Baby je ok dat sa ockovat? Zda sa ze to odporucaju a citala som ze je to vraj neskodne.
Ja som sa davala kazdy rok kym som zila v USA a naozaj mi to pomohlo lebo som byvala ovela menej chora, ale viem ze v USA sa vela ludi nechce dat, ze to je riskantne, tak neviem.
Zas tu v europe je osveta ze to je dobre.
nie, dostať chrípku je menej škodlivé ako dať si pichnúť vakcínu, navyše vakcína je len proti jednému poddruhu chrípkového vírusu a tých existuje veľmi veľa... očkovanie navyše vo vyššom veku zvyšuje pravdepodobnosť Alzheimerovej choroby, daj si do googla riziká očkovania proti chrípke
Ahoj,ja sa očkujem proti chripke,odkedy ta vakcina existuje,zatial super vec,žiadna choroba (neratam nachladnutie) predtým som mavala brušne chripky,horučky,chripku všebecne,odkedy sa dávam očkovat žiadna chripka ma nechytila a to nemám oslabenu imunitu.Raz som sa nedala a to som bola tehotna,ale to som ju omaly ani nemala kde chytit,ked som pomaly 4mes. bola doma zavreta s vracanim alebo v nemocke ma držali.Ani manžel sa nedavala očkovat a v roku 2007 chytil brutalnu chripku,40st teploty,z toho potom zapal priedušek a nakoniec aj zapal dasna a hnis čo mu museli rezat,odvtedy sa očkuje a klop,klop,okrem nachladnutia nás nechyta nič ako chripka,ja odporučam 🙂
ja by som sa urcite nedala.
určite NIE!
dala som sa raz očkovať a nikdy viac.mesiac vysoké horúčky,bolesti celého tela,nádcha.
Ahoj,vždy som sa dala očkovať a chrípka ma obchádzala, mala som len bežne nachladnutia...neockovala som sa len pri prvom tehu a teraz som zas tehu tak očkovanie nebude....ale ja a aj môj brat,môj muž a aj moja mama máme len dobre skusenosti s očkovaním
@zahrah manzel to mal v praci povinne, nechapala som, lebo on nikdy nebol na PNke, nikdy namal chripku, sportovec, zdravy, ale zamestnavatel rozhodol, ze musia vsetci. Tak sa dal, no taku chripku co dostal som este nevidela, totalne sa zlozil, horucky, bolesti klbov, ani chodit nemohol. Nedoporucujem. Aj on sa poucil a nikdy viac sa uz ockovat nedal, nikdy viac chripku nemal 😉
povinne??? to kde pracoval? očkovanie je dobrovoľné
Určite nie. To že tí čo sa dali zaočkovať nedostali chrípku vôbec nesúvisí s tou vakcínou, proste by ju nedostali aj keby sa nedali zaočkovať. A je to len svinstvo pichané do našich organizmov!
nikdy som nebola ockovana proti chripke a nikdy som nemala ziadnu chripku, az na jeden krat min. rok neviem ci to bola chripka ale 24hod. ma bolelo telo, kasel, nachladena ale ziadne horucky. chora nebyvam skoro vobec, raz do roka ma boli hrdlo ale to prechodim do 24hod. poznam ludi co sa ockuju kazdy rok, aj ju dostanu ale utesuju sa tym, ze dobre ze sa zaockovali a maju len slabu chripku aj ked lezia v posteli 3 dni.
ja som chrípku nemala už niekoľko rokov.a neočkujem sa 🙂 ja sa snažím posilniť si imunitu ovocím a zeleninkou.A keď nastáva jeseň vždy presedlám na čaje.tak neviem či aj to mi nepomáha..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zahrah poznam dievcatko, ktoreho mamka po ockovani na chripku upadla do komy a zomrela. ja som dostala chripku od ockovanej osoby (ona tu chripku mala tiez) a nikdy pred tym, ani potom som tak tazky a dlhy priebeh s vysokymi horuckami nemala... 🙄
rozhodnutie je ale na tebe...