Opaľovanie v 3. mesiaci

bubum
18. jún 2013

Ahojte, ked uz mame taketo teplo, opalujete sa s bruskom? som v 11tt a neviem ci mozem, samozrejme zakryte brusko a vysoky faktor opalovacieho, len neviem ci mi to ajtak neuskodi.

iwesska
18. jún 2013

Tak podla mna ti tu budu pisat, ze mozes lebo aj oni sa opalovali a naopak tie co sa neopalovali ta budu odhovarat 🙂 Urob si ako chces, ale celkovo je nevhodne aby sa tehotna vystavovala priamemu slnku, zvlast ked je vystraha 2.stupna pred horucavami. Moze ti prist zle, ale tak to uz ty vies lepsie. Ale kopirujem z jednej stranky co som nasla k opalovaniu v tehotenstve:
"Je vhodné opaľovať sa alebo navštevovať solárium?
Solárium ani opaľovanie na priamom slnku sa neodporúčajú. Žena má v tomto období zvýšené hodnoty hormónov, následkom čoho môže dôjsť k nerovnomernému opáleniu, vzniku fľakov aj alergickej reakcie. Tehotné sa môžu opaľovať len pod slnečníkom."

trasko
18. jún 2013

ahoj moct mozes.ako sa ty citis,len pozor.v tehu sa robievaju pigmentove flaky 😉 @bubum

bubum
autor
18. jún 2013

tak radšej asi vydrzim jedno leto biela nebudem riskovat 🙂

saska.t
18. jún 2013

opalujem sa aj v 7 mes. samozrejme "primnerene" ,ale je fakt,ze lahke pigmentove flaky na tvari mam 😉

nikolet_89
18. jún 2013

@bubum ahoj ja som bola pri mory cca v tomto tyzdni, nevystavovala som sa schvalne slnku, ale tak vyhnut sa mu nedalo 😀 ked som bola unavena isla som si lahnut... zle mi nebolo ani taz za 14 dni...

blackcat8885
29. jún 2013

@bubum Ja som sa opaľovala aj v štvrtom mesiaci tak polhodku a potom som bola pod slnečníkom na kupku a v pohode.Treba veľa piť samozrejme

alexa507
1. júl 2013

ahojte ja som bola na kupalisku minuly tyzden a neviem ako tomu ohlo dojst kedeze som sa nikdy v zivote nesplalila ani pri prvom sliniecku a toto nebolo prve slniecko som 13tt tehotenstva a podarilo sa mi brutalne spalit sama nechapem ako nastastie iab chrbat a predok teda brusko nie , bude to mat neaky vplyn na babetko ?

amalka55
31. júl 2013

Ja som v 22 tt. Prave som sa vratila z 10 dnovej dovolenky pri mori. Mala som trochu obavy z tych pigmentovych flakov a tak som na tvar radsej pouzivala 50 faktor. Nic sa nestalo. Na zaver som uz presla na 15. Opalovala som sa vzdy doobedu medzi 10 - 12:00 a potom az od 16:00 - 18:00. Cez obed totiz bolo neskutocne teplo. Pocas opalovania som kazdych 15 min skocila do mora aby som seba aj babo ochladila. Aby nedoslo k prehriatiu organizmu. Kedze som sa neopalovala na obed nepouzivala som slnecnik. Ak som ale citila ze je brusko teplejsie tak som ho prikryla klobukom alebo satkou.
Ja si myslim ze kazda musite vediet ako sa pocas opalovania citite, aky ste typ pokozky a ako sami znasate teplo. Nemali by ste sa pri slneni spalit any sa slnit tak ze vam az pride nevolno. A podla toho sa na slnku aj spravajte. Nevystavujte sa zbytocnym horucavam a ochladzujte sa. Vela treba aj pit vody.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre