Od kedy a ako sa ráta tehotenstvo?

nat28
25. dec 2010

Ahojte. Pred par dnami som zistila ze som tehu, ovulacia bola pred cca 20 dnami, asi 6.12. No posledny menzes som mala 24.10. Normalne sa tyzdne tehu rataju od prveho dna posl. menzesu, no ako sa to bude ratat u mna? Normalne by som asi mala byt 5.tt, ale od oplodnenia som 3.tt. A co sa tyka prveho UTZ ktory sa robi v cca 6.tt, rata sa to od oplodnenia, alebo od menzesu? Neviem sa k tymto info nikde dopatrat, tak budem vdacna za kazdu radu...

pink_lady
25. dec 2010

doki ti odmeria plod a stanovi tyzden, da sa i z krvi...

soldi
25. dec 2010

ahoj, ja som mala tiez ovulaciu neskor a aby nevznikali nedorozumenia kvoli tyzdnom, tak som povedala, ze 1dc bol neskor.
najjednoduchsie to mas, ked si das ako 1dc ovulaciu minus dva tyzdne. 🙂

napr. ovulaciu si mala 15.12. tak 1dc si das 1.12. a presne tyzdne a pocet dni Ti uz vyhodi kazda tehotenska kalkulacka 🙂
napr. http://tehotenstvo.academy.sk/

a prvy utz sa nerobi v 6tt, vacsinou neskor, ale to uz zalezi na tom, akeho mas doktora 🙂 drzim palce nech vsetko dobre dopadne 😵

benne
25. dec 2010

@nat28 ja neviem... ale napíšem, čo si myslím... že ti napíšu termín podla ms a potom podla usg ho upravia a tak budeš potom počítať aj tt. Ja nemávam pravidelnu ms, dlžka sa veľmi líši, ale oba razy mi tt sedeli s termínmi pôrodov podľa poslednej ms. Kedže ste sa asi snažili, že, tak asi vieš presne naozaj kedy bola ovulacia, to by mohol dr. tiež vziať do uvahy... takže asi až tvoj dr. rozlušti toto tajomstvo 🙂

zitaje
25. dec 2010

Ja by som to urobila ako @soldi - stalo sa mi to iste, a lekari mi tvrdili ze mam tp v den, kedy im to vyslo podla posl. mens., lenze ovulacia nastala ovela neskor ako mala podla ich vypoctov a tak som malu "prenasala" 9 dni, ale vlastne som sa takto len priblizila k tomu terminu, kedy sa mala narodit podla oplodnenia. Ziadne upravy podla uzv sa nekonali napriek tomu, ze cely zaciatok tehu bola mala "pozadu" o cca. dva tyzdne.
Ak vies, kedy si otehotnela, da sa vyratat aj podla toho - teda nie podla posl. mens ale od datumu pocatia.

anjelicek26
25. dec 2010

Ak nechces zazit stres, kde ti budu tvrdit, ze prenasas, povedz im ovulacny termin - a 14 dni predtym, ze si mala menstruaciu. Inak ta budu stresovat - dieta nezodpoveda tehotenskemu tyzdnu, dieta je prilis male, priskoro ti budu hladat nosovu kosticku v 13. tyzdni - a ani ti dobre neodmeraju siju - lebo bude prilis skoro, ak budes co i len den po termine - tak ti budu - na Slovensku bezne - chciet vyvolavat porod, a ty budes mat este 40 dni do terminu, vsak to je predcasny porod. Urcite im povedz iny termin poslednej menstruacie, alebo nech urcia termin podla ultrazvuku, ze si to "nepamätas". Urcite im nevrav 24.10. A utrazvuk ma zmysel v 6.tt - kvoli srdiecku - na konci toho 6. tyzdna - teda 4 tyzdne od ovulacie.

zucha
25. dec 2010

vzdy to gynekolog rata od prveho dna menstruacie. Sice sa opyta na dlzku cyklu, ale neviem preco, zapisu to vzdy ako 28 dnovy. S tym som mala "problem" v dvoch tehotenstvach a preto mi nikdy nesedela velkost plodu s tt. A 2 tyzdne hore dole sa vzdy beru, ze su v norme, takze si tam aj ty 😉

elienka
26. dec 2010

Môj gynekológ sa ma vlastne ani na dátum posl. menštruácie nepýtal, pri sone v 12 tt zmeral bábetko a podľa toho určil predbežný dátum pôrodu. Podľa mojich výpočtov sa "sekol" o 1 deň.

pacica
6. apr 2012

a tera mozete mne poradit?poslednu mrchu som mala 1.3. a ked som sa testovala ovulacnymi testami,tak mi to vyslo od 21-22.-3.mam 17 DPO a test mi vysiel pozityvny,takze v kolkatom tyzdni som?dakujem

stanislavao
6. apr 2012

lekar urci velkost plodu a podla toho sa urcuje, ze v kolkatom tyzdni ste. ale to vsetko su len priblizne datumy. presne to nevie nikto a ani lekar.

saranata
6. apr 2012

gravidita sa ráta od prveho dna poslednej menstruácie - od toho dna sa rataju týždne, čize 40týždnov , vek plodu sa upravuje podla velkosti pri ultrazvukových vyšetreniach , nakolko kazdá zena ma iný cyklus vzdy je to len orientačné

lejdi_grils7
27. máj 2015

Chcela bi som sa opitat mala som menzes ä po menzes som mala sex a otehodla som ale uz som nedostala menzes ta potom jak sa to pocita? 😖

marelyne
11. nov 2018

Ja som mala poslednu menstruaciu 14 Oktobra a 8 novembra som zistila ze som tehotna kolko mozem byt ?

vejapa76
11. nov 2018

@marelyne ak si tehotná tak 4tt. Zajtra začínaš piaty týždeň

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre