Nie je morfo ultrazvuk v tehotenstve škodlivý pre dieťa keď trvá 30+ minút?
🤣🤣🤣
Neviem ani ako sa vyjadriť k sarkastickým odpovediam a výsmechu-boli vôbec potrebné? Štúdie o škodlivosti častého usg pre plod nemajú jednoznačné výsledky, preto sa pýtam, ako dieťa asi prežíva 30+ minútové usg vyšetrenie…
Nikdy to netrvalo 30 minut. A ano je skodlive. Preto ho gynekologovia robia. Co cakas od svojej otazky? Aka elita v tejto problematike sa podla teba zdrziava na konikovi ked a tu pytas?
Morfologické sono sme mali max 15minút a zase nie je to povinne, ak sa bojíš a nechceš, povec nie
prosim ta, kebyze je to skodlive tak to nerobia.
skor som pocula pri amniocenteze ze to je nezbezpecnejsie.
nestrachuj sa a ked mas pochybnosti opytaj sa lekara. chapem ze mas strach
Neboj sa. Určite choď na morfo usg, dozvieš sa veľmi veľa o bábätku. Ja som bola u Mudr Grochala, robil podrobné sono, fakt všetko prezrel a netrvalo to ani zďaleka 30 minút.
Kazde jedno vysetrenie mozes odmietnut, ked si presvedcena, ze by to mohlo ublizit, tak ho neabsolvuj. Ty si sa narodila aj bez morfologickeho USG a tvoji rodicia do poslednej chvile netusili vela veci, ktore dnes dokaze morfologicky USG odhalit. Tak mozes aj ty cakat ako bude.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
toto sa vazne pytas?