Otrivin v tehotenstve

28jajka
20. mar 2017

Dnes som bola v lekarni a pytala som kvapky do nosa pre tehu pani lekarnička mi predala otrivin a doma čitam ze v tehu sa nemaju...tak teraz neviem uz som si davala muconasal ale od toh nemam navod tak som to riskla...leboo ja bez kvapiek zaspat nemozem....neda sa mi dychat...

vanmonka
20. mar 2017

Skús aspoň detské kvapky/spreje do nosa, lebo všeobecne by sa nemali v tehotenstve žiadne kvapky do nosa.bola som na orl a odporučila aspoň tie detské...

28jajka
autor
20. mar 2017

@vanmonka dakujem tak zajtra frcim asi kupit nejake tie detske....

vanmonka
20. mar 2017

@28jajka ja osobne používam olynth detský ten ružový al.odporucaju nasivin detský..

janci05
20. mar 2017

@28jajka Ja som mala to isté. Bez kvapiek s plným nosom neviem vôbec spať. Keď som bola tehotná, tak mi predali len morskú vodu, že Olynth a také podobné sa nemôžu užvať. Ja som to vtedy nejako pretrpela, ale teraz by som skúsila aspoň tie detské. Aj v súčasnosti ich užívam, konkrétne Mar Rhino, aj keď nie som tehotná, lebo som bola pred pár rokmi na kvapkách doslova závislá, tak si už dávam pozor.

mihula
20. mar 2017

ja som tiež zavislak od kvapiek do nosa hadam aj 25 rokov ale bola som v kupeloch v Luhacoviciach a tam mali vincentku v sprey.Nahovorili ma to nu,azaj super a doma si kupujem a prelievam do flasticky

28jajka
autor
20. mar 2017

@mihula za vyskusanie nic nedam...zajtra idem kupit vincentku... Ja hlavne ked idem spat ze si lahnem tak mi zavali nos a konoec nemozem dychat...

skoco
20. mar 2017

pozor lebo otrivin sa nemoze preto ze drazdi tie iste receptory ake ma maternica, tiez som s tym bojovala a brala ze sak detsky a potom som sa toto dozvedela
a nemas alergiu nahodou?

yasminka137
20. mar 2017

Ja som mala celé tehu plný nos a dokonca trikrat som brala atb zinat,vincentka mi absolútne nič nepomohla,brala som celé tehu olynth a ku koncu mar rhino,lebo je to 15ml balenie,tak trosku dlhšie vydržali a všetko bolo ok,malinka má 8mesiacov,je zdravucka,klop klop,k dr chodíme len na očkovanie .takze tak.

28jajka
autor
20. mar 2017

@skoco niee nadcha to určite neni začalo mi to po 3mes..dennodenne soplim a v noci hovorim najhorsie...to jak keby mi opuchne sliznica a upcha sa mi nos...zajtra idem kupit vincentku a ked nie taa tak detsky nasivin...

28jajka
autor
20. mar 2017

@yasminka137 a tie mar rhino pomohli? Jaa na noc davam ten muconasal tam je pisane ze sa mozu po3mes...len uz som chcela nejaku zmenu

lenkamartinkova
20. mar 2017

Prosím učiteľov ZŠ 1. stupňa a učiteľov MŠ, rodičov, ktorych deti mali/ maju odloženu povinnu školsku dochádzku; o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci.
dotazníky sú anonymné
ďakujem

učiteľ MŠ
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.asp...

učiteľ ZŠ

rodičia

mirkaaa80
20. mar 2017

@28jajka ja som si v tehu dávala detský nasivin....Je aj pre novorodencov....mala som zapálené dutiny a bez kvapiek by som nedokázala dýchať...Až som sa dusila...Malý sa narodil úplne zdravý. Samozrejme treba dodržať 7 daňové užívanie kvôli návyku.

yasmin0001
20. mar 2017

@28jajka ahoj, pouzivam detsky sanorin ked sa uz inak neda a dam si len jednu kvapku do jednej dierky, ked sa opat upcha, dam si jednu kvapku do druhej dierky. Jednou dierkou ti staci dychat a redukuje to mnozstvo lieku ktore si das.
Inak pri prvom tehu som si davala normalny Olynth a maly je uplne OK.

yasminka137
20. mar 2017

@28jajka áno,obsahujú tu istú látku ako olynth...tiez to nebola obyčajná nádcha,ale tehotenska...trvalá fakt celé tehu,este aj na pôrodnej sále som si kvapkala a to mi sla sestrička doniest kvapky z izby 🙂))

tiarka
21. mar 2017

Ja som mala upchaty nos celé tri tehotenstva... pri prvom som bola aj na orl a tam mi diagnostikovali opuch sliznice v dôsledku zvýšenia nejakých hormónov počas gravidity.... tiež mi odporučil dr. Len tú morskú vodu, ale nezaberala mi vobec a mne sa nos niekedy upchal tak, že som absolútne nemohla predychat...takže som pekne pouzivala detské kv. celé tri tehotenstva a mala som doma nasivin pre dospelých a raz zacas som si dala aj ten...no sliznice nosa kým sa po každom tehotenstve dostala ako tak do poriadku, tak to trvalo 🙂 ale ja som chytala normálne paniku, ked som nemohla tie kvapky nájsť... a raz som si isla aj v noci kupovať 🙂...no des... inak lepšie mi zaberali klasické kvapky...nie spray...držím palce a veľa síl...cca po mesiaci od pôrodu mi to prešlo 🙂

adus120
21. mar 2017

Ja som praveze niekde na nete citala odporucanie od gynekologicky na otazky jednej pani ohladne nadchy atd na internete sa to pytala na nejakej stranke o zdravi-uz nazov nepamatam, a gynekologicka povedala ze moze lieky typu otrivin hexoral olynth paralen
Teraz som prekvapena, preco tu pisete ze otrivin/olynth nie

rakahaka
21. mar 2017

@28jajka ja som bola po kvapky do nosa a pytam sa v lekarni ze ktore mozem a on ze "ziadne" 🙂 tak som sa vyliecila bez nich... naparovacka nad harmancekom musela stacit.

28jajka
autor
21. mar 2017

@adus120 na otrivine ja to v pribalovom letaku napisane ze nesmu a pri muconasale je pisane ze mozu po 3mes.tehu ale po dohovore z lekarom...aj mne lekarnicka povedala ze mozem ale doma mi to nedalo predsa som tam nazrela....

28jajka
autor
21. mar 2017

@rakahaka a to denne denno sa naparuješ pred spanim?

rakahaka
21. mar 2017

@28jajka tak mne to preslo do par dni... nemam s tym nonstop problemy nastastie

yasminka137
21. mar 2017

Ono pisu,že neodporúčajú sa v tehu,ale je to kvôli tomu,že neboli testované na tehotných ženách ...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre