Občasné zdržiavanie sa v tehotenstve v zafajčenom prostredí

vivian27
18. feb 2013

Mamičky, mám jednu otázku. Som zhruba v 4-5tt (doktor ešte nevie presne určiť), kým som na to prišla, som normálne fajčila. Akonáhle som sa dozvedela, že čakám mimi, tak som samozrejme prestala fajčiť, hoci chuť na cigarety stále je (možno ani nie na cigarety ako na ten pocit zapálenia si), ale viem, že to správne nie je a sama som vždy krútila hlavou nad mmaičkami čo fajčili celé tehotenstvo. Dnes som mala s mojou mamou strašnú hádku o tom aká som nezodpovedná, že som si ako tehotná dovolila ísť s partiou zo soboty na nedeľu na koncert, ktorý bol už dlhšie dohodnutý. Ja tehotenstvo neberiem ako chorobu. Vraj sa ako tehotná nemám čo v takých priestoroch zafajčených zdržiavať, že som neni normálna. Pre Boha, vy si tiež myslíte, že som spravila zle? Pripomínam, že nefajčím a ani alkohol nepijem, celý večer som bola na jahodovom džúsiku......

gergeja
18. feb 2013

podla mňa už je teraz zbytočné niečo riešiť...nabudúce sa takému prostrediu radšej vyhni, nikdy totiž nevieš, čo práve môže bábätku ublížiť...

jfd
18. feb 2013

@vivian27 placenta, kterou dítě přijímá živiny (i toxiny) z těla matky se vyvine mezi 6 a 8 týdnem, čili nepanikař. To za prvé a za druhé, ditě se ti nevyvíjí v plicích a z pasivního kouření by se k němu, i kdyby měl vyvinutou placentu dostalo tak prd. Nemyslim, že by to bylo horší, než když stojíš na přechodu a projíždí kolem dvě tatrovky... 😉

livocka21
18. feb 2013

nerobme tragediu z toho ze si bola na jednom koncerte...vela mamiciek v tomto tyzdni este ani nevie ze su tehotne....viac ti este skodi ta hadka 🙂 drzim palceky 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre