Onkologické vyšetrenie počas tehotenstva

denisa2020
11. feb 2016

ahojte mamicky som v 6 tyzdni tehotenstva a dnes mi volala moja gynda aby som sa zastavila prisli mi vysledky ohladom krve ... ale na pocudovanie som mala zle vysledky .... dala mi karticku aby som sa obiednala na onkologicke vysetrenie ohladom stitnej zlazi ... skodi to babetku??...dakujem za odpovede 🙂

zabina27
11. feb 2016

@denisa2020 ahoj, ja som tiez mala zle vysledky stitnej zlazy, ale poslali ma na endokrinologiu - nepomylila si sa nahodou? ak fakt na onkologiu, tak to ti neviem poradit. ja som mala tie vysledky z krvi branej az v cca 11.tt, ale predtym mi nebrali, to bol prvy odber v tehotenstve

lienkaviva
11. feb 2016

@denisa2020 asi myslela na "endokrinologicke vysetrenie" Ja sa na stitnu liecim a vždy mi moja dr. hovorila, že počas tehotenstva sa stáva, že sa zhorsia výsledky, na to sú tablety, aby sa upravili a bábätku neskodia

lyzzy
11. feb 2016

Určite to.nebola onkologia ale endokrinologia....objednaj sa.čím skôr....ak.máš zníženu činnosť ŠŽ a neriešila by si to tak by to mohlo babu škodiť....ale ak budeš pod dohľadom lekára.tak to bude OK

denisa2020
autor
11. feb 2016

A dufam ze nemozem potratit dietatko...

lienkaviva
11. feb 2016

@denisa2020 neboj sa, vôbec sa nemusíš báť. Len ti dajú tablety aby sa upravili hormóny a bude to OK. Tehotné ženy sa musia sledovať aj na toto aby babo bolo v poriadku. Ja s tým žijem toooolko rokov.

denisa2020
autor
12. feb 2016

@lienkaviva dakujem🙂 mam strach o male...

zabina27
12. feb 2016

@denisa2020 prave kvoli malemu sa tam objednat cim skor, ja som bola akurat dnes na 2. kontrole, vysledky mam hranicne, kvoli sebe by som nemusela brat lieky, ale tym, ze babo rastie, tak do porodu ich mam uzivat - teda kvoli babatku. co uz narobime 🙂

denisa2020
autor
12. feb 2016

no moja doktorka mi dala lieky na to pre babo ... a volaju sa euthyrox

denisa2020
autor
12. feb 2016

no a tie lieky mam brat rano pol hodku po jedle ...

lienkaviva
12. feb 2016

@denisa2020 a nie pred jedlom???? Vždy sa berú nalačno, pol hod.pred jedlom. Pozri si pribalovy letak

denisa2020
autor
12. feb 2016

mne povedala doktorka ze ich mam brat po jedla lebo ja mam problemi zo zalutkom a nemozem papat tabletky na lacno 🙂 mala som nabeh na rakovinu ...

lukla12
12. feb 2016

Ahoj..ja som brala pocas tehotenstva thyroxin,rano nalacno jedno tabletku..Po tehotenstve mi ich endokrinologicka vysadila..ale uz musim chodit na kontroly.

molly1992
24. feb 2017

Aj ja som bola dneska na kontrole u lekára a tiež ma posiela na onkologiu aj som sa čudovala prečo. Som v 20tt

filipb
7. dec 2018

Euthyrix sa papá pred jedlom, inak sa nevstrebe a neúčinkuje.

mogaa
7. dec 2018

@denisa2020 ako si prišla na to že máš nábeh na rakovinu? a konkrétne na rakovinu čoho? máš dedičnú preddispozíciu na určitý druh rakoviny? lebo nábeh na rakovinu neexistuje....myslíš polipy ako predrakovinové štádium rakoviny čriev? nábeh neexistuje, pri určitých druhoch rakoviny existuje genetická preddispozícia, ale tam sa robia testy a častejšie sa chodí na kontrolné vyšetrenia.....tie lieky čo píšeš sa dávajú ak štítna žlaza pracuje menej ako by mala a preto ťa zrejme poslali na endokrinológiu. Objednaj sa čo najskôr, väčšinou sa na vyšetrenie čaká aj 2-3mesiace. Teba zrejme pomýlilo že na príbalovom letáku je aj že sa liek používa pri rakovine štítnej žlazy ale tá sa nediagnostikuje z krvi, musela by si mať uzlík(strumu) a následne sa tam berie vzorka. Gynekologička z krvného vyšetrenia (z preventívky) ti ejdnoducho nemohla diagnostikovať onkologické ochorenie - išlo o nízke hodnoty štítnej žlazy, preto ťa poslala na endokrinologiu. Neboj sa nič to nie je, kontrola každého pol roka a vždy podľa výsledkov krvi sa upraví dávka lieku. Liek sa berie aj v tehotenstve, takže malinkému nemôže uškodiť.

mogaa
7. dec 2018

@molly1992 zrejme si mala zlé výsledky z cytologie, prípadne niečo zbadala sonom....mala si sa jej spýtať....

denisa2020
autor
21. jan 2019

@mogaa ahoj ja som mala nabeh na zalutku a to uz davno liecila som sa od 10rokov a teraz je tu super.... Nemyslela som stitnu zlazu

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre