Obrátená maternica

tinuska1510
28. sep 2017

Ahojte Tehulky! Dnes na Sone mi doktor nenašiel bábätko povedal mi , že musí ma pozrieť zo spodku lebo mam obrátenú maternicu... Pred dvomi týždňami na Sone ho normálne našiel a dnes nie... taká som bola vyplašená , že som sa ho ani nespýtala čo to, prečo to keď prvý krát bolo všetko o.k. Povedal mi aj teraz , že všetko je v poriadku . Som v 11tt , ale ako som odišla s ordinácie stále mi to beha hlavou ako sa to mohlo stat a či je to vôbec normálne ?!?!?! Mala ste niektorá to iste?

canerko
28. sep 2017

Ja mam obratenu maternicu a gynekolog mi vysvetlil ze na 300 zien je jedna z obratenou maternicou cize zrolovana opacne a neni to ziadny handikep.Jedine ze zeny s takou maternicou najlahsie otehotnia ked maju sex zozadu.Lenze nechapem tomu ze babo nevidel.Mne ho bolo vidiet uz v piatom tyzdni na sone.

tinuska1510
autor
28. sep 2017

Aj mne ho bolo vidiet v 7tt aj srdiečko malo akciu a dneska som isla na poradnu a nic nenasiel tak ,ze aby som sa vyzliekla a že pozrie to zo spodu.. A tadiaľ mi povedal že je všetko ok. Že len mam obratenu maternicu... len zasa nechápem že keď som ležala v nemocnici a robievali mi sono tam mi nikto nič take nepovedal. Až zrazu dneska.. Dufam,že to nieje žiadny problem....

canerko
28. sep 2017

Ak videl babo potom je vsetko ok.S tou maternicou sa netrap to nic neni.Pekne tehulkovanie ti zelam ❤

arawis
28. sep 2017

Ahoj, mám obrátenú maternicu, ako aj moja mama, a doteraz som s tým nemala žiadne ťažkosti 🙂. Ešte ma aj doktorka kedysi dávno "varovala" vraj môže byť problém s otehotnením, a nakoniec to šlo ako po masle 😀. Určite sa nestresuj. Niekedy lekárom len tak čosi vypadne z úst, čomu my "bežní ľudia" nerozumieme hneď, a tak sa zbytočne strachujeme 🙂. Ak Ti niečo nebolo jasné, popýtaj sa ho, nech ti to dôkladne vysvetlí.

pininka
28. sep 2017

Aj ja mam obratenu maternicu a nikdy mi to nic nesposobovalo, akurat,ze deti mi vzdy lezali vzadu v krizoch a nemala som az take brutal brucho na to,ze boli vsetci velki. V pohode som aj otehotnela.

lenkatt2
28. sep 2017

Tiez mam obratenu maternicu a nikdy som to nebrala ako problem. Tri deticky sa podarili 👍. V 11.tyzdni este v pohode moze robit sono. Pamatam si, ze vzdy na druhej poradni mi doktor povedal "tak skusime pozriet babatko uz cez brucho, ci ho uvidime" takze beriem to tak ze este sa moze stat ze ho cez brucho neuvidi a spravi sono. Verim ze ak by bol akykolvek problem, doktor ti urcite povie 😊.

katrin21
28. sep 2017

@tinuska1510 prosim ta, ona nie je obratena.. je len naklonena smerom k chrbtici a nie k brusku, vola sa to RVF a aj ja ju mam, aj moja sestra, je to bezna vec.. ona pekne v tehotenstve rastom pojde dopredu , po porode sa zas na 99% vrati na povodne miesto, neni to riadny problem.... ona ma len trochu iny sklon , ale neni obratena zas dole hlavou , to sa neboj :D

marissenka
28. sep 2017

Mne to dr povedal až po druhom pôrode,...Je pravda,že bez vykladania nôh by som tehu neostala...Je to v poho.drzim palce.😉

tinuska1510
autor
29. sep 2017

@katrin21 to som pochopila ,že nieje dolu hlavou zasa taký tlk som není :D ale nechápem ,že keď som ležala v nemocnici a sledovali má každý druhý deň sono prečo mi to tam nepovedali a aj bábo bolo vidieť , teraz mi behal so sonom po bruchu a nič musel vaginálne aby sme bábätko videli. 🙂 👶 👶

pininka
29. sep 2017

@tinuska1510 podla mna ti to preto nepovedali lebo pre nich je to bezne a nic to nesposobuje. Ja mam napr obratenu maternicu iba za normalna, ked som bola tehu tak bola v klasickej pozicii.

dennkka
29. sep 2017

@tinuska1510 pravdepodobne mali v nemocnici kvalitnejší prístroj🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre