Neuškodí 7 cigariet bábu?

nikcabb
5. feb 2017

Čavte baby... chcem sa opytat, totiž pred pár dňami sme pochovali mojho 20 ročného brata... som v 29 tt ale v deň pohrebu som si neodpustila zapáliť... boli to skôr nervy ako potreba... bolo ich asi 7 a chcem sa opýtať aký vplyv to má na bábo? veľmi dúfam že mu to neublíži... fajčila som aj pred tehotenstvom ale keď sme to s priatelom zistili prestala som uplne... Ďakujem Vám za rady a odpovede

alchemilkazltozelena
5. feb 2017

@nikcabb myslim ze nie..len sa naspat k tomu nevrat..to je hlavne..drzim prsty a uprimnu sustrast samozrejme 😓

bosoriak
5. feb 2017

@nikcabb Neviem, co chces pocut. Uz si si zapalila, takze je to jedno, neda sa nic napravit ani nic urobit. Je mi luto, ze si prisla o brata. Ale trochu neprijemna otazka - naozaj stoji za to ohrozit ziveho maleho cloveka kvoli pohrebu? Kvoli nejakej ceremonii, ktoru robis ani nie kvoli sebe, ale kvoli ostatnym ludom? Cigarety proti stresu nepomahaju, naopak. Zvysuju krvny tlak, pulz a nadychas sa dehtu, takze znizujes okyslicenie organizmu. Ten stres si fyzicky len zvacsujes.

Budem hnusna, ale pre mna to ospravedlnenie nie je. Ak si teda chcela pocut, ze sa nic nedeje, je to v pohode a je to pochopitelne, odo mna to pocut nebudes. Spracovat sok, smutok a bolest zo straty sa da inak. A to vravim ako byvala dlhorocna fajciarka.
Velmi pravdepodobne z toho tvoje babo nebude mat nejake nasledky. Kazdou cigaretou si ho na tych par minut pridusila. Ci bude alebo nebude mat nasledky, uvidis po porode.

Uprimne ti prajem, aby z toho nic nebolo. To babo nemoze za tvoju zavislost. A tebe prajem, aby si s tym nadobro prestala.
Drzim palce.

erickatt
5. feb 2017

@nikcabb neboj, nic sa nestane. Bolo to jednorazové.

alilka
5. feb 2017

@bosoriak veľmi nesuvitne si to celé napísala. Je jasné že bábätku ublížiť nechcela..Ale zafajcila..Tak už sa stalo. Veľa lekárov odporúča fajciarkam ostať pri fajčení aj počas tehu..Som zásadne proti tomu hoc som aj ja fajciarka..Aaaale..Ty nevieš čo ťa žena v sebe prežíva keď príde o tak mladého brata. Nemáš právo odsudzovať ."lebo ty chápeš,lebo si tiež fajčila"..Chápeš aj tú druhú situáciu kvôli ktorej si ona zapálila??

yollanda
5. feb 2017

@nikcabb uz to nerob! Nic sa nestalo! Mrzi ma to s bratom

yollanda
5. feb 2017

@alilka tak takeho doktora, co odporuca fajcit tehule by som v cuku-letu zbavila titulu !

biolady
5. feb 2017

Uskodi. To co je za hlupu otazku?

snehulienka99
5. feb 2017

niektoré ženy fajčia celé tehotenstvo a deti sú v poriadku..dokonca mám aj kamarátku, ktorá fajčila 2 tehotenstvá po dve cigarety denne....
ty si si dala 7 a tým si skončila- určite sa nič nestalo 😉.. nestresuj sa ešte aj kvôli tomu.

candii
5. feb 2017

Samozrejme ze to skodi. Vsak opytaj sa tcojho gynekologa.. je vedecky dokazane ze oberas babatko o kyslik.. tzv. dusis ho. Pre dosoeleho cloveka ze fajcenie skodlive.. vsak pre Boha kolko latok nebezpecnych tam je. Je obrovska nezodpovednost v tehotenstve fajcit.. to len zeny fajciarky sa jedna druhej zastavaju " vsak mojmu dietatu nic nebolo a je zdrave " ale co ked tvoje nebude? Budes s tym moct zit? Je kvoli tvojej lahkovaznosti je chore? A aj zeny co fajcili nevedia ci v buducnosti nebude mat problem.. to nikto nevie. Ja ti radim postupne prestat .. trosku zodpovednosti za ten novy zivot!

candii
5. feb 2017

Ospravedlnujem sa neprecitala som celu otazku.. myslela som ze 7cig denne..

jana_eyre
5. feb 2017

Ja som uplne proti fajceniu, nie len v tehotenstve.. ALE!! V takejto situacii ta plne chapem, chcela si najst sposob ako sa ukludnit.. Jednorazovo sa mu zrejme nic nestane, to sa neboj, spinavy a necisty vzduch dychame bohuzial vacsina cele tehotenstva a nechcene, to je myslim porovnatelne so 7mimi cigaretami raz za tehotenstvo.. Je mi luto, co si vasa rodina zaziva, je to strasna predstava a nikto nema pravo sudit tvoje konanie pri takej tragedii...

ixayxa
5. feb 2017

@yollanda
@alilka a ja predtým odobratím titulu chcela vidieť. Neverím, že sa nájde taký 1lekár. A že veľa lekárov.....?

romea
5. feb 2017

cigarety škodia samozrejme, ale stres ktorý si prežívala môže dokonca uškodiť viac, ja osobne som par cigariet vyfajčila ale dr.ti povie že ak prežívaš stresy môže to uškodiť viac ako cigarety a povedzme si otvorene v dnešnej dobe nič nieje košer ani jedlo aj napriek tomu že som v prvom tehu do 5 mesiaca fajčila, zas by som sa pokúsila prestať ale postupne lebo ja som tuhý fajčiar kvoli svedomiu a pocity že robím dobre pre babatko proste aj ked viem logicky aj dr.povie že viac škodí stres urobila by som to kvôli pocitu že pre svoje dieťa robím to najlepšie

sibalka21
5. feb 2017

7 cigariet za jeden den je pre malo babo v tebe velmi vela a samozrejme, ze mu to nerobilo vibec dobre...Mrzi ma tvoja strata ale treba si uvedomit, ze mas v sebe ziveho cloviecika, pochopim jednu, dve, max. tri... Ale 7 je podla mna dost vela.... Ak to bolo len v ten den a uz nepokracujes, tak sa hadam nic nestane... Drzim palce

bosoriak
5. feb 2017

@alilka OK tak specialne jednoducho: Spytala sa, ci to skodi. Ano, skodi. A situacia, v ktorej sa to stalo, na tu skodlivost nema ziadny vplyv.

Ludia nie su zvierata, nemusia uspokojovat svoje potreby okamzite. Cigarety proti stresu nepomahaju, naopak. Ale tlapkajme sa tu po ramene a hovorme si ako nejaky lekar povedal, ze je lepsie, ked zena dalej fajci. To je hlupost a ziadny normalny lekar by toto nepovedal.
Nebudem ju tu ukludnovat a pochvalovat za to, ze mala pravo si zapalit, lebo sa jej stala tragicka udalost. Takych sa este v zivote stane. Ak zakazdym postavi svoje pohodlie a svoje sebectvo pred dieta, tak gratulujem. Cakat zdrave dieta je zazrak. Som presvedcena, ze sa k tomu treba tak aj stavat.

Za to, co urobila, si zasluzi vynadat a nie pochvalit a ukludnit. Napisala som jej, ze to pravdepodobne nebude mat ziadny vplyv, ale nebudem ju v tom podporovat aj nadalej.

sandritata
5. feb 2017

Ahoj, to, ze cigarety uskodit mozu je jasne, ale ja si myslim, ze viac, ako to, ze si si zapalila moze uskodit tvoj stres, hlavne, ak je dlhodoby. Na tvojom mieste by som sa uz nestresovala tym, ci si fajcila, alebo nie, ale snazila by som sa dat do psychickej pohody. Viem, ze je to tazke, mne tiez zomnela sestra, ked som bola tehotna. Ale da sa to. Mysli hlavne na dietatko, ono ti velmi pomoze prekonat to. Drzim palce

nikcabb
autor
5. feb 2017

@bosoriak ja tu necakam ziadne chvaly a ani podporu v tom ja som sa chcela len informovat... situacia bola aka bola o tom tu rozpisovat nemienim ty nevies co sa stalo... bola to jednoducha otazka ci to moze nejako velmi ovplivnit male... nemienim v tom pokracovat od zaciatku tehotenstva som uplne vylucila cigarety a alkohol, kavu pijem bezkofeinovu... proste sa to stalo a ano,zapalila som si ... a trapi ma to pre maleho preto som chcela vediet ako ho ten jeden den moze ovplivnit.... a ostatnym tiez dakujem za odpovede....

bosoriak
5. feb 2017

@nikcabb Nie, ty si chcela pocut, ze sa nic nestalo. To ti nikto neslubi. Drz sa, nech sa ti podari navzdy s tym skoncovat, to myslim absolutne uprimne. Kvoli sebe aj kvoli ostatnym okolo teba.

dolijalu
5. feb 2017

Pozri, je to Tvoje zdravie, Tvoje dieta, Ty si zodpovedna a svedomie je tiez Tvoje🙂 sama som po otehotneni 2x prestala a vzdy okolo roku po porode zacala....pokial viem, tak vacsinou hrozi plodu poskodenie, resp. sa to odzrkadli na jeho zdravi, ak matka fajci v tehu pravidelne...zuzuju sa prietoky, deti su mensie, nervoznejsie....nevidim dovod na paniku a pre vlastny klud to nezopakuj

malinka_pralinka
5. feb 2017

@nikcabb myslim si, ze terajsi stres co prezivas pri trapeni sa, ci par cigariet babatku ublizilo, mu a aj tebe skodi ovela viac ako tych par cigariet, co si si jednorazovo zapalila... klud, nie kazdy sa narodi ako "supermatka" (verim, ze tam citit silnu ironiu ;)), nic sa urcite nestalo, hlavne, ze nie si pravidelny fajciar. Bola to vypata situacia, kazdy, kto sa teraz bije do hrude ze si to nemala robit - neprajem zazit nikomu taku smutnu chvilu. Prajem uprimnu sustrast a drz sa, babatko bude urcite ok, hlavu hore! 🙂

lasenkovy_konik
5. feb 2017

Takze po 1) sex s muzmi mas mat az po svadbe,hovori to Svate pismo. Dufam ze sa nubuduce polepsis,hriesnica. po 2) dufam ze dieta pomenujes Bartolomej.
Prajem pekny den😘

diablikovci
5. feb 2017

@lasenkovy_konik že ha ha ha sex po svadbe. Sak ani panenka Mária nebola vydatá a porodila dieťa 😀

ebi88
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bluka2
5. feb 2017

Ja by som isla namiesto pohrebu radsej na jogu, keby som bola tehotna. Brat je uz mrtvy, tomu nepomozes, zato to ako sa citis ty a babatko, to dokazes ovplyvnit a to by bola moja jedina priorita... Ale snad je toto bezpedmetne a uz sa dokonca tehotenstva ci pri dalsom takato tragedia nestane. Drz sa, umprimnu sustrast a cigarety vyhod, aby si k nim nemala pristup, ked bude tazko

bluka2
5. feb 2017

@diablikovci 😀 Super odpoved, este aj tvoj nick k tomu pasuje haha!

majulino
5. feb 2017

@nikcabb v prvom rade úprimnú sústrasť
A na tvoju otázku, neboj neublíži mu to, mám sestru, teraz ma 3dieta pri všetkých fajčila ako komín balík denne možno viac, hneď ako otvorila oči šupla si cigu do úst, všetky 3 deti sú krásne a zdravé, narodili sa bez problémov a závislosti. A pokiaľ viem tak pri každom jej na prietokoch v 36tt povedali že má zadymenie placentu a bude mať problémy pri pôrode. Každý ejj pôrod od prvej kontrakcie po koniec trval.max. 2hodiny

jankalukasova
5. feb 2017

@nikcabb toto nepochopim... chapem, ze je to pre Teba tragicka udalost a chcela si sa co?? Ukludnit?? Hmmm... to sa asi velmi nepodarilo, ked teraz riesis, aky dopad to bude mat na dieta. Tak kam ta tie cigarety doviedli? Resp. co urobis teraz, aby si sa zbavila toho stresu z toho ci je dieta v poriadku?? Buchnes dalsich 7 alebo si das panaka?
Urcite si mu tym neprospela. Ci to bude alebo nebude mat dopad sa dozvies nie ked sa narodi ale pocas jeho zivota, lebo sa to moze prejavit aj neskor. Kazdopadne pri akomkolvek probleme budes mat o com rozmyslat.... Nezelam Ti to a dufam, ze to dieta bude v poriadku. A nabuduce skus uvazovat trosku racionalnejsie.

ebi88
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bluka2
5. feb 2017

@ebi88 Kazdy prezivame stres, ale niektore ho spracujeme inak ako cigaretou - da sa to a da sa to naucit, su o tom cele knihy s roznymi technikami, mozno by stalo za precitanie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre