Dnes som bola u lekarky a ta mi povedala, ze nevidi akciu srdiecka a napisala mi MA. Podla menstruacie som 8tt+3dni, no podla ultrazvuku nieco vyse 5tt. Mam totiz dost nepravidelnu menstruaciu 32-38dnovy cyklus. Gestacny vacok ma 13,7mm; zltkovy vacok 6mm, vidno aj plodovy tercik. len to srdiecko nikde. Je este sanza, ze sa akcia objavi? Mam za sebou dost dlhu liecbu a kyret by ma mohol vratit na zaciatok.
Dakujem.
Nie, nemam ziadny vytok, ani nekrvacam. Lekarka mi dokonca tvrdila, ze akciu mozno vidno uz od 4-5tt, co si myslim, zeje hlupost. Som z toho dost blba. Doma mame jedneho 4rocneho drobca a vyse 3 rokov sa snazime.
@evakva Pokial nemas bolesti ani krvacanie, daj si to o par dni potvrdit este u ineho lekara. Neurob unahlene rozhodnutie. Ak mas dlhsi cyklus, tak teoreticky by sa este srdiecko mohlo objavit. Skor sa mi vidi, ze ak ta velkost zodpoveda len 5tt, tak je to dost malo. Aj pri dlhsom cykle by to uz malo byt vacsie. Kazdopadne si to este urcite prever. Drzim ti palce.
@evakva nie je to hlúposť,ja mám za sebou 2 MA,akciu sme nemali v 7 tt...teraz tretíkrát,dvojičky,akcia v 5 tt+3 ...ja som krvácala v 10 tt,akcia nebola poslal ma domov že je to o.k a mala som prísť o 2 týždne...len som nedošla,lebo som začala krvácať,a bol to MA,po 2.krát som mala prísť tiež po 10 tt a zas nebola...to je v tom,že pri MA nie sú žiadne príznaky...skôr sa zameraj či máš tehotenské príznaky,držím prsty
ked ti napisala MA tak asi mala na to dovod. druha stranka mince je, ze sa mohla mylit a len nieco nezbadala. 8 tt je akurat tak ze by to malo byt vidiet. ja som bola v 6 tt a este nebolo vidiet nic. nechceme ti davat plane nadeje ale ani ti davat mudre rady lebo kazda zena je ina... skus ist o tyzden zas a nech sa na to pozrie. co ti vlastne povedala? mas prist opat? alebo co mas robit? ked nekrvacas nemas bolesti ani nic podla mna byt to malo byt OK...
Zajdi este za nejakym gynekologom a vypocuj si aj druhy nazor.
@evakva no tak skus este vydrzat mne pri prvom tehu sestricka vravela ze srdiecko sa objavuje medzi 6-10tt ked sa do vtedy nevytvori tak nastane krvacanie-potrat ak tam nieco zostane je kyret takze ak este nekrvacas tak este to moze podla mna prist ta akcia.....drzim palce a dr ti vlastne vravela ze uz nemas nadej?
@evakva U ineho gynekologa si mozes dat spravit utz za poplatok, lebo poistovna ta eviduje len u jedneho. Ale v nemocnici by ti ho pred zakrokom tak isto spravili. Vies, ja si skor podla tej velkosti myslim, ze asi to MA bude, ale pre pokoj duse by som este niekde isla...alebo skus napriklad ist do nemocnice na pohotovost...je otazne ci ta vezmu.
@evakva išla by som k inému,,,mne sa to stalo pri dvojkach 🙂)) prvý -uznávaný odborník,videl len jedno babätko,ale o to nejde,vystrašil ma do nepríčetnosti,už som neverila,že mám cysty a o akcii sa nevyjadril,cez víkend mi bolo hrozne zle,,,ale začala som sa zmierovať pomaly že to zas nevyšlo,no a v pondelok,iný lekár,ukázala som mu lístok a on že netreba,vyšetrím si sám,,,bol ticho asi 2 minúty,triasla som sa ako osika,a on na mna a to vám povedali že to budú dvojičky? a všetko je ako má byť 🙂) ak ti je zle,ver si...držím prsty a daj vedieť,,,ak je to silné embryjko,vydrží
Urcite iny gynekolog, ak mas tak dlhy cyklus, kludne to moze byt v poriadku, ak je vidiet aj zltkovy vak, ved to je zarodok embrya, o par dni bude srdiecko, neboj sa. Ak si spravis testik - bude silniet - to je znak, ze HCG stupa. Keby babo odumrelo, tak sa prestane hcg tvorit. Takze hlavne klud a objednaj sa k inemu gynekologovi, mne 6tt+3 este nevideli srdiecko, len zltkovy vak - az 8tt+3 bolo srdiecko a babo zodpovedalo velkostou aj vsetkym, uplne to dobehlo.
@evakva u mna nie. Mala som diagnostikovane mimomaternicove, ale kedze to bolo take neiste, isla som na konzultaciu este k inemu lekarovi. Ked mi diagnozu potvrdil, isla som do nemocnice... Najdi si niekde sukromneho gynekologa a co najskor si vybav prehliadku alebo aspon ultrazvuk. budes mat istotu
@anjelicek26 Robila som si testy. Boli pozitivne, len to uz bolo davno, este na zaciatku. Aj HCG som mala celkom vysoke, takmer 2000, ale tiez uz davno. Tak neviem. Nechcem si robit nadej, ale asi skusim toho druheho lekara
baby a z krvi by jej to nevyslo ci je to ok?..........keby jej zobrala krv?..........v tomto sa nevyznam na to mi nikdy nebrali krv vzdy to sonom potvrdil
@evakva ale ja by som este skusila aj ten test si kupit ako ti radila anjelicek a ist na jednorazove vysetrenie k nejakemu dr druhemu......
To by museli brat dva krat- ci tam je narast alebo nie.
@anieli_1 - ale ano, krv na hcg by urcite povedala viac, ak vak zodpoveda 5tt a nieco, tak aj hcg by tomu malo zodpovedat. Potom je ta tehotnost v poriadku.
nic ine ti nepomoze iba skusit ineho lekara, mna tiez pri anembryomole v 8tt pre istotu poslala do ruzinova moja doktorka, nech ma pozru na ultrazvuku aj iny, dokonca dvaja to pozerali naraz, ale ja som mala uz aj divny tvar gestacneho vaku, vraj to bol druhy znak toho, ze plod tam nie je, ked sa zacne gestacny deformovat... z krvi jej nezistianic, HCG hormon moze byt zvyseny este niekolko tyzdnov po potrate, aj na testoch klasickych tehu jej este moze dlho po ukazovat dve ciarky. Krvacanie tiez nie je nutnost, ja som nekrvacala vobec, proste telo to same nevylucilo..
@evakva samozrejme ze je nadej ta nadej ti za dva roky bude behat po dome..nepocuvaj gynekologicku a riad sa svojim svedomim a siestym zmyslom. Urcite taketo unahlene zavery ani neber do uvahy. Ak ti nic nieje pockaj aspom do 8tt ultrazvukoveho. Dovtedy nic neries kedze si mala nepravidelnu mrchu neda sa s urcitostou posudit kolky si vlastne tt. Pekne sa ukludni daj si teply caj nohy v teple a ver ze je vsetko v poriadku. Ja tomu verim
@monika2712 - hcg sa vytraca par dni po potrate z krvi, väcsinou je po tyzdni uz vsetko negativne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@evakva no pokial ja viem tak na srdiecko sa caka do 10tt a nekrvacas a ani nemas ziadny vtok hnedy alebo taky nejaky?