Oznámenie zamestnávateľovi o tehotenstve

janka1951
21. máj 2013

ahojte babulky, chcem sa spýtať ake potvrdenie treba dat zamestnavatelovi ked som tehotna? Lekarka mi napisala len na vymenný listok potvrdenie pre zamestnavatela o stanoveni gravidity. Tehu knizku este nemam, dostanem az o 3 tyzdne, ale potrebujem informovat sefa lebo robim nocne a dviham tazke veci. Prosim poradte mi.

moon1979
21. máj 2013

@janka1951 to potvrdenie od gyn ti úplne postačuje. napíš sprievodný list, kde oznámiš, že si gravidná a prikladáš potvrdenie od gynekologa a zároveň žiadaš o poskytnutie volna na všetky lekárske prehliadky v súvislosti s tehotenstvom (máš to platené, akoby si bola v práci ... zo zákona máš na to právo a to neobmedzene)

lucinkab
29. júl 2013

@moon1979 a kedy je clovek povinny oznamit tehu v robote? my to chceme tajit do konca 12tt a kým nebudemem mať knižku a srdiečko 😉

moon1979
29. júl 2013

@lucinkab čím skôr, tým lepšie 🙂 okamihom písomného oznámenia zamestnávatelovi si chránená zákonom a máš aj výhody z toho plynúce 🙂

lucinkab
29. júl 2013

@moon1979 aké výhody? 😉 mozem pockat kym dostanem knizku ze? 😉

moon1979
29. júl 2013

@lucinkab
čítaj zákonník práce, všetko je tam popísané 🙂
záleží na tebe ... pokiaľ nemáš prácu, ktorá by mohla ohrozovať tvoje tehotenstvo tak môžeš čakať koľko chceš ... no čakať na tehu knižku nemusíš, postačí potvrdenie od gynekologa, kde uvedie jednou vetou, že potvrdzuje u teba graviditu ... ale tehotenstvo musíš oznámiť písomnou formou, inak budeš pre svojho zamestnávateľa "netehotná" aj keď budeš chodiť s veľkým bruškom 🙂

salome_82
29. júl 2013

@lucinkab Tak napríklad ťa nemôžu vyhodiť z práce.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre