chcem sa opýtať aké mate skúsenosti s monitorom dychu pre bábatka, odporucate alebo nie, ak je to super vec aky monitor je najlepsi... dakujem pekne =)
Ja som mala pri prvom, a v noci som castokrat zabudla vypnut a vybrala som ho na krmenie a vrestalo to na cely dom. Potom som ho predala a pri ostatnych detoch som ho nemala a to obaja spali cely cas na bruchu.
@jaaaaana45 pre kľudnejší spánok určite. Ja som dávala spať stále na monitor. Aj mi pípal v noci, takže som rada, že som ho dala. Na bazosi sa dá kúpiť za pár eur, a môže zachrániť život! Nikdy nevieš čo sa môže stať (zabudne dýchať, pogrcká sa ...) je toho veľa a v mojom okolí bolo viac prípadov predčasného úmrtia
Ja naň nedám dopustiť.Používala som pri prvom dieťati a teraz ho mám znovu.Pri dcérke sa mi stalo,že prestala dýchať a nebyť detektoru už tu nemusela byť.
@jaaaaana45 ešte doplním, že sa kupujú iné blbosti sterilizátory, a iné akože dôležité prkotinky, ktoré použiješ raz - dva krát (aspoň pre mňa sú to prkotinky). Ale monitor dychu pri tak malých bábätkách môže zachrániť život. A dávala som ho nielen na noc, ale aj cez deň keď spal v postielke a mohla som kludne byť v kuchyni variť .. a nie stále kontrolovať či dýcha, či mu nezabehlo ...
Zabudla som napísať značku prvý bol na ňu a teraz mám požičaný z pôrodnice babysense 1.
dakujem a pocula som aj nieco také že sa to da z niektorých detskych obchodoch aj vypožicat neviete o niecom takom ?
@jaaaaana45 ja mám monitor dychu babysence,neviem aké sú iné..ja to mám pre svoj lepší pocit,viem,že malá pekne dýcha a keby niečo tak by ma to zobudilo 😃
@jaaaaana45 skus kontaktovat svoju zdravotnu poistovnu, aj oni zvyknu poziciavat a aj niektore nemocnice.
Za mna zbytočnost. Nemala som a ani sme neuvažovali ani pri jednom dieťati.
@jaaaaana45 aj v pôrodnici požičiavajú niektorých, ale na bazári som napríklad kúpila za 20 eur a slúžil už pre 5 detí a máme ho asi 4 roky a stále je dobrý
@jaaaaana45 ako píše baba vyššie,niektoré zdravotné poisťovne a nemocnice to požičajú,treba sa informovať
100%ano.pripadov kedy babatka potisku len tak zomreli je az az,aj Modry konik ich pozna viacero a ten pocit ze mas dieta nonstop pod kontrolou ci uz spi na chrbatiku alebo na brusku je na nezaplatenie nielen z pohladu bezpecnosti a pokoja babatka ale ver ze ten pocit bezpecia da pokojny a kludny spanok aj tebe.Poznam pripad znamych kedy naozaj zachranil zivot lebo babo prestalo dychat a aj tu sa uz pisalo ze vdaka pipaniu monitoru odhalili vadu srdiecka.Ver mi,vela veci ktore sa nukaju su blbosti,ale toto si urcite zaobstaraj a budete obaja kludne spavat.nedala by som ho za nic.
@jaaaaana45 Infirmuj sa v porodnici.viem ze oni to na oddeleniach nejako cez cerveny kriz poziviavaju mamivkam za poplatok.boli to dobre investovane peniaze.
Ja som rada za otvorenie tejto témy,keďže rozmýšľam tiež nad monitorom dychu ale nie iba do postielky ale celodenne,takže na klips na plienocku.Máte skúsenosti?
Pri prvej dcérke som to nepoužívala vôbec a neboli problémy žiadne,no ako tu čítam má to snad každá mamička 😊😊😊
Ja som tiež mala aj pri prvom aj pri druhom a bola som kludnejsia keď spinkali,ja mám znacku babysense II, mám aj na predaj
@jaaaaana45 dá sa vypožičať aj v pôrodnici
som zdravotnik (17 rokov pri lozku ) a uz pocas prveho roku v praci na detskom oddeleni som vedela ze si ho raz kupim a aj som kupila. Clovek nikdy nevie , zazila som kade co a pocit istoty je na nezaplatenie. Pri tych vydavkoch ktore su spojene s nakupom vybavicky je tato polozka zanedbatelna a v dnesnej dobe sa daju uz aj zapozicat . My sme mali cesku znacky Nanny
@jaaaaana45 aj keby som na neho minula posledné peniaze tak jednoznačne kúpiť. Pri dcére som nemala jediný poplach a to my od malička spávala na bruchu a mala silný reflux ale kúpu som neoľutoval. Pri synovi to bola prvá vec čo som chystala do postieľky. Tiež mi spával na bruchu a veru keď sa mi o druhej v noci spustil alarm začala som s malým triasť o dušu krvi by sa mi nikto nedorezal. Ani si nechcem predstaviť čo by sa stalo keby mi Igor nemám. A mala som dvojpodlozkovy babysense
@jaaaaana45 ja to práve riešim.....požičala som si z pôrodnice pri odchode, zaplatila poplatok a podpísala zmluvu na 6mesiacov. Teraz po 6mes. som si predĺžila zmluvu na ďalších 6mes a zaplatila poplatok. Po uplynutí doby musím vrátiť na detské oddelenie nemocnice. Viem že sa to dá aj kúpiť, ale pre mňa to bolo takto pohodlnejšie...
@jaaaaana45 my sme kupili snuza hero to sa dava na plienku, vela cestujeme takze preto
@jaaaaana45 a čo sa týka fungovania je spoľahlivý, v sobotu nás vystrašil, malá v postieľke a začal pipat....ja utekám ozlomkrky a malinká sa na mňa stastne usmieva, proste premiestnila sa na úplne opačný koniec postieľky a zrejme ju už nevedel "zachytiť"tak pipal.....vydýchla som si že plany poplach.,.
@jaaaaana45 ja ho mám,som veľmi spokojná, najmä spím v noci oveľa kludnejsie ako keby som ho nemala a každú chvilu kontrolovala, či je syncek v poriadku. Mám značku babysense ten dvojpodlozkovy a za mna naozaj super vec☺️Jedine, čo mi vadí,že veľakrát, keď zdvihnem maleho na ruky,tak to zabudnem vypnúť a potom to alarmuje na cely dom, ale zvykla som si na to už v pôrodnici, tam som na to tiež zabúdala,ale tiež som bola rada,že to tam bolo,lebo malinkeho som mala stále pri sebe.
podla mna zbytocnost, len budes zbytocne nervozna, mne ho tiez kazdy odporucal, ale nekupila som, mame len kameru nad postielku, takze ked maly spi, my vecer na neho pozerame.... a maly mi spava aj na bruchu, ver ze ked sa babo narodi, prejdes do akehosi ineho rezimu a sluch sa ti zlepsi tak, ze ja sa sama zvrtnem na kazde jeho hlasnejsie dychanie
@janulka2811 osobne nie, ale citala som uz viacero nazorov, ze to pipa dost casto aj bezdovodne, ked je to na plienke, aj pri kazdom otoceni sa babatka.... ked sa chces aspon kuustik vyspat, nekupovala by som to, dieta sa ti bude v noci dost casto budit na krmenie aj bez toho
Ja ho mam ako sucast k videokamere ale nepouzila som ho. (Postielku ma hned pri mne a ja som toho nenaspala vela, takze som ju mala 'pod kontrolou' , plus som citala ze to pipa dost casto )
Pre pokoj duse a kludny spanok si to zabezpec. 🙂 tak ako bol vyssie nazor ze sa kupuju rozne nepotrebne prkotiny tak si myslim ze s monitorom nic nepokazis.
Ja som ho tiez kupila ako sucast vybavy a urcite nelutujem, naopak odporucam vsetkymi desiatimi. My sme mali len jeden alarm a vtedy mala malinka zastavu dychu, nepomohlo trasenie ani nic hned som volala 112 pani ma navigovala tak som ju rozdychala. Neprajem nikomu!! Najhorsi pocit v zivote. Absolvovali sme milion vysetreni a mala je v poriadku uplne zdrava. Lekari to uzavreli tym ze sa to proste stava...a tiez som pred porodom pocuvala od kamosiek ze blbost, vyhodene peniaze a pod. Monitor urcite kup. My sme mali baby sense V. Ani jeden falosny poplach nebol.
Odporucam vsetkymi desiatimi - pouzivali sme pri oboch a veru ten kludnejsi spanok - za to to utcite stalo. Nelutujeme ani nahodou. Pri pouzivani pri starsej dcerke vyse roka a mladsej tiez tak nejako sme mali jeden jediny plany poplach ked sa malicka totalne zosunula mimo podlozku (ale ze uplne do rohu postielky sa stiahla) 😉
Takze za nas maximalne odporucanie.
@janulka2811 my máme snuza pico. Používali sme aj ked mala zaspala v kočíku,alebo autosedačke.
Raz sa nám stalo, že pipal 2x za jednu noc, doteraz netušim či to bol planý poplach, lebo sa práve vtedy aktualizoval softvér. Inak pipal ešte pár krát, krd sa malá naučila dať ho dole z plienky 😁
Inak za mňa je super aj to, že meria teplotu, ked mala malá horúčky nastavili sme, že pipal ked bola teplota nad 38.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@jaaaaana45 ja som posera, kupila som si , ked je maly na podložke proste to zachytáva vibrácie, ak nie su, zacne pipat... Znacku neporadim, neviem ci su nejake extra rozdiely, vsetky funguju asi tak isto, ten isty princip