Nevieme sa dohodnúť na mene

pralinka99
24. jún 2018

Ahojte, s priateľom sa nevieme dohodnúť na mene pre dcérku. Dúfala som ze nájdeme riešenie ale som v 6tom mesiaci a začínam si robiť starosti. Ja som si jedno meno vybrala už dávno a ťažko sa mi vyrovnáva s faktom že o tom mene nechce ani počuť. Navrhla som aj iné no všetko zamietol. Naopak mne sa vôbec nepáčia jeho návrhy a nedokážeme sa dohodnúť. Nikto nieje ochotný ustúpiť. Máte podobnú skúsenosť? Ako to mam riešiť?

matazirafa
24. jún 2018

@pralinka99 tak sa dohodnite na nejakom úplne inom ktoré sa vám bude páčiť obom. Btw. o aké mena ide konkrétne?

hettinka
24. jún 2018

môžete dať aj 2 mená, my sme to tak vyriešili pri deťoch... teda niežeby ani jeden nechcel ustúpiť, ale staršej hlavné meno vybral manžel, to druhé ja. U syna naopak.

pralinka99
autor
24. jún 2018

@matazirafa práveže ani na inom sa nezhodneme to je problém. Nič čo sa páči mne sa nepáči jemu a naopak

zuzkaska
24. jún 2018

Ja som od začiatku tehotenstva nechcela počuť o tom, že syn sa bude volať Janko (po otcovi, starom otcovi...), nie a nie, no muž sa brušku neustále prihováral týmto menom a naokon ma v 7mom mesiaci "zlomil" a teraz som rada, že mám doma krásneho, zdravého Janíka a ver mi, že jeho meno bolo to najmenej podstatné, keďže sa narodil predčasne a prvoradé bolo len to, aby bol zdravý ❤️ takže sa výberom veľmi netráp, akokoľvek sa už bude malé volať, milovať ho budete najviac na svete a to je hlavné 🌺

matazirafa
24. jún 2018

@pralinka99 no tak to je dosť veľký problém ktorý ste mali riešiť ešte pred plodenim, teraz môžete jedine napísať si mená na papierik a ťahať z klobúka.

teressa30
24. jún 2018

a aké ste vybrali? či to nechceš písať? 🙂 podľa mňa ma s týmto problém veľa ľudí, len ten jeden sa vždy prispôsobí :D skús ho ešte presvedčiť, že to tam proste cítiš ;)

pininka
24. jún 2018

Ja som pomaly isla do porodnice a furt sme meno nemali. Uz som chcela mat vypisane papiere na socialku,urad prace a pod no meno tam stale chybalo. Nakoniec sme sa dohodli. Ale bola aj varianta ze sme tahali vsetci z klobuka,aj deti. Podla mna by ste si mali vybrat ak nejake neutralne meno s ktorym by ste teoreticky boli obaja stotozneni a pouvazovat o nom. Predsa len, toto by nemal byt dovod na dohadovanie,hlavne nie pred porodom.

alice.jant
24. jún 2018

Ja som napríklad nechala vybrať muža. Mala som vybrane iné na začiatku, ale potom som chcela aby aj on bol zapojený, aby mal aj on dôležitú úlohu v tom tehotenstve (okrem toho ze sploditel), proste ja som to žila každý deň, mne rástlo bruško, ja som ju cítila hýbať sa oveľa skôr ako mohol on... Všetko bolo tak trochu o mne a veľmi mi záležalo na tom, aby vedel, že aj on je v tomto celom dôležitý, že aj to, čo si on želá je dôležité.
Lebo všetci z rodiny vedeli dávno meno co sa mi páčilo pre dievčatko, automaticky ju tak volali aj keď oficiálne sa nič nerozhodlo a viem ze jemu sa zdalo ze to už je rozhodnuté vopred. Toto sa zase nepáčilo mne, dcérka je predsa aj jeho a ma pravo sa vyjadriť aj tato.
Ale uprimne ja som nemala problém ze by sa mi meno co vybral nepáčilo, bolo to jedno z tých co sa páčili aj mne.
Pri synovi naopak mi rušil všetky návrhy a on nedával žiadne 😄 až jedného dňa vyskočilo von to správne a páčilo sa obom...

pribinak
24. jún 2018

Ja poznam pripad, ze dievčatko bolo 3 dni na svete a stale nemalo meno. Nakoniec mu sestricky dali meno a bolo vybavené. Este rodičom poriadne vynadali a hotovo.

pralinka99
autor
24. jún 2018

@teressa30 ja by som chcela aby sa malá volala Sandra on chce Emu alebo Elišku ale padli aj iné mená.

maria584
24. jún 2018

@pralinka99 ešte máte nejaký čas na vybratie mena. Zbytočne sa nestresuj. Určite sa dohodnete. Alebo to príde ako blesk z jasného neba. Za počujete alebo stretnete človeka s menom, ktoré vás osloví a zapáči sa vám obom.

teressa30
24. jún 2018

@pralinka99 joj, všetky tieto mená sú podľa mňa veľmi pekné 🙂 nedá sa to nijako vyriešiť, len že sa dohodnete 🙂 ja ešte bábätko nečakám, ale tiež si neviem predstaviť, že by som v tomto musela ustúpiť :D skús mu to ešte tak nejako vysvetliť, že také si si vysnívala 🙂 ale všetky sú pekné, nech vyberiete akékoľvek 🙂

katie23
24. jún 2018

Tak dajte dve mená 😉kamoška tiež sa nevedeli dohodnúť a dali aj aj a všetci boli spokojný 😉

sissy27
24. jún 2018

@pribinak ja som taký prípad 😂😂😂 mama bola celý čas v tom, že budem syn, tak mala vybraté len chlapčenské meno a bum 💥 😂 a po 4 dňoch "no ale pani X, už vás budeme púšťať domov, už jej fakt musíte dať nejaké meno" 😂
@pralinka99 nemám rada dve mená, ale čo napríklad Ema Alexandra / Alexandra Ema a v pohode jej môžeš hovoriť Sandra?

badimeria
24. jún 2018

@pralinka99 ahoj viem ze teraz sa cítiš inak ako bežné to tie naše hormóny 🙂 ja som tiež tehu 7m ale po pravde Sandra znie premna strašne tvrdo. Však Emmka a Eliška sú krásne mena. Skus porozmýšľať pri druhom vyberieš ty a bude hi Však si užívaj malinku ty ju už máš cítiš otecko zatiaľ nič asi by som ustúpila lebo kým nevybral dáku Jozefínu a podobne je super 🙂 ja som tiež pri prvom ustúpila aj druhom no teraz som sa už nedala😘

asia83
24. jún 2018

@pralinka99 Neviete robiť kompromisy. Takmer nikdy sa vám meno, ktoré vyberie partner nebude páčiť na 100 % a naopak, takmer nikdy sa vášmu partnerovi nebude meno, ktoré vyberiete páčiť na 100 %. To je ten kompromis. Prepáčte, ale je to malicherné. Ste dvaja dospelí ľudia, on nech trošku upustí, vy trošku upustite, sadnite ku kalendáru a nájdite stred.

asia83
24. jún 2018

@pralinka99 Prepáčte, nemám široký okruh známych či priateľov, ale čo poznám, tak okolo mňa už je zo 6 malých Emiek či Emmiek. To už potom radšej tá Eliška, hoci to sa zase nedá povedať nepekne, ak bude neskôr planá (Eliša???). Sandra je také mužské chladné meno. Môj názor.

pininka
24. jún 2018

@sissy27 presne aj ja som tak dopadla. Nasi cely cas cakali chlapca, tak nemali ani vybrate meno, len ze David. Tak otec isiel a dal po sebe, on je Jan, cize som Jana. Mama z toho bola na prasky, a chcela ma dokonca dat j premenovat. Ale potom ju to nejako preslo.

dominika7990
24. jún 2018

Mali sme vybrané 3 mena a rozhodli sme sa až keď bola mala na svete 🙂 on chcel iné ja iné tak ihneď po pôrode som mu povedala že nech rozhodne nakoniec cely ako bol mimo z malej nechcel rozhodnúť a nechal to na mna 🤣 tak mame Améliu 🙂

evalin88
24. jún 2018

my sme malého do rozhodujúceho usg volali Lucia a ked doktor oznamil že bude chlapec boli sme z toho trochu mimo... prešla som kalendár 3x a páčilo sa mi iba jedno meno... ktoré sa nepáčilo mojej mame, svokre a v podstate ani partnerovi... a ja som ho tak proste začala volať ešte v brušku, partner ma vždy zahriakol, že sa tak aj tak volať nebude a po cca mesiaci čo som ho tak volala, som sa opýtala partnera či sa mu páči iné konkrétne meno´, nech ho vyberie 🙂 a on už si medzitým stihol zvyknúť na to ako volám bruško a tak iba vyhlásil, že nevie žiadne konkrétne ktoré by sa mu páčilo a aj to moje je pekné .... takže sa volá tak ako som chcela ja po odsúhlasení.... RICHARD...... a svokre sa nepáči stále, dokonca vyhlásila, že nášho syna nebude volať menom... tak som povedala partnerovi, že ak ho nebude volať menom a malému to príde v neakom veku divné... poviem mu, že babka má sklerózu a to meno si NEPAMATÁ 🙂

bmiroslava
24. jún 2018

moja dcérka sa volá Miriama a synček Ľuboško, obe mená súvisia s nami, keďže som chcela, aby sa chlapec volal po tatinovi, tak sa manžel rozhodol, že dcérka bude po mne, aj keď strašne chcel meno Alžbetka, ale mne sa moje meno až tak nepaci tak sme urobili menšiu obmenu ale dohodli sme sa

deti95060810
24. jún 2018

my sme sa tak tiež handrkovali....nevedeli sme sa dohodnúť na chl. mene. No a nakoniec sme zistili pri pôrode že je to dievčatko...meno dával lekár - taký sme bol iprekvapení, že sme sa nezmohli na nič....18.6 mala dcéra 10 rokov...Všetko najlepšie Ivanka....❤❤🙂

evalin88
24. jún 2018

@sissy27 to Alexandra je pekné a v podstate by to bol kompromis, otec by ju mohol volať Saška, čo je také makké ako tá Eliška

sissy27
24. jún 2018

@pininka no moja mama to uzavrela "tak nech je teda po mne" 😂

simsalabim
24. jún 2018

@pribinak no to je pekna blbost, na to nemali pravo! Ja som bola v porodnici so zenou, ktora sla domiv s este nepomenovanym dietatom.
@pralinka99 mne moja babka povedala, ze vsetkym 6 detom vybrala meno ona, lebo priezvisko mali manzelove. Tak som urobila aj pri prvej dcere - to meno som chcela pre dieta uz od detstva. Meno pre druhu dceru som uz nechala vybrat manzela.

ingrid2304
24. jún 2018

@pralinka99 ja mám doma Sandru a Timeu. Áno, obe sa vyslovujú tvrdo, ale s takým názorom som sa ešte nestretla (že je to tvrdé meno). Niektorí ľudia si spočiatku mysleli, že sa volá Alexandra, ale nie, ona je Sandra, aj v rodnom liste... Sandru voláme najčastejšie Sandrička, Sandrika, Sandri, Sandruška alebo Sandra 🙂

shades3
24. jún 2018

My sme mali uplne rovnaky problem. Najhorsie bolo, ze nemal argumenty, len proste tvrde nie. Tak som si vypisala zoznam x mien, ktore sa mi pacili, a musel odtial s jednym suhlasit. A tak aj bolo, i ked to bol fakt taxky boj!!!!!

margaretka_
24. jún 2018

Dajte si od vymyslania mien na nejaky cas pauzu. Potom si vezmite kazdy zoznam mien a vypiste na papier, ktore by ste dokazali dat svojmu dietatu. Ale kazdy sam. A az potom si zoznam porovnajte. Ak nebude ziadna zhoda, tak neviem 😃

zuzikboc
24. jún 2018

My sme to pri prvom dieťati riešili tak, že dievčenské vymýšľal manžel (Michaela) a chlapčenské vyberám ja (Alexander). Vtedy sa nám narodila Miška a teraz, keď čakáme druhé sme sa zhodli,
že to bude moje vybraté meno v oboch variantach Alexander/Alexandra. Čakáme chlapčeka, takže je rozhodnuté 😉 Inak, pri dcérke som ani ja nebola na 100% stotožnená s jeho výberom (meno sa mi ako také páčilo, ale ja by som si vybrala iné). Ale keď sa maličká narodila, už som si iné pre ňu ani nevedela predstaviť 🙂

maminuska
24. jún 2018

prvým 4 deťom som vyberala meno ja, nepýtala som na názor manžela. Pri piatom , neplánovanom tehotenstve, keď som už mala po 40 tke mu vravím vyber mená , ostal úplne zaskočený . Meno pre dievčatko bol Agáta ( to a mi páčilo ) , no len z chlapca som skoro spadla zo stoličky... chcel Fedora. No a máme teda Fedora .( Fedorko , Feďušo ).

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre