzdne na niaky ultrazvuk a krv.
dakujem 🙂

luba28
17. jan 2014

@zdenkalv mne Dr. ultrazvuk robila ked som prisla 1x,....potvrdila mi .tehotenstvo,....

zdenkalv
autor
17. jan 2014

@luba28 mne robil dr. ultrazvuk uz 2x, len teraz nie.zato som prekvapena.chcela som vediet aky je uz velky/a 🙂

luba28
17. jan 2014

@zdenkalv ahaaa,tak som zle pochopila,.....to nerobia stale na kazdej poradni,ale ja som si pytala,....mas narok na niekolko co ti preplati poistovna a je na lekarovi ci ti dalsi naviac da zaplatit,alebo ti ho urobi len tak,...

zdenkalv
autor
17. jan 2014

@luba28 asi som to zle napisala v otazke ☹ a to ako mohol len hmatom zistit ze babtko rastie????

luba28
17. jan 2014

@zdenkalv no tak toto neviem,ale asi oni vedia,....

ushuaia
17. jan 2014

@zdenkalv mohol ti ho urobit...kazda mamina sa tesi na 1vy obrazok... 🙂 ...ja som mala moj prvy UZV v 9 tt, a potom na kazdej prehliadke, nieje vsak podstatne robit kazdy raz...,zalezi asi aj od lekara...

luba28
17. jan 2014

@ushuaia uz ste na SR??? 🙂

zdenkalv
autor
17. jan 2014

@ushuaia mne urobil tiez v prvy UZV v 9tt, ale fotecku som nedostala ☹ takze fotku si mozem vypytat ked pojdem teraz o 3tyzdne na niaky ultrazvuk????

luba28
17. jan 2014

@zdenkalv ano,pytaj si,aj ja mam tiez taku velkuuu,lebo moja Dr.vie vytlacit na velky papier,... 🙂

zdenkalv
autor
17. jan 2014

@luba28 to je ale hajzlik ☹ a ved musi vediet ze kazda mamicka sa tesi na prvu fotecku a takto ma natahuje 🙂 ale ako moze vediet ze je babtko v poriadku, ked neurobil UZV?

lent1lk4
17. jan 2014

@zdenkalv pokial viem, poistovna preplaca len tri UTZ pocas celeho tehotenstva.. pricom jeden z nich sa robi cca v 20tt a dalsi podrobny v 30tt.. mne spravi aspon kratke sono na kazdej poradni, skontroluje velkost a srdiecko.. no to je len na dobrej voli lekara.. ale tak.. stoji ho to 2 minuty a trochu lubrikacneho gelu... 😒 a na to, ze ked si vypytas fotku tak ju naisto dostanes by som uplne nespoliehala, zober si pre istotu aspon mobil s fotakom a prinajhorsom si odfotis monitor.. nie kazdy to ma technicky poriesene tak ze to vie vytlacit, my sme si 'dokumentaciu' tiez robili len takymto sposobom 🙂

chokma
17. jan 2014

presne, zober si mobil a dopredu sa dr. opytaj na foto, ak nema to zariadenie na tlacenie foto, tak ho popros, nech ti zastavi obraz, aby si si to mohla cvaknut cez mobil. a s tym ultrazvukom - mne ho zatial robil vzdy, ale vies, ako aj tu citas na fore, niekroti sa hnevaju na dr., ze ho robia casto a dalsie su nespokojne, ze ho obcas vynecha...

zdenkalv
autor
17. jan 2014

@chokma a tak ja viem ze nie kazdemu sa da vyhoviet 🙂 ale aspom viem, ze aj tento postup je v pohode...takze najblizsie urcite fotecku budem mat 🙂dakujem za radu 🙂

zdenkalv
autor
17. jan 2014

@lent1lk4 ved to, ze to fakt netrva dlho.....aspom by som bola kludnejsia, keby som ho videla a pocula.lebo dneska ma niako pobolieva spodok brucha, tak si uz nahovaram hluposti.... ☹

sade88
17. jan 2014

ja som videla maleho trikrat a to na ultrazvuku co sa robi cez brucho.....

ushuaia
6. feb 2014

@luba28 jeeej ahoj, no smeuy skoro 3 tyzdne, len mam problem s netom,,,ale uyivame si zimu...:o)))

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre