Ahojte zienky 🙂 vy, ktore ste tehotne alebo tesne po, ako sa staviate vy, alebo vas lekar k teme ockovania proti Covid pocas tehotenstva? Moj doktor je taky neurcity, ved clovek sa mu ani necuduje, kto vam teraz jednoznacne povie.... ale, zaujimalo by ma, ci ste uz niektora bola, alebo ci rozmyslate ci pojdete, alebo ci vobec nie a co vam poradili vasi doktori. Nemam aktualne vo svojom okoli ziadne tehulky, nemam sa velmi s kym o tom porozpravat. Dufam, ze ma neukamenujete za to, ze nad tym vobec premyslam.
Ahoj, mám známeho virológa, ktorý je aktuálne v USA a venuje sa výskumu COVID. Písala som mu ohľadom očkovania v tehu, keďže aj mňa to zaujíma. Niesu na to výskumy, aj keď si myslí, že by to nemal byť problém, odporučil mi neočkovať sa a počkať až po narodení dieťaťa.
som tehotna a neplanujem sa ockovat ;) vseobecna lekarka ma ne-preockovala ani proti tetanusu, ze tehotne zeny sa neockuju, lebo su vylucene z klinickych testov (a to je ta vakcina na trhu desiatky rokov), som rozhodne pro ockovanie a dam sa zaockovat neskor ale v tehotenstve uplne nemusim byt jeden z prvych "pokusnych kralikov"
nie v ziadnom pripade, stacila mi kauza Talidomid. A okrem toho fyzicky moze byt OK, ale nik nevie co to moze spravit s mozgom a aby som ja lutovala ze mam postihnute dieta ... a to zistia az o par rokov ci su take vedlajsie ucinky
V tehotenstve určite nie. Počula som vo svojom okolí mnoho potratov, ktoré ženy prekonali po očkovaní. Aj imunita je oslabená, čiže nevieme aká bude imunitná odpoveď. Mám ale špecifický prípad, nakoľko som teraz PN a von chodím iba do prírody, alebo na záhradu a vyhýbam sa davom ľudí. Ale normálne pracujem v infekčnom prostredi, a aj v tom prípade by som očkovanie radšej odmietla nakoľko sa jedná o vakcínu vo fáze vývinu a nikto nevie aký to bude mať dopad na plod a matku. Dozvieme sa to až po rokoch. Moj gynekológ tiež nedoporučuje. Veľmi sa na ľudí tlačí v tomto ohľade, nakoľko nikto na seba nevezme zodpovednosť v prípade že to dopadne zle.
@virtin vcera som citala v britskych novinach, ze neodporucaju tehotne ockovat AZ.
Ja som po porode 4 mesiace, mam ale problem s tlakom krvnymi dostickami, hyperfunkciu stitnej zlazy. Takze nad AZ ani nerozmyslam. Navyse, mam uz svoj vek, takmer 40, nechranime sa, takze ani neviem, ci nebudem tehotna znova. Budem to musiet premysliet, ak sa bude dat vybrat z vakcin. Dufam, ze ano. Ale este jedno babatko stihnut do 40-ky.
Proti tetanu tiez nie som preockovana, mam teda resty...🤔
Ja by som určite počkala minimálne na pôrod. Ani nie tak samotná vakcína ale imunitná reakcia na ňu by mohla dieťatku zbytočne ublížiť. Veď v tehotenstve sa treba chrániť aj pred chrípkou, lebo nikdy nevieš. Proste telo sa má venovať výhradne dieťatku, nie bojom s infekciami a pod. Za mňa počkať.
@virtin tehotné ženy sa neockuju, ale necudovala by som sa, ak by práve pri tejto vakcíne dali výnimku. Neviem, ale logicky. Ženy počas tehotenstva berú vitaminy, dbajú na stravu a životosprávu, vyvaruvaju sa akýchkoľvek liekov, vyhýbajú sa toxínom... Z akého dôvodu by si tieto ženy mali dať pichnúť akúkoľvek vakcínu? Ja sa očkovať neplánujem, po tehotenstve neviem, nemám s tým problém ale je mi to viac menej jedno.
Na fb je skupina Ockovanie tehotne - covid 19. Pridaj sa tam, tam su zeny ktore s tym maju skusenost.
Určite neockovat.nie je o tom dosť poznatkov...po pôrode môže
nedavno som citala ze v madarsku to zacali odporucat, ze zrazu to nie je neodporucane v tehotenstve, dokonca bol zvlast termin pre tehotne na ockovanie, a boli vraj fronty...
za mna ale urcite nie, nevies co to sposobi, hlavne dlhodobo....
@virtin tiez som sa chcela dat ockovat ale nakoniec som sa rozhodla pockat do porodu. Po porode sa dam hned nebudem cakat ani na koniec sestonedelia. Znamy imunolog mi hovoril aby som pockala lebo presne imunitna reakcia moze dietatku ublizit viac ako samotna vakcina. Vzdy treba zvazit riziko vs benefit. Ak mas vysokorizikove povolanie kde je pravdepodobne ze sa nakazis asi by som ockovanie zvazila ak nie tak pockaj
nikdy by som sa nedala..ved tu vidno tisic tem ci mozem paralen ci neskodia tieto antibiotika a su z toho v depke ak musia nejake brat a chcete si dat pichnut ani neviete co..ciste blaznovstvo ale vase telo vase dieta a vasa vec
Za mňa tiež určite nie... nemienim zo seba a svojho dieťaťa spraviť pokusného králika... po pôrode nad tým začnem rozmýšľať a zvažovať, či sa dám očkovať počas dojčenia, alebo až po... a vlastne či vôbec, lebo za tú dobu sa ešte môže hromada škandálov prevaliť
Určite nie.
Tehotným sa nedávajú ani overené vakcíny, ani len "obyčajne" lieky. A riskovať zdravie dieťaťa kvôli vakcíne, ktorá ti aj tak nedá záruku, že covid nedostaneš..
@nevenka za mna jedna z velkych vyhod ockovania pocas tehotenstva je ze aj ked nie je velky ten vyskum ale je ( maly pocet tehotnych u ktorych sa to skumalo) a hovori ze u vsetkych zien pocas tehotenstva sa deti narodili uz s portilatkami. Predpokladaju ze aj docenie by sa k dietatku mohli dostat protilatky od matky ale vyskumy zatial na to nie su
@virtin Ja sice niesom tehotna, este len snazilka. Bavila som sa o tom s mojou DR., odporucala mi sa prv zaockovat az potom riesit tehu ale a az po 2. davke (pred 2 tt som bola na 1. davke AZ) vydrzat so snazenim sa o babo aspon po mesiaci od ockovania. V tehu radsej by som sa asi nedala ockovat, az po porode ked tak.
Ze radsej pred tehu sa zaockovat, ako riesit Covid v 1. trimestri, co moze mat neraz aj fatalne nasledky.
Ale ked uz Ste tehotna, tak vydrzat po porode urcite.....
Ahoj, som tehotna a planujem sa dat zaockovat, su na to studie, ze ak sa das zaockovat v 3.trimestri protilatky sa prenesu aj na dieta. Jedna sa zatial ale iba o studie na Pfizer a Modernu, takze ak to stihnem a bude moznost, chcela by som sa zaockovat. Ak nie, tak po porode aj vektorovou vakcinou.
@hviera81studovala som si to asi pred dvoma
Tyzdnami, tak posielam len orientacne linky. clanky so zavermi mozes najst na times of israel- prave v izraeli skusali testovanie pfizerom na tehotnych. Nieco publikoval aj NY times k tejto teme tusim minuly tyzden. A tento tyzden o tom pisal aj Dennik N. A cosi v slovencine najdes aj tu: https://www.ssaki.eu/wp-content/uploads/2021/03...
@yogagirl pripajam sa tiez to mam nastudovane a zdielam rovnaky nazor ako ty len uz to nestihnem porodim kazdu chvilu
Milé žienky. Prosím vás o radu. U nás v práci vyžadujú aby zamestnanci boli očkovaní. Pred týždňom ešte očkovanie tehotným odporúčané nebolo a keď som si pýtala potvrdenie od dr.,že očkovanie neodporúča,nevystavil mi ho s argumentom, že som tehotná a majú to akceptovať. Tento týždeň sú už "pravidlá"; iné a keď dom sa ho znova pýtala povedal,že očkovať sa môžem...a že mi znova nevystaví žiadne potvrdenie že on očkovanie neodporúča (hoci mi v konverzácia povedal,že on by sa v tehotenstve očkovať nedal).....moja otázka teda znie:akým spôsobom sa dostať k potvrdeniu,že môj dr. neodporúča očkovanie proti covid v tehotenstve? Budem vďačná za každú radu.
Očkovanie je dobrovoľné a nech to vyžadujú akýmkoľvek spôsobom, pohrozila by som, že na nich podám trestné oznámenie. Ze nátlak na takýto úkon do zdravia je trestným činom. Nech ti dajú na papieri, na základe čoho sa máš očkovať. Alebo skúsiť najprv variantu, že nech ti podpisu, že preberajú zodpovednosť za akékoľvek následky na tvojom zdraví ci zdraví bábätka.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
V tehotenstve by som pockala. V okoli mam viacero lekarok, ktore sa po sestonedeli dali zaockovat a dojcia.