Oznámenie tehotenstva "priateľovi"

23. aug 2023

Ahojte baby 🙋🏻‍♀️😏
Prosím poraďte som naozaj v ťažkej situácii a neviem čo robiť ako by ste pristupovali ku tejto situácii vy, alebo čo by ste robili?
S priateľom sme spolu 3r plánovali sme bábätko, minulý týždeň som mu našla v telefóne tinder, badoo ako tam vypisoval babám dokonca som sa dozvedela, že u jednej bol aj keď s ňou nič nemal lebo ona nechcela...no písal jej také správy typu ako: v tých šatách si bola na dotyk ako nahá, mam chuť na teba a pod..DNES SOM SA DOZVEDELA, ŽE ČAKÁM BÁBO o tom, že som tehu nevie momentálne sme bez seba odišla som do svojho bytu...vždy som mu chcela nejak pekne oznámiť tehotenstvo, ale mam chuť mu to len tak pluvnut do xichtu...

maranta_leuconeura
23. aug 2023

A co cakas teraz? Idete sa hrat na rodinku? Predpokladam, ze vztah ste skoncili, takze uz je len na tebe ci chces aby malo dieta otca a aby sa financne aj casovo podielal na jeho vychove. Dieta predpokladam chces?

Dnes si to zistila, nechaj si este cas, potvrdenie od gynekologa. Prvy trimester je riziko, ze sa plod neudrzi, osobne ak by medzi nami skoncil vztah, oznamila by som mu to az potom. Aspon nebudes celit ani navrhom ze mas ist na potrat, lebo uz budes vo vyssom stadiu.

simonahra
23. aug 2023

tak mu to teda len tak pluvni do ksichtu, ked mas na to chut. ci co mu chces po tomto vsetkom pripravovat nejake romanticke prekvapenie?

autor
23. aug 2023

Práveže povedal, ze by na na potrat nikdy neposlal..ale máš pravdu prvý trimester je riziko

deti95060810
23. aug 2023

určite by som mu to už neoznamovala - po tom všetkom...
čo očakávaš že sa ku tebe vráti a budete šťastní 9 mesiacov? Nebudete, chlap sa už ukázal a bude to ďálej takto pokračovať...

katarinka89
23. aug 2023

Ako mu to oznámiť, je v tomto prípade úplne zbytočná dilema. Máš podstatnejšie problem: ci si to dieťa môžeš dovoliť nechať alebo pôjdeš na UPT......to čo si zistila v mobile- vaše dieťa nevyrieši ani nezmení. Bohužiaľ......

cimage
23. aug 2023

Tazka situacia 😕. Najskor by som si to nechcala pre seba, trosku si upratat emocie a myslienky v hlave. Po kontrole u gyn by som mu to povedala aj s mojimi podmienkami ohladom navstev, vyzivneho a spoluvychovy. Spolocny zivot by som hned vylucila po tomto incidente.

mima1608
23. aug 2023

Oznám mu to až po kontrole u gyn. A neplánuj s ním určite spoločný život. Dieťa váš vzťah nezachráni. Práve naopak - dieťa zvykne rozvrátiť aj inak fungujúce vzťahy. Skôr by som riešila veci typu priznanie otcovstva, výživné a podobne. Už aj teraz máš nárok aby ti prispieval na veci týkajúce sa tehu.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tamky123
23. aug 2023

Ak si myslis, ze sa zmení kvoli dieťaťu, si na omyle.

betulinka1
23. aug 2023

@deti95060810 neoznamit? Preco? Ved s nim nemusi zit ale oznamit by mu to mala. Dohodnut sa co a ako. Ale domov by som si ho uz nebrala ale ako otcovi by som dieta nebrala ak by sa chcel na výchove podieľať. Ak nie, tak nie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre